הפלה... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אופטימית יקרה!

ראשית, צר לי מאוד על החוויה המצערת שעברת, אין לי צל של ספק שהיה לך הרבה יותר קשה ממני, אני מחזקת אותך ומתפללת בשבילך שכבר החודש תתבשרי בבשורות טובות, אמן...
    שנית, תודה על המילים המנחמות, חיממת לי את הלב וריגשת אותי עד דמעות...
    מצד אחד, מאוד מעודד לדעת שבפורום הזה אני לא לבד ויש מישהו שממש מבין אותי ואת התחושות שלי.
    מצד שני, יש משהו מרתיע ומלחיץ כשאת נחשפת לסיפורים של בנות אחרות ומבינה שלהיכנס להריון שני לא בהכרח הולך להיות קל.
    אבל, כמו שאמרת, אין ספק שזה מאוד אינדבידואלי לגבי כל אחת מאיתנו ואני מאוד משתדלת להשאיר את הראש מעל המים, להיות אופטימית ולחשוב חיובי...
    יש משהו שלא עוזב אותי מאותו רגע שעברתי את ההפלה ואני חייבת לשתף מישהו:
    אני ובעלי לא דתיים, אך בעלי כבר שנים מניח תפילין בכל בוקר, מתפלל ברכת שחרית, ואין לי ספק שאם זה היה תלוי רק בו הוא מזמן היה שומר שבת. מאז שהתחתנו ועברנו לבית משלנו לקחתי על עצמי כמה וכמה דברים שידעתי שאצליח לעמוד בהם ועשיתי אותם באהבה גדולה ואמונה שלמה. יש לציין שלשנינו יש זיקה מאוד גדולה לדת, לבעלי אף יותר...
    התחלתי לשמור נידה ומצאתי שזה דבר מאוד יפה שמקרב בין בני זוג ומביא תשוקה רבה יותר לזוגיות, הקפדתי ועדיין מקפידה להדליק נרות בשבת, לנפות קמח ולהתפלל תפילות מסויימות במהלך היום.
    יומיים לפני ההפלה בעלי ואני ישבנו לארוחת צהריים שבמהלכה חשף בפניי שהוא נמצא בדילמה גדולה: ברצונו להתחיל לשמור שבת וללכת לבית הכנסת. הוא טען שנראה לו מגוחך לנסוע להוריו בערב שישי, להניח כיפה על הראש ולהתחיל לקדש...
    הבנתי אותו מאוד אבל הוא הציב בפניי החלטה לא פשוטה. הסברתי לו שאני מאוד אוהבת את הדת ומוצאת בה המון דברים יפים, אך אני לא נמצאת במקום הזה של להתחיל לשמור שבת. אמרתי לו שיכול להיות שבשלב מסויים בחיים אולי ארגיש יותר מוכנה אך אני לא נמצאת שם כרגע, ושאני לא יכולה לעשות משהו שאני לא בטוחה שאצליח להתמיד בו...
    הגענו למן מבוי סתום, והשיחה בעצם הסתיימה שכל אחד מאיתנו יעשה חושבים עם עצמו ושנדבר בעוד כמה ימים.
    חשוב לי לציין שבסוף השיחה בעלי אמר לי שהוא לא יניח לשום דבר לפגוע בשלום בית שלנו ושהוא אוהב אותי בכל מצב ובכל החלטה שאחליט...
    יומיים לאחר מכן הפלתי ומאותו רגע אני מרגישה שכאילו נענשתי...
    אני לא מצליחה להתנתק מהתחושה שבגלל שגרמתי לבעלי ללכת אחריי ולא אחר ליבו, לקחתי את העוון עליי ונענשתי בגדול...
    זה לא עוזב אותי כבר כמה ימים ואני לא יודעת מה לעשות עם עצמי...
    בכל אופן, אני מודה לך שוב על העצות החמות ואשמח לתגובה...
    תודה...........
2 תגובות
עמוד 1
  • היי תותית!!

מצטערת שרק עכשיו אני מגיבה לא יצא לי להיכנס לפורום המון זמן...
    תראי גם לי יש זיקה לדת וגם אני משתדלת לקחת על עצמי כמה שאפשר בזמן האחרון, ולהגיד לך שלא עוברות לי מחשבות בראש שלא עשיתי מספיק או שהייתה תקופה שהתנסיתי באוכל לא כשר למשל ועל כל אלה אני נענשת?! זה יהיה שקר...
    אני אדם מאמין אבל האמונה שלי מתבטאת בלהאמין באלוהים ולהיות אדם טוב יותר ככל האפשר, באיזשהו מקום אני חושבת שלפני כל הרבנים וההלכות שנקבעו ע"י בני אדם, היתה פה דת ששאפה לטוב. טוב לב, חמלה, עזרה לזולת וכל הערכים החשובים באמת בחיים... יחד עם זאת בתור אדם מאמין קשה שלא לעשות את ההקשרים האלה של עד כמה אני עושה בשביל הדת ועד כמה זה קשור ל"עונשים" שאני מקבלת... בתוך כל זה הגעתי למסקנה פשוטה שהייתי רוצה שתחשבי עליה: כל מצווה או "חוק" שתאמצי אל חיקך רק בגלל פחד מעונש או ממשהו שעלול לקרות, הרי מפספסת את המהות האמיתית שלה באותו הרגע. תישארי נאמנה לתחושות שלך לא סתם אומרים "אינטואיציה נשית" - זה באמת שווה הרבה. ועצם זה שיש לך בעל שילך איתך באש ובמים ובמה שתבחרי זהו כבר רווח גדול שהקדוש ברוך הוא שלח לך. יש משפט שאומר שבכף יד כל אצבע בנפרד היא חלשה ושברירית וכשמקמצים את כף היד נוצר אגרוף חזק. תישארו תמיד כאגרוף. זה יותר חזק מכל מצווה שהיא... ובנוסף עשי רק מה שאת מאמינה ושלמה איתו עד הסוף.
  • אופטימית יקרה!

קודם כל נורא מצטערת שרק עכשיו אני מגיבה לתגובה שלך, פשוט לא הייתי בפורום המון זמן...
    אין ספק שהמילים שכתבת לי כ"כ נכונות...
    חברה טובה אמרה לי בדיוק את אותו הדבר: מה הטעם לקחת על עצמי משהו שאעשה אותו מפחד ולא מהלב? אין ספק שזה נכון, ולכן החלטתי להרפות קצת מהעניין, מה גם שבעלי לא העלה שוב את הנושא למרות שאני יודעת שבתוך תוכו הנושא עדיין לא סגור לגמרי.
    לפי מה שראיתי והבנתי נקלטת לעוד הריון לא תקין שנגמר עוד לפני שהתחיל, ומה שיש לי לומר הוא שליבי יוצא אלייך ואני מחבקת אותך כמה שרק אפשר.
    שום דבר ממה שאומר לא ינחם אותך, אך אני מבקשת שתישארי אופטימית בדיוק כמו שמך ואל תתייאשי אפילו לשנייה, כל מה שצריך להגיע יגיע בזמן שלו וזה יהיה הרבה יותר מתוק ממה שאת חושבת...
    אני מחזקת אותך שוב ומאחלת שכבר החודש הזה, חודש הניסים תתבשרי בנס קטן משל עצמך, נס מתוק ומשמח...אמןןןןןן....
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה