היי שרוני - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני מקווה שאת מרגישה טוב ושהכל בסדר,
    רציתי להתייעץ איתך לגבי אליה.
    הוא יהיה בן שנתיים ביום ראשון והוא כרע נמצא בגן נעמת.
    הוא נכנס למסגרת זו בשנה שעברה כשהיה בן שנה וחודשיים והשנה שיבצו אותו באותה הקבוצה של שנה שעברה עם 5 ילדים בני גילו, גיל שנתיים ורוב הקבוצה בני שנה וחצי עד שנה ו-8 בערך, ממש ילדים קטנים לעומתו הן במראה והן בהתנהגות.

הגננות מקיימות פעילויות בנפרד לשתי קבוצות הגיל אך הרבה מהזמן הם יחד, לדוגמא בארוחות ובפעילויות המשותפות.
    אליה ילד מפותח מאד והייתי רוצה שיהיה בחברת ילדים שגדולים ממנו על מנת שיפתח את השפה ואת שאר היכולות שלו, נאמר לי ע"י מנהלת המעון כי אין אפשרות להעבירו לגדולים כי אין שם מקום והוא ישאר בקבוצה הנוכחית עד סוף השנה.

אני חושבת שאליה צריך להיות עם קבוצת גיל גדולה יותר וכאמור לא מאפשרים זאת במעון.
    בדקתי במעון ויצו, ושם יש מקום לילד אחד בקבוצה של בני שנתיים עד שלוש.
    שאלתי היא, האם ההעברה שלו למעון אחר עלולה לגרום לנזק יותר מאשר תועלת במקרה הזה?עד כה אליה הוכיח את עצמו כסתגלן מאד אולם צריך לזכור שהוא מתמודד כרגע עם האח שנולד לו, והשאלה אם המעבר לגן אחר עם גננות וסביבה אחרת יכול להזיק לו ?

אשמח לעצה, אני ממש ממש בהתלבטות קשה ביותר!!

תודה!!
    מאיה
5 תגובות
עמוד 1
  • ??
  • מצטערת...
    מאיה, ראשית - אני מסכימה איתך שרצוי שילד יהיה עם בני גילו או עם גדולים ממנו, נניח - בטווח של עד שנה (כי עם גדולים בטווח של יותר משנה - הילד הצעיר יותר כבר עלול לאבד את כל אפקט הלמידה מהם).
    אבל, כך גם לגבי קטנים ממנו. את מספרת שהוא כרגע נמצא עם 5 בני גילו, וכל השאר קטנים ממנו בטווח שבין 4-6 חודשים.
    נכון שבמצב אופטימלי - רצוי שזה היה להיפך (כלומר: גדולים ממנו בטווח שבין 4-6 חודשים). אבל הבדל הגיל הזה אינו קריטי ובעל משמעות עד כדי כך, גם לא כשמדובר על קטנים ממנו.
    התפתחות שפתית, למשל, היא התפתחות שתלויה בגורמים ביולוגיים ("טכניים" כמו שקד שלישי ומבנה לוע וחיך, וגנטיים כמו מתי הוריו החלו לדבר ופיתחו שפתם) וחיקוי בעיקר של דמויות מפתח כמו הורים ובני משפחה קרובה ופחות בסביבת הגן (ומה לגבי ילדים שכלל לא מבקרים בגן בגיל שנתיים?...)

אני לא חושבת שמעבר לגן אחר יכול "להזיק" לאליה, בוודאי לא לטווח הארוך.
    עם זאת, אני סבורה (כמתבוננת מהצד. לך כנראה יש שיקולים נוספים, ולכן את היא זו שתכריע בסוגיה זו לבסוף) שהשיקול של שהות עם רוב של ילדים שקטנים ממנו ב - 4-6 חודשים בשנה זו הוא שיקול שאינו מספיק על מנת לקבוע צורך חד משמעי במעבר גן לאליה, שכאמור וכפי שכתבת, מתמודד כרגע עם שינוי משמעותי בחייו - לידת אחיו.
    ייתכן שדווקא מעבר הגן יחדד אצלו את קשייו, גם בהסתגלות למסגרת החדשה, וההשתלבות, שנראית על פניו ככל כך טבעית ומתבקשת עם בני גילו ועם הגדולים ממנו במעט - תהיה ארוכה ותלווה בקשיים - ויצא שכרכם בהפסד...

אני מקווה שלאחר ההתלבטות הקשה, תגיעי לנכון ביותר עבורו ועבורך.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • היי שרוני,
    העברנו את אליה לגן החדש, הוא התחיל הסתגלות כבר אתמול,
    בכה קצת אבל טפו טפו טפו הולך לא רע....

תודה על העצה, את מקסימה כמו תמיד
  • אני שמחה!
    סומכת עלייך לגמרי שההחלטה הייתה מושכלת ונכונה!
    מחזיקה אצבעות להמשך הסתגלות מצויינת!

המשיכי לעדכן?...

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • בהחלט תודה תודה!!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה