לירון יקירתי,
אני כל כך, כל כך מצטערת על האכזבה...
עם כל זה שתשובתם הייתה באיזשהו אופן - צפויה, גם לי וגם לך, זו בכ"ז אכזבה.
ואני מאד מבינה את המקום שאומר "לא לוותר וללכת עם העניין הזה עד הסוף".
את הכל אני מבינה, ואף התהליך שעשית מוכר לי וידוע. הדבר שאיתו אני מתקשה להסכים, והוא קשה לי בכל פעם מחדש, הוא העניין הביורוקרטי: שבמקום X לא מוכנים לראות מטופלים כי הם כבר לא גרים במקום C, אלא במקום Z...
האמת, שזה מכעיס. ביורוקרטיה מעצבנת לשמה.
לגבי הרופא ממגדל העמק - נשמע כצעד נכון לקבוע איתו פגישה כדי לנסות להשיג חוו"ד חיובית, עוד לפני ועדת הערר.
הרופא שאיתו תיפגשי אם וכאשר תגיעי לועדת הערר, יהיה רופא מטעמם. יש פה סיכוי להטייה... לכיוונם. אינני יודעת האם מלכתחילה הם יגיעו כשאינם אובייקטיביים לגבייך, אבל חבל לקחת את הצ'אנס שכן. לכן זה חשוב שתגיעי מצוידת בחוו"ד טובה, שהיא מוטה כלפייך וכלפי האינטרס שלך.
לגבי המחיר: אני יודעת שזהו המחיר תמורת התייעצות פרטית שכזו. המחירים בתחום הזה נעים בין 500-700 ש"ח לפגישה, גם אם היא קצרה מאד.
לירון, תחושה של "חוסר צדק, שעושים עוול רציני" היא תחושה מאד כואבת. זה מכאיב לחוש שאת מופלית לרעה.
עם זאת, אלו תחושות סובייקטיביות מאד. כלומר: הן שלך, ולאו דווקא משקפות את המציאות. יותר מכך: הן לאו דווקא אישיות כנגדך.
לכל גוף גדול יש כללים ונהלים מסוימים, שלפיהם הוא עובד.
אדם מסוים בהחלט עלול לחוש בזמן מסוים שהכללים והנהלים של גוף גדול מסוים - עובדים לרעתו ומפלים אותו לרעה. והתחושות של אותו אדם מסוים יהיו של קיפוח, עוול ופגיעה אישית.
אבל, אלו הכללים והנהלים של הגוף הגדול! שבכלל לא מכיר את האדם המסוים והקטן, ואין לו כל צורך לפגוע אישית באותו אדם מסוים, אלא רק לעבוד לפי הכללים והנהלים שלו!
אני מנסה לכוון אותך למחשבה הזו:
האם ייתכן שמלכתחילה פנית לכיוון שסיכוייך בו הם קטנים (ובטח קטנים יותר מאשר של אנשים אחרים ללא ההיסטוריה שאת מחזיקה)?
אינני טוענת, חלילה וחס, שאינך מסוגלת לבצע את העבודה על הצד הטוב ביותר - אני משוכנעת שיכולותייך גבוהות מעבר לדרישות.
אבל יש איזשהו מכשול, שכנראה לא תלוי בך, ובוודאי לא ב"כאן ועכשיו" שלך. המכשול הזה יוצר קושי ביורוקרטי-אדמיניסטרטיבי-מינהלי שייתכן ויידרוש ממך משאבי התמודדות שאינך יכולה או רוצה להשקיע, וזו לגמרי זכותך.
אני כמובן, לא אומרת לרגע - לוותר על מה שהתחלת. גם בלי קשר לדבר המסוים הזה שבתוכו את נמצאת כעת ועבורו את 'נלחמת' כעת - שווה לדעתי להוציא חוו"ד טובה, שתסתור במשהו את האבחנות הרפואיות מזמן הצבא.
ולגבי הסיכויים?... אינני יודעת מתוקתי
.
זה תלוי בכ"כ הרבה גורמים, אפילו באיזה מצב רוח יבוא הרופא הראשי בועדה שתתקיים (בהנחה שתתקיים). כך שלגבי השאלה "האם הסוף יהיה טוב?" איני יכולה ממש לענות... לצערי.
רק זכרי: גם כשאנחנו מקבלים לפעמים תשובה "לא טובה" - בסופו של דבר היא זו שמובילה אותנו למקום הרבה יותר טוב...
אשמח אם תעדכני אותי בהמשך
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T