היי ITS ME
,
קודם כל, מזל טוב על מעבר הדירה!
אז ככה:
הפיצפון בן 10 חודשים... כבר מתחיל להיות פעיל יותר, להיות סקרן ולרצות להגיע לכל מקום! אגב, זה שהוא כבר הולך עם הליכון זה יפה מאד...
ההפתעה הגדולה היא ש... זה קורה לילדים. כן... גם להכי רגועים, שקטים ושלא דרשו תשומת לב מיוחדת קודם. אנו בני אדם, גם אם אנחנו רק בני חצי שנה או 10 חודשים. וכבני אדם, יש לנו את הזכות ואף החובה להשתנות!
ובמיוחד לפעוטות בני שנה-שנתיים +-... זה שהוא נהיה ילד פעיל יותר, סקרן ודורש תשומת לב כעת, זהו התהליך הטבעי. מתינוק קטן שהיכולת שלו לזוז הייתה מוגבלת, הוא נעשה פעוט פעיל, שלומד ללכת ולהגיע למקומות שמסקרנים אותו ומגרים את דמיונו ואת היכולת הזו שלו - לזוז, לנוע, להתפתח.
בנך עובר תהליך תקין והתפתחותי - והוא דורש את עזרתך בכך.
הדבר הטוב ביותר שתוכלי לעשות - זה באמת לעזור לו בכך.
בהחלט ייתכן שאמך אינה מסוגלת לספק לו את מלוא מימוש הפוטנציאל שלו ליכולת תזוזה והתפתחות. זה מעייף אותה - והאמת?... אני מבינה אותה. זה לא קל להיות יום שלם עם פעוט תזזיתי כבן שנה. גם לך זה לא קל, ועל אחת כמה וכמה לה - שהיא יותר מבוגרת ממך ובהחלט ייתכן שכבר אין לה את הכוחות לכך.
הוא מצידו - עושה את מה שהוא צריך לעשות. הוא מתפתח כיאות עבור פעוט בגילו.
דבר נוסף, לגבי חברת ילדים: כן... לא הייתי פוסלת על הסף את העובדה שפעוט כבן 10 חוד'-שנה כבר זקוק לחברת ילדים (ואת רואה את זה בשהות היומית במשחקייה). תראי, חמודה
- אם היית יכולה, אני מניחה שהיית איתו כל היום, ואז הייתם יוצאים לטייל, משחקים בגינות ציבוריות ובמשחקיות, הולכים לחברים... וכך היה יומו עובר בנעימים ועם גירויים המתאימים להתפתחותו ולגילו.
אבל את אינך יכולה, כי את עובדת. אז הוא נמצא עם אמך, שככל הנראה אינה מסוגלת להסתובב איתו כל היום על מנת לספק לו גירויים מתאימים. היא עושה כמיטב יכולתה, ואני בטוחה בכך, אבל ייתכן שזה פשוט... אינו מספיק - עבורו.
לגבי הדבר השני:
גן עם 6 ילדים ו - 2 מטפלות נשמע לי נהדר!!
לגבי הטונים של הדיבור: בהנחה שבגן החדש לא צורחים וצועקים על בסיס קבוע, אלא מדברים בטון דיבור רגיל, לא הייתי דואגת. מן הסתם, כעת כשהוא במסגרת ביתית (איתך או עם אמך) אתם מדברים בטון מעט נמוך מהרגיל, ובמסגרת של גן שמכיל יותר מילד אחד, הטון יהיה רגיל - והוא יתרגל. זה יקח אולי יומיים או שלושה, אבל הוא יתרגל. בקשר לזה לא הייתי דואגת...
לגבי השאלה האם להכניס לגן עכשיו או במרץ:
את כותבת שאתם עוברים בינואר. עד ינואר יש עוד כ - 3 חודשים.
למה שלא תכניסי אותו לגן כבר עכשיו (או בטווח של השבועיים-שלושה הקרובים)?
זה גם יהיה לו טוב מבחינת כניסה למסגרת עם ילדים, גם יקל על אמך, גם יתן לו זמן להסתגל למסגרת הגן בנפרד מההסתגלות לדירה החדשה, כי עד ינואר כשתעברו, הוא כבר יהיה בגן כחודשיים...
חשבי על כך...
מקווה שסייעתי
בהצלחה בהכל!
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T