איפה ללדת? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי,אולי זה מוקדם..אבל אני חושבת על בתי חולים שאני רוצה ללדת בהם בע"ה..

אני גרה במרכז,ורוצה בתל השומר או בבלינסון..

הרבה נותנים לי יתרונות וחסרונות משני הבתי חולים,מה שכן ראיתי שבתל השומר

החדרים פשוטים והבניין יולדות לא חדש,והכל בלאגן שם,אבטחה וכו'..

ובבלינסון הבניין חדש והכל חדש,אבל גם שמעתי על חסרונות בבית החולים הזה.

איפה אתן ילדתן? ואם אתן ילדתן בתל השומר או בלינסון אני רוצה לשמוע את

דעתכן...

תודה
11 תגובות
עמוד 1
  • אני ילדתי 3 פעמים בתל השומר - היה שהייתי מרוצה יותר והיה שפחות - תלוי על מי נופלים. מה שכן אם השנים הצפיפות שם מאוד גברה - ותמיד עמוס שם. בנוסף המחלקה עצמה של היולדות לא מי יודע מה.
    הפעם החלטתי לא ללכת לשם - מי שלא מתכוון לשלם כסף עבור צופרים כמו המלונית שלהם - חבל לה על הזמן.
    הייתי שם לפני חודשיים בגלל דימום בהריון הנוכחי - וחיכיתי בחדר המתנה 3 שעות עד שרופא בדק אותי - היו שם כמויות של נשים - וכולנו עמדנו נדהמים מהעובדה שהיה רק רופא אחד שטיפול בכוווווווולם - וזה היה באמצע יום רגיל.
    הפעם אני מתכוונת ללדת בבלינסון.
    הייתי שם במקרה ביום שישי האחרון בגלל כאבים במותן - והופתעתי מאוד לטובה.
    לא היה לחץ או עומס, קיבלו אותי מיד, הכל היה נקי, הצוות היה באמת בסדר - וזה היה ביום שישי בלילה (לא באמצע היום).
    בכל מקרה - זה תמיד תלוי מתי את מגיעה ועל איזה צוות את נופלת - וגם באיך שהלידה מתנהלת.
    בתל השומר בפעם הראשונה היה מעולה - בפעם השניה - היתה רשלנות מצד האחות (לידה שהתחיל בזירוז שבוע 42) לידה שלא התפתחה והאחות כל הזמן הוסיפה עוד פיטוצין ועוד פיטוצין - כשמנהל המחלקה הגיע בבוקר - הוא נחרד ואמר מיד להפסיק את מינון הפיטוצין הגבוה בכדי לא לגרום לי קרע ברחם - ואמר שאם אני לא יולדת תוך שעה - אני עוברת לקיסרי - הוא לקח עניינים לידיים - ותוך חצי שעה הילד היה בחוץ (תודות לו ולמיילדת אחרת שהיתה אכפתית ומקצוענית) ולא כמו הפוסטמה הראשונה שעניין אותה פטפוטי שרק עם כל הסובבים אותה.
    הלידה השלישית היתה כל כך מהירה - שלא הייתי צריכה אף אחד - התינוקת היתה בחוץ תוך חצי שעה.
    המחלקה לפני חמש שנים היתה בגדר עולם שלישי.
    והתור לרופא לאחר הלידה - הוא ארוך כאורך הגלות.
    בכלל ההרגשה שלי היא, שאם אין לך כסף או אם את חושבת שעל ללדת בישראל את לא צריכה להוסיף שקל על מה שבית חולים כבר מקבל מביטוח לאומי עבורך - אז אין לך מה ללכת לשם - כי היחס שתקבלי בהתאם.
    בתל השומר פשוט למדו איך להכניס את היד שלם לתוך הכיס שלנו היולדות.

• 255 צופים בהודעה

ורק אחת ענתה ??!!
  • http://www.eifo-laledet.co.il/all_exp.asp
    לי עדין אין עצה בישבילך:)

אלה.

פייסבוק: Ella Fridlin
    דוא"ל: [email protected]
  • חחח

• לי יש 2 גיסות אחת ילדה 5 לידות בתל השומר
    ועוד גיסה שילדה 5 לידות בבלינסון
    ממה שהבנתי שבתל השומר יש עומס וחדרים והכל מוזנח והרופאים מצויינים
    בבלינסון אחלה בית חולים יש להם סבלנות ולא שולחים ישר לניתוח יש צוות מצויין
    בהריון הייתי כמה פעמים במיון והלך מהר והיחס מיוחד
    ממליצה בחום במיוחד שזה לידה ראשונה צריכים הרבה עזרה ויחס מהמיילדות
    ומהצוות ואז הלידה מתקדמת מהר
  • אני ממליצה לשמוע דעות של נשים שהתנסו אולם ממליצה לך בחום ללכת ולקיים סיור בכל אחד מבתי החולים בהם את מעוניינת ללדת.
    ביה"ח בו תרגישי נוח (לפעמים קשה להצביע מה בדיוק גורם לנו נוח במקום מסוים ובאחר לא) שם כדאי שתלדי.
    באשר לסיפורי הלידות וההמלצות - כל אישה חווה דברים באופן שונה וסוביקטיבי. לאו דווקא מה שטוב ונכון לאחת יהיה טוב ונכון לאחרת. יש גורמים שונים ומשתנים שעשויים להשפיע, ביניהם צוות בית החולים שמשתנה ובעל השפעה על החוויה האישית שלך.
    ולכן - גם אם לחברה אחת היה טוב במקום אחד או רע במקום אחר אין זה אומר שכך יהיה גם לך. לכי עם תחושותיך ובנוסף חשבי על דברים שחשובים לך שיהיו בהגיעך ללדת, בלידה עצמה ולאחר הלידה (תינוקייה) וכו'. בהגיעך לסיור בדקי האם אלו מתקיימים בבי"ח. יתכן ואלו יסייעו לך לבחור באופן סופי את מקום הלידה.
    בכל החלטה של תקחי מאחלת שתהיה לך לידה קלה וחוויה נעימה.
    גמר חתימה טובה,
    קרין

קרין - תומכת בהריון ובלידה
  • זה נכון שלכל אחת יש את החוויה שלה ולכל אחת מתאים משהו אחר - אבל אם יותר מ-5 נשים אומרים לא על מקום מסוים ועל אותה סיבה - זה לא אומר חשדני ??

בכל מקרה שנצליח ונמצא את המקום שמתאים לנו ושבעזרת ה' יעבור בשלום ובקלות !

• אני למשל ילדתי פעמיים באסף הרופא וממליצה לך בחום....

לפי דעתי זה לא קשור כל כך למיקום.... אלא ללידה.
    אם תיהיה לך לידה קלה... לא משנה איפה תהייה ואם יהיהי קשה וחרא זה גם יהיה לא משנה איפה.

אני ילדתי לידה ראשונה תוך 45 דקות ללא איפודל... באסף הרופא... לעומת זאת... גיסתי הייתה 33 שעות עם צירים וסבלה המווון מכאבים גם בסף הרופא....

מקווה שתיהיה לך לידה קלה ומהירה לא משנה איפה !
    לזיכרו של יניב ירפאל ז"ל
    http://www.youtube.com/watch?v=R-7H_cCxXeM
  • ברור שזה קשור גם ללידה עצמה, אל מעוניינים לשמוע / לדעת על הצוות פחות או יותר , הם יכולים להתנהג איתך טוב ובמקצועיות ואת גם תרגישי טוב שיקל עליך , ויכולים להיות אדישים ומגעילים ומה שיעשה את זה יותר קשה ומכעיס... וברוור שהם רק בני אדם , אבל כשאתה עובד במקצוע כזה אתה צריך לשים עליך סוג של " מסכה שמחה " כי ממה ששמעתי לא תמיד זה פשוט , במיוחד אם זה נמשך הרבה זמן ...

גמר חתימה טובה !!!
  • היי
    כמה מילים אחרי שקיבלת הרבה תגובות
    1. צוות מקצועי יש בכל בית חולים בארץ וכמובן שבכל מקום תמצאי מי שתתחברי אליו אנושית יותר או פחות וזה לא תלוי דווקא לבית החולים
    2. הבדל אחד שיכול להיות בין בתי חולים זה החזות החיצונית (בעיני אין לזה הרבה משמעות כי כשאת כבר בתוך תהליך לידה את לא באמת מסתכלת על הקירות)
    3. ישנם נהלים שמשתנים בין בתי החולים השונים ונורמות להתנהלות בתהליכי לידה ולכן זה בעיני מה שהכי חשוב לברר לדוגמא: איזה סוג לידה את מתכננת (עד כמה שניתן לתכנן) האם בגישה הטבעית יותר או לא... כי יש גישות שונות נהוגות בבתי חולים שונים שמאפשרים תמונות לידה שונות
    4. עומס כמובן הוא סוג של שיקול אבל אין לשכוח שבכל בית חולים אפשר ליפול ליום עמוס במיוחד כך שזה לא תמיד צפוי
    5. וכמו שקרין הציעה גם אני מציעה לחשוב על שני בתי חולים שאת מתלבטת ביניהם ולגשת לסיור ולו בשביל לחוש את מה שאנרגית המקום עושה לך.

ולסיום אני חייבת לומר... ההתייחסות של הצוות בתל השומר ברוב המקרים ממש נפלאה ויש להפריד בין העומס שלא בשליטתם לבין היחס אז ככה סינגור קטן כיון שיוצא לי ללוות לידות רבות בתל השומר ולרוב הלידות נהדרות ועם יחס ומקצועיות נהדרת לצד העומס הקשה מאוד שאכן בעייתי במקרים רבים.
    מקווה שעזרתי :-)
    קרן-לי בן בסט, N.D
    דולה ומדריכת הכנה ללידה והנקה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה