שרוני היקרה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני אובדת עצות
    ביתי בת שנה ו11 חודשים. לראשונה נכנסת למסגרת( היינו רק 4 ימים- וכבר חולים)
    הבעיה היא ההתעקלמות...
    היא ילדה לא רגוע מטבעה, די צעקנית, אקשנית אך גם חכמה ומפותחת לגילה.
    היא לא נפתחת לאנשים בכלל, אפילו להישאר עם סבתא לא מקובל עליה.
    כעת קיימת בה חרדה , כאשר מתקרבים לגן היא כבר מתחילה בצרחות וצעקות. אני נפרדת ממנה מהר ויוצאת והיא נרגעת כעבור5 דקות, אך נשארת עצובה במהלך היום, מידי פעם מתבכיינת.
    השאילה :
    אחרי כמה זמן ניתן לראות אותה מסתגלת למסגרת, משתתפת, ונפרדת יפה?

בתודה רבה מראש

סיגלית
1 תגובות
עמוד 1
  • היי סיגלית ,
    קודם כל, אני מבינה לגמרי את עניין ה - "להיות 4 ימים בגן - וכבר חולים"...
    לצערנו, ככה זה. זו ההסתגלות של הגוף לחשיפה להרבה גורמים ש"נמצאים באויר" בסביבה של ילדים רבים, מספר שעות ביום, לאחר שהות בסביבה מוגנת של הבית.
    אגב, אין זה משנה מתי ילד נכנס למסגרת, בכל גיל שזה לא יהיה, תתקיים ההסתגלות הזו.
    ועכשיו... להסתגלות הרגשית.
    באמת, מה שאת מתארת הוא קשה. כמעט ובעיקר - לך.
    בגלל שזה מעט קשה גם לה, והיא רואה שזה קשה לך, היא אכן מראה לך עד כמה קשה לה: בצרחות ובצעקות כשמתקרבים לגן.
    מה אפשר לעשות?...
    קודם כל, אני חושבת שבימים ראשונים אלו של הסתגלות, דווקא לא מומלץ למהר ללכת, כדי שלא לשדר לה תחושה של בהילות. אפילו כדאי שתתארגני (רק אם זה אפשרי, כמובן) על הודעה לעבודה שייתכן שתאחרי מעט, או אם המצב ממש קשה (נראית כתלויה לחלוטין בך וחרדה מפני הפרידה) - אפילו על כמה ימי חופש עד שתושלם ההסתגלות.
    שנית, לעשות את התהליך הדרגתי - גם מבחינת הזמן שתשארי עם הילדה מידי יום, וגם במידת המעורבות מיום ליום.
    חשוב להפנות את הילדה לגננת כשהיא רוצה משהו: אוכל או צעצוע (לשירותים אני מניחה שאתם עדיין צעירים מידי?), כדי שתתרגל לסמוך עליה.
    שלישית, תמיד להיפרד מהילדה, גם אם את מנסה ללכת בלי הסכמתה, ולא לקבוע עובדות מאחורי גבה. תמיד להבטיח לחזור לקחתה בזמן, להבטיח שאמא (את) חושבת עליה גם כשהיא בעבודה/בסידורים.
    רביעית, בקשי את עזרת הגננת בפרידה - שתקח אותה על הידיים, שתטפל בה כשאת עוזבת...
    חמישית, לפעמים "חפץ מעבר" כמו דובי שהיא אוהבת או בובה מהבית, יכולים להקל במעט.
    ואחרון חביב:
    יש ילדים שבוכים בפרידה זמן קצר בלבד ומיד נרגעים. אם זה אכן כך - בדקי האם הבכי לא מיועד לאוזנייך בלבד (שתיווכחי עד כמה שהיא קשורה אלייך ואוהבת אותך...)...
    בהצלחה!

שאלה:
    למה את קוראת לעצמך "טרול"? את נחמדה, וטרול זה לא דבר ממש נחמד...
    תראי איך הוא נראה: .
    לא מתאים, נכון?...

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה