היי שרוני, הפעם שאלה על עצמי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יצא לי כבר לשאול שאלות על הילדים אבל אף פעם לא שאלתי על עצמי ויש כמה דברים שרציתי לברר איתך..
4 תגובות
עמוד 1
  • דרך אגב, ולאחר שקראתי את ההודעה שוב-
    אני מניחה שיש קשר כלשהו בין חוסר ריכוז לבין בלאגן בראש ובחיים..
    השאלה- אם מטפלים רק בחוסר ריכוז, זה ישפיע גם על הבלאגן וחוסר הסדר והארגון הנכון בחיים?
    מחכה בסקרנות לתשובתך..
  • היי פיתוש
    יקירתי, קודם כל - ברור שיש קשר. ההיפך מ"חוסר ריכוז" הוא "ריכוז" או "מיקוד".
    כאשר מתמקדים, קצת "קשה" להתבלגן או "להתפזר" (זה הרי דבר והיפוכו...)
    ולעניין:
    כל הכבוד על המודעות לעצמך. זהו הצעד הראשון.
    לגבי אבחונים: כעת, כשאת יודעת, למה בעצם את צריכה את האבחון? מה זה יתן לך?
    אני שואלת, כי אני לא יודעת...
    אם את בין כה וכה מתכוונת לטפל בזה כך או אחרת (ותיכף נראה איך), בשביל מה את צריכה את תוית ה"אבחון"?... אבחון חשוב לעשות לילדים שנמצאים במסגרת לימודית, והאבחון מעניק להם הקלות בלמידה.
    אבל לשאלתך, כן, כמובן שיש מסגרות שבהם מתבצעים אבחונים למבוגרים.
    לגבי הטיפול: בשביל מה את צריכה להבין "מאיפה זה נובע"? מה זה ישנה? ולמה (עבור מה) זה ישנה? נניח שתגלי בטיפול שחוסר הסדר בא כתגובת נגד להורייך כשהיית בת 15... אז מה? למה זה רלוונטי לעכשיו ולצרכים שלך עכשיו?...
    אני מנסה לומר שזה תמיד נחמד מאד להגיע לטיפול ולחפש מניעי נפש עמוקים - אבל לא תמיד זה נחוץ.
    במקרה כשלך, דווקא הייתי ממליצה בחום על אימון אישי להפרעות קשב וריכוז.
    האימון coaching אצל מאמן/ת שהתמחה בהפרעות קשב וריכוז יכול להיות אידאלי בכך שהוא נותן כלים מעשיים מאד להתמודדות עם חוסר ארגון וסדר.
    המעשיות היא מילת המפתח פה, ולאו דווקא הבנת המניעים העמוקים...
    חפשי מאמנים אישיים להפרעות קשב וריכוז באינטרנט. אני בטוחה שיש הרבה הרבה...
    בהצלחה יקירתי

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • שרוני תודה על התשובה!
    חשבתי שאולי אני צריכה אבחון כי אני בלימודים, סטודנטית..
    ואולי זה יעזור לי לקבל התאמות או אפילו טיפול תרופתי. יש טיפול תרופתי שמטפל רק בריכוז בלי ההיפראקטיביות?

השאלה- מאיפה זה נובע.. סתם כ זה מעניין אותי מה כ"כ קשה לי עם סדר?!
    ולמה זה כ"כ תקוע, כי אני כל הזמן מנסה להיות מסודרת ופשוט לא הולך לי!
    נראה כאילו יש שם איזה עניין.
    אבל נכון, יותר חשוב להתמקד ב- מה עושים עם זה הלאה מאשר לחפור- מאיפה זה נובע..
  • פיתוש'קה
    הבנתי. שכחתי לרגע שאת סטודנטית (ברב חכמתי... הרי כתבת את זה בגוף השאלה... כנראה מסימפטומי גיל 40... )
    אם כך, בהחלט מגיעות לך הקלות בלמידה! הכוונה היא לתוספת זמן במבחנים, הקראה (בחלק מהמקרים - לא בכולם), ייתכן שגם הארכת זמן בהגשת עבודות, בחינות בע"פ וכד'.
    אכן, כדי לקבל את ההקלות, יש לעבור אבחון מוסמך שבו נראה בבירור שקיים קושי להתרכז ו/או הפרעות בזכרון ו/או איטיות קיצונית (בביצועי משימות קוגניטיביות, הכוונה).
    אז לכי ועשי לך את האבחון. בהצלחה רבה
    לגבי coaching - חבל שהדיעה כל כך גורפת. יש אלפי מאמנים מכל הסוגים, ולכל סוגי הקשיים. לפחות חלקם () הם אנשים מצויינים ומקצועיים, שפעמים רבות בזכות עזרתם אנשים "פותחים" דלת לעבר עתיד חדש ומשופר בהרבה מהעבר או מההווה איתו הם חיים.
    אבל נכון, לגבי דבר אחד אני מסכימה: אם את מעוניינת לפתוח דברים כדי לגלות מניעי נפש עמוקים - מאמן לא יוכל לעזור.
    בהצלחה יקירתי, ומקווה שתקבלי החלטות נכונות עבורך, מה שזה לא יהיה

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה