הבן שלי מאוהב מה עושים?? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי שרון
    הבן שלי בן 3.8 הוא ילד מאוד טוב ובוגר ותמיד אמרו לי עליו את זה.
    השנה הוא התחיל גן חדש והגננת העירה לי שהוא מציק למישהי מסויימת. דיברתי איתו והוא אמר שהוא יפסיק להציק. היום שאלתי אותו אם הוא הציק למישהו בגן והוא ענה לי בעיניים מבריקות ״כן״ לאותה ילדה...ואז הגננת אמרה לי שוב שהוא מקסים אבל יש love story...ושיש לו טעם טוב מאוד

מה עושים??? הוא לא מפסיק להציק לה ואני שמה לב שיש לו משהו אליה...
4 תגובות
עמוד 1
  • חה! חה!
    סליחה, טוטילה יקירתי... אבל פשוט ישבתי 5 דק' מול הכותרת שלך וצחקתי.
    בקול. (לא נורא, אין לידי אף אחד... חיחיחיחי...)
    "הבן שלי מאוהב מה עושים??"... מה ז"א, "מה עושים?"?...
    טוב... אז נכנס למוד מעט רציני יותר...
    למה צריך לעשות משהו?...
    הכוונה, אם הבנתי אותך נכון, מעבר לעניין ההצקה לאותה בת מזל?
    כלומר, מה מפריע לך? לה? לגננת? לאמה של הילדה? להתנהלות הגן?
    למה העובדה שפשוש בן 3.8 שנים, ש"מאוהב" בפשושה בת 3-4, צריכה להפריע לך? למישהו?...
    ועכשיו ממש ברצינות,
    אם הוא מציק לה הצקה בלתי נסבלת ("מושך לה בצמות" כמאמר השיר הידוע, או חלילה דברים גרועים יותר), בהחלט יש לפעול למען הפסקת ההצקה - וזאת בכלים די דומים לכלים שמשמשים לטיפול בכל מקרה אחר של הצקה/אלימות בין 2 ילדים בגן, בתוספת מתן תשומת לב לעובדה שהרצון והיוזמה שלו להצקות נובעים ממקום של ניסיון למשיכת תשומת ליבה של אותה ילדה, ולא ממניעים אחרים. ניתן לנסות למקד אותו כלפי רגשותיו כלפי אותה ילדה, בסיפורים שמדברים על תופעת ה"התאהבות", בשירים בנושא, ובמתן כלים חלופיים להצקות (שכזכור, מכוונות למשיכת תשומת ליבה אליו) - כמו למשל: לצייר לה ציור, לתת לה פרח בחצר, להזמין אותה אליכם אחרה"צ, להציע להם לשבת ביחד בזמן הארוחה ולדבר, להושיב את שניהם ליד אותו שולחן פעילות ולבקש ממנו לעזור לה במשימה או לבקש ממנה לעזור לו... וכד'.
    בהצלחה ו... חחח "הוא ענה לי בעיניים מבריקות"... חחח
    מתוק.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • תודה.
    אני שמחה שהצחקתי אותך, עכשיו את יותר תצחקי. כששאלתי אותו אם הוא רוצה שנזמין אותה אלינו הוא אמר בדאגה: מה אין לה בית?
    עכשיו שאני חושבת על זה הוא הלך לחבר אולי פעמיים בחיים שלו.

אני לא יודעת אם הוא יתן לה פרח או ציור, הוא ביישן בקטעים האלה כמו אבא שלו...
    אני לא יודעת להגדיר אותו מבחינה חברתית, בחופש הוא פגש חבר טוב אחר שלו מהגן הקודם והחבר שלו רץ אליו בשימחה והוא התחבא ולא אמר אפילו שלום.
    מצד שני היו לו חברים טובים בגן הקודם ובגן הנוכחי לפעמים כשהוא מגיע הוא מכריז בכניסה ״שלום הגעתי״. יוגם פעם בהופעה בקניון הוא עלה על במה ודיבר ברמקול כשהזמינו אותו.
    לא יודעת, הוא מפתיע
    אני אדבר איתו שוב בבוקר ועם הגננת להציע לה מה שרשמת.
    יש לך רעיון לספר ילדים בנושא?
    תודה

אני אזמין אותך לחתונה (איזה פולניה אני)
  • היי טוטילה ,
    אני מבטיחה להגיע לחתונה... (אני יותר פולניה ממך... תזהרי )

קודם כל, נשמע לי הגיוני שבן פחות מ - 4 עוד לא ממש הלך לחברים... זה עוד יגיע.
    ספרי ילדים טובים שעוסקים בנושא החברות בכלל, הם:
    1. הארנב ממושי / שלומית כהן אסיף.
    2. הברוגז של ליאור / אורי אורלב.
    ושירים ספציפיים שניתן להקריא (ואת חלקם להשמיע, כי הם תומללו, להנאת כולנו...)
    1. אני אוהב / יונתן גפן ("אני אוהב שוקולד, ועוגות גבינה"...)
    2. שני פרפרים / מיריק שניר.
    3. שני חברים / יהודה אטלס.
    4. כמובן, כמובן - השיר הנפלא "חברים בכל מיני צבעים" / חנה גולדברג.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • שוב תודה

אני אעשה סיבוב מחר ואקנה לו ספר בנושא...(איך באים ילדים לעולם )

לא יצא לי לדבר עם הגננת היום.
    היום הוא הציק לה רק פעם אחת. הוא עשה לה טוק טוק בגב.
    לא יצא לי לפגוש את האמא של הילדה וחשבתי לנסות לעזור לו קצת אז יש לו בגן ילדה אחת מהמעון הקודם שהוא מכיר אז קבעתי עם אמא שלה בגן שעשועים... היא קצת איחרה לנו וחשבתי שהיא לא תגיע והוא היה כל כך מאוכזב ועמד וחיכה לה בכניסה והוא אמר לי אני רוצה שהיא תבוא למה היא לא באה? נשבר לי הלב... למזלי (או למזלה של האמא שלה ) היא הגיעה בסוף. הם נהנו ודיברנו על להיפגש יותר ולבוא אחד לשניה. אולי זה ישכיח את הילדה ההיא
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה