זקוקה לעצה- עזרה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בערך מאז שנועה מגיל חודש וחצי- חודשיים, היא ישנה לי לילה שלם
    עם הזמן הלילה התארך מ6 שעות ומעלה
    בנוסף היא תמיד הייתה רגילה לישון לבד, שמים אותה במיטה והיא נרדמת

בשבועיים האחרוניים יש משהו חדש
    היא נרדמת כרגיל ואחרי שעה- שעתיים מתעוררת ובוכה
    ואז צריך דרכים יצירתיות להחזיר אותה לישון
    לפעמים ידיים
    לפעמים בעגלה
    לפעמים טיולים בבית
    ושהמצב קשה גם טיול באוטו

בהתחלה חשבתי שמשהו כואב
    אבל לא זה קורה כל ערב!
    אני שמה משחה לחניכיים
    שרה
    מנשקת
    מחבקת
    וכלום
    כל ערב אותו סיפור!!

יותר מזה שזה מתיש אני פוחדת לצאת בערב מהבית כי אני מפחדת שתתעורר

האם זה קרה למשהי?
    והיא יש למשהי עצות?

שבוע טוב ותודה

2 תגובות
עמוד 1
  • אני ממליצה בחום להשאיר במיטה ולא להתחיל להוציא אותה, כי אז מה שמרדים יצטרך להיות גם בפעם הבאה, ואם זה סיבוב בעגלה/ אוטו ידיים וכו', זה מה שהיא מצפה שיקרה כל פעם ...

הכוונה שלי לא להשאיר אותה לבד אלא להיות איתה,
    להרים מדי פעם אם היא ממש בוכה,
    ולהחזיר למיטה כשהיא נרגעת,
    לדבר אליה בטון רגוע ושליו ולחזור כל פעם על אותו משפט
    משהו בסגנון "עכשיו ישנים במיטה"
    בלילה הראשון זה יקח הרבה זמן, אבל זו השקעה משתלמת...
    [/]/]
  • היי ,
    מתנצלת על תגובתי המאוחרת.
    אני מודה לזהר על תשובתה החכמה, ומסכימה איתה.
    ומוסיפה:
    במהלך השנה הראשונה לחיים, קורים בהכרח שינויים הנוגעים ל"קצב ההסתגלות לחיים". אלו הם שינויים הן פיזיים - ממצב של שכיבה עם תזוזות קטנות בלבד, עבור להזזת גפיים וראש באופן יותר מכוון ונשלט, ועד לתחילת תנועה - סיבוב, התהפכות, משיכה לישיבה, עמידה והליכה. והן שינויים מנטליים ובהרגלים - תזונה, שינה, סדר יום.
    בהכרח יהיו שינויים הנובעים הן מפנימיותו של הילד (הסתגלות לקצב החיים ואימוץ "שעון ביולוגי" חדש ומתאים לסביבתו של הילד) והן מהעולם החיצוני לו (עודף גירויים וחשיפה לגירויים חדשים) - שינויים אלו קורים ביתר שאת בשנה הראשונה לחיים.
    אני מסכימה עם חברתי לגבי "טקטיקת הפעולה" במקרה של התעוררות ובכי.
    טקטיקה זו משדרת רוגע ושמירה על שגרה - אלמנטים חשובים (ואף חיוניים) על מנת לשמור על השגרה המבורכת שכבר התחילה להיווצר אצלכם.
    ייתכן שאמנם בלילות הראשונים (לילה, שניים, שלושה) הדבר יגרור יתר בכי וצעקות. אך בהמשך, הדבר ישתלם עקב השמירה על הקבוע והמוכר - שלו יכולת הרגעה מופלאה.

בהצלחה רבה, ושנה טובה ומתוקה ומבורכת

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה