בעיית שינה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי שרון,

ושוב אני חוזרת אלייך עם שאלה:

רוב הלילות מאז שעברנו דירה לפני חודשיים וחצי הבת שלי (בת שלוש) מתחילה לצרוח באמצע הלילה, "לא רוצה לישון", "רוצה בידיים" , בהתחלה זה היה נמשך כל הלילה עכשיו זה הצטמצם לשעה בערך שכשהיא צורחת אנחנו עונים כמו תקליט שבור בקול הכי רגוע שאנחנו מצליחים לגייס ש:"עכשיו לילה ואנחנו רוצים לישון, אם את רוצה אני יכול/ה לישון לידך" בהתחלה היא עוד צורחת ואחרי שעה היא רוצה שאנחנו נישן לידה, והיא יודעת שזה רק אם היא רגועה, ברגע שהיא מתחילה שוב לצרוח אז אנחנו חוזרים לחדר שלנו.

זה הפיתרון שמצאנו כרגע אבל זה לא נראה לי נכון במיוחד,
    ניסינו לחבק ולהרגיע ולשכנע ולהסביר...
    ניסינו להחזיר אותה למיטה כל פעם שהיא יוצאת להגיד לילה טוב וללכת, אבל היא צרחה במשך שעות
    ניסינו לשנות לה את החדר

בעיקרון היא אוהבת את החדר שלה, משחקת שם במשך היום וגם הולכת לישון (כמעט) בלי בעיות.

יש עיצה?

תודה מראש
2 תגובות
עמוד 1
  • קודם כל - מזל"ט על מעבר הדירה!
    אז... כמו שאת יודעת, זו בהחלט יכולה להחשב תופעה נלווית למעבר הדירה, ולמעבר הספציפי שלה לסביבה החדשה, ולחדר החדש. העובדה שמשך הזמן של הבכי והצרחות הצטמצם מ"כל הלילה", לשעה אחת במשך הלילה - רק מחזקת את זה, ובהחלט נותנת תקווה שעם עוד קצת זמן, גם השעה הזו תצטמצם ותרד - אולי לא בבת אחת, אך כל פעם תשימו לב שמשך זמן הבכי והצרחות הולך ויורד עד להיעלמות.
    בינתיים, אימצתם לכם איזושהי 'טכניקת פעולה' להתמודדות עם הקושי שלה.
    קודם כל, אני רוצה לחזק אותך בקשר לזה - אתם עושים משהו, את פועלים ומגיבים לקושי שלה, ונעשים בהחלט ניסיונות להתמודד ביחד איתה עם הקושי שלה.
    זה כבר טוב ומראה על נכונות ורצון מצד שני הצדדים (אתם - ההורים, והיא - הילדה) לפתור את העניין, ואמנם - יש תוצאות - הצטמצמות זמן הבכי והצרחות.
    עכשיו, את כותבת שזה "לא נראה לך נכון במיוחד". למה? מה בהתנהלות שלכם לא נראה לך נכון?...
    היא הרי בוכה וצורחת כי יש לה צורך להרגיש ביטחון בנוכחותכם בסביבה חדשה ולא מוכרת (כך אני משערת). אתם, מצידכם, מושיטים לה את הביטחון שלו היא זקוקה, בצורת "אני אשן לידך" - אך, באופן שאותו הרגשתם כהכי נכון (לכם ולה) - אתם עושים זאת עם גבולות: "אשן לידך, אך רק אם תהיי מסוגלת להירגע, ולא לצרוח".
    זה נשמע לי כמהלכים נכונים לטפל בחרדה הזמנית שלה בלילות, חרדה זמנית שהיא תוצאת מעבר הדירה וזמן ההסתגלות לסביבה לא מוכרת.
    אני במיוחד מדגישה (ושוב...) את עניין הזמניות שבחרדה. בהחלט יש לצפות שכאשר תחלוף תקופת ההסתגלות הזו והילדה תתרגל לבית החדש, לסביבה החדשה ולחדר החדש, חרדתה תפחת עד תיעלם, ושנתה תהיה רגועה בהרבה.
    בינתיים, נראה לי שאתם עושים את הדברים הנכונים - אתם נותנים מענה לתקופת ההסתגלות שהיא עוברת, תוך כדי הצבת הגבול ולימודה להירגע כדי לקבל את נוכחותכם המרגיעה במלואה.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • תודה רבה על התשובה.

אני לא יודעת למה זה נראה לי לא נכון, אולי בגלל שציפיתי שאחרי חודשיים וחצי היא תתרגל, אני לא יודעת .

תודה, אני מרגישה יותר טוב עכשיו עם ההתנהלות שלנו.

יום טוב!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה