שרוני - יש לי שאלה שקשורה לתסמיני דיכאון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • האם דיכאון מלווה תמיד בתחושת עצבות רציפה או שהאדם הסובל מדיכאון יכול גם להביא את עצמו לחיוך, צחוק, תגובות שנראות "נורמליות"
    או שרק אם האדם מדוכדך, עצוב, פסימי וכו' זה דיכאון?

שאלה שחשובה לי מאד

5 תגובות
עמוד 1
  • השאלה חשובה גם לי מאד.
    תודה שהעלית אותה.
    באופן כללי ביותר, התשובה היא - לא. דיכאון לא מלווה תמיד בתחושת עצבות רציפה.
    בדיוק כמו שאין בחיים דבר כזה "שחור ולבן", כך גם בכל התופעות האנושיות כולן, כולל הפרעת הדיכאון.
    אמנם דיכאון מאופיין מטבעו בדכדוך, עצבות, פסימיות וכו', אך אם זה היה "רק" שחור משחור כל הזמן, אלו לא היו החיים...
    במילים אחרות, תחושה "שחורה משחור" באופן רצוף ותמידי מלמדת על מצב אקוטי, שללא נקיטת צעדים רפואיים - כנראה תוביל לאובדנות.
    מאידך, הפרעת הדיכאון איתה חי אדם, היא מטבע הדברים לא כל כך חד משמעית וחד צדדית (רק שחורה, כל הזמן).
    בנוסף, קיימות מספר אבחנות רפואיות למילה הכללית "דיכאון".
    באבחנות השונות אנו מבדילים בין רמת הסבל, העצב, הצער, חוסר הפעילות, הפסימיות וחוסר התקווה בין אדם סובל אחד למישנהו (וההתוויות הטיפוליות משתנות בהתאם).
    תודה על העלאת הנושא, מקווה שאת בטוב

שלך,

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • אני רוצה להוסיף על מה ששרון אמרה - לפעמים דיכאון יכול להיות גם ללא שום תופעה נפשית אלא אך ורק תחושה פיזית - חולשה, עייפות, כאבים למיניהם וכד' כך שיש סוגים שונים של דיכאון, לפעמים מתבטא פיזית ובד"כ מתבטא נפשית.

• ענבר, ברמת העקרון - אני מסכימה עם מה שכתבת.
    אבל,
    חושבת שהמשפט הזה: "לפעמים דיכאון יכול להיות גם ללא שום תופעה נפשית אלא אך ורק תחושה פיזית "... הוא מוטעה ומטעה.
    "דיכאון" שבא לביטוי אך ורק בתופעות פיזיולוגיות כמו: חולשה, עייפות וכאבים - הוא לא דיכאון. בשביל לקבל את האבחנה כ"דיכאוני" (ושוב, זוהי הגדרה כוללנית ומכלילה. תמיד יש הגדרה נוספת ליד ציון השם "דיכאון".), חייב להיות מרכיב נפשי.
    ובינינו - האם חולשה, עייפות וכאבים הם לא חלק בלתי נפרד מאותו מצב גופני בעייתי שחלק מהאנשים יתארו כ"דיכאון", וחלק אחר סתם כ"תקופה לא טובה"?...
    גוף ונפש... האם לא את היא זו שלמדה זאת?...

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • זו בדיוק טענתי!
    תמיד גוף ונפש משפיעים אחד על השני, הגוף תמיד יודע, הנפש לפעמים מעדיפה לא....

• שרוני וענברי
    תודה לשתיכן על התשובות, עזרתן לי מאד

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה