אשמח אם תעזרו כי אני ממש סובלת - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי אני בת 24 ונשואה חודשיים אני בהריון בחודש החמישי
    התחתנתי בגלל ההריון כי לא יכולתי לחשוב על הפלה כרגע אני נמצאת
    בדיכאונות כל היום בוכה ולא מסוגלת לתפקד עקב זה אני סובלת המון בהריון מכאבי בטן ,חולשות,התעלפויות וכ"ו...פחדתי להתחתן כי ידעתי שאיני אוהבת את בעלי,אני
    עוד אוהבת את החבר לשעבר.אנחנו פרודים 10 חודשים לבעלי אין לי שום רגש אני לא מסוגלת לתקשר איתו ולהתקרב אליו הוא רק חוזר הביתה ואני מתחילה לבכות אנחנו בכלל לא מסתדרים..כל מה שיש לי בראש זה החבר לשעבר אני מרגישה שברגע שהתחתנתי הרסתי לעצמי תחיים אני חוששת מאוד מדיכאון לאחר לידה....
    הייתי אדם מלא בשמחת חיים וכיום אני כבויה,מתה
    אני מאוד רוצה להתגרש אך מפחדת,ההורים שלי לא תומכים בי ומאשימים אותי בכל אני גם לא יודעת אם זה אפשרי להתגרש בהריון
    מה לעשות? אני לא יכולה להתמודד יותר!
5 תגובות
עמוד 1
  • הכי חשוב לנסןת להשאר רגועה הבכי והלחץ אינם עוזרים לך ובטח לעובר
    יש המון עמותות שיכולות לסייע אני אישית לא ממליצה על נעמת (לי הם בכלל לא עזרו להיפך) את יכולה להיפרד ממנו במהלך ההריון לפנות לסיוע משפטי במקום מגורייך והם כבר ידריכו אותך ויש הרבה עמותות שעוזרות כמו אגודת אפרת
    אבל הכי חשוב קודם תנסי להתרחק מבעלך לכמה ימים ולשבת עם עצמך ולראות לאן את הולכת מכאן מה את רוצה מעצמך איך את מתקדמת מכאן
    זה מה שאני יגולה להציע לך וכמובן
  • מה לגבי החבר שלך לשעבר? האם הוא רווק עדיין? אולי הוא יקבל אותך ותתחתנו ותגדלו את התינוק שלך ותקימו משפחה משלכם?
    קצת קשה לי להאמין שהנ"ל באמת יקרה כי אני מציאותית ,אבל מי יודע? אולי...
    תדברי עם החבר שלך לשעבר ותנסי לברר מה הוא מרגיש כלפייך.
    האם את עובדת? אם את לא תלויה כלכלית בבעלך אז תוכלי להתגרש מבעלך ולחיות עם התינוק שלך לבד.
    כדאי שתגיעי להחלטה כבר עכשיו לפני שהתינוק נולד כי אחרי שהוא יוולד הבעיות בזוגיות רק יחריפו...התסכול שלך ,הדיכאון שלך,הקושי שלך , כל הרגשות השליליים יופנו כלפי בעלך וחבל.
  • את חייבת קודם כל לטפל בעצמך!
    ואם יש לך את היכולת הכספית לגשת למישהו מקצועי אז זה יהיה מצויין
    וזה לפחות יקדים תרופה למכה.
    עניין הדיכאון אחרי הלידה הוא לא פשוט.
    אפשר להשאב לתוך זה ומאוד קשה לצאת מזה ,תלוי בעזרה מסביב.
    לגביי בעלך , תוכלי לגשת לסיוע משפטי- אני מאמינה ששם יעזרו לך.
    יש את אגודת אפרת שיכולה לעזור לך לגביי העזרה בגידולו של התינוק
    לפחות בשנה הראשונה.
    תקבלי ציוד לתינוק.
    שיהיה בהצלחה בכל דרך אשר תבחרי.

גאיה וקורן שלנו

• אני מסכימה עם מורן, את חייבת לטפל בעצמך..את נמצאת במצב קשה ועוד בהריון זה לא פשוט בכלל.
    לגבי בעלך, תפני ותראי מה את יכולה לעשות בנידון, את יכולה להמשיך את החיים שלך גם בלעדיו אם את כ"כ לא אוהבת אותו.
    לגבי ההריון ממליצה לך לפנות לאגודת אפרת, הם עוזרים המון.
    יש לי חברה שהיה לה סיפור עם ההריון ולמרות שהיא עם בעלה היום, היא מקבלת מהם סיוע.
    הם נותנים פריטים ראשונים כמו עגלה מיטה וכו' לתינוק, ובמהלך שנה אוכל טיטולים ומגבונים.
    תנסי, בהצלחה מותק
  • היי אדוה ,
    ותודה לכל הבנות שענו .
    אני "שומעת" את מצוקתך...
    למקרא מילותייך, עלו בי שני הרהורים, ואשתף אותך בהם:
    ההרהור הראשון הוא לגבי נישואייך הקצרים. להווי ידוע, שבשנה הראשונה לנישואים, ובפרט באותם חודשים ספורים של תחילת חיי הנישואין המשותפים, בני הזוג מסתגלים זה לנוכחותו הצמודה של זה. גם אם ננטרל את כל ה"מסביב" שבסיפורך (הריונך, משיכתך עדיין לחבר לשעבר, יחסייך עם הורייך...) - הרי שעצם היותך נשואה חודשיים בלבד, מהווה "סיבה טובה" למשבר כלשהו ביחסים, ובעיקר - רב הזוגות עוברים שלב זה בתחילת נישואיהם, בפרט אם הם צעירים (גילאי ה - 20+) ונתונים ללחצים נוספים - כדוגמת הריון שבעקבותיו באו הנישואים.
    ההרהור השני מתייחס, אכן, להריונך ולנובע ממנו - טלטלה הורמונלית, שבהכרח משפיעה על מצב הרוח ויכולת קבלת ההחלטות.
    החשש מ"דיכאון שלאחר לידה" הוא חשש קיים, ומבוסס בעיקר על היכרותך עם עצמך במצבים בעבר: האם יש לך נטייה לדיכאון? למצבי רוח מטלטלים ומשתנים? האם חווית דיכאון בעבר? האם יש לך, בכל זאת, תמיכה כלשהי?

את מתארת מצב די קיצוני, באומרך דברים כמו: "לבעלי אין לי שום רגש אני לא מסוגלת לתקשר איתו ולהתקרב אליו הוא רק חוזר הביתה ואני מתחילה לבכות אנחנו בכלל לא מסתדרים..כל מה שיש לי בראש זה החבר לשעבר אני מרגישה שברגע שהתחתנתי הרסתי לעצמי תחיים אני חוששת מאוד מדיכאון לאחר לידה....
    הייתי אדם מלא בשמחת חיים וכיום אני כבויה,מתה"...
    הדברים המתוארים על ידך מעידים על חשיבת קיצון, מעט חשיבת "שחור/לבן" - "הרסתי לעצמי את החיים" הוא ביטוי קיצוני...
    איני יודעת האם זוהי תוצאת הטלטלה ההורמונלית, תחילת חיי הניישואין או רגשות אמיתיים שמתחוללים בקרבך ומורים לך שעשית את הבחירה הלא נכונה עבורך, מתוך אילוץ שחשת עם גילוי הריונך לגבר לו את נשואה כיום.
    ואולי הבלבול בו את שרויה הוא צירוף של 3 הגורמים יחדיו.

במצבך, בהחלט הייתי ממליצה על פנייה לעזרה אישית מקצועית. לא הייתי ממליצה לך לקחת החלטה כזו או אחרת לגבי חייך - לבדך, משום שכרגע את נתונה ללחץ רב וכל החלטה תהיה גורלית עבורך (להתגרש? לגדל את התינוק לבד? לנסות לחזור ל - X? להשאר נשואה ולנסות לבנות את חיי הנישואין? ומה יהיה כשהתינוק יוולד? תהיי זקוקה לכמה שיותר שלווה ורגיעה נפשית על מנת להתחיל ולטפל ביצור קטנטן וחסר אונים. ואיך את מתכננת "להישאר על הרגליים" מבחינה כלכלית? תינוק קטנטן שרק נולד בהחלט דורש משאבים כספיים...).
    הציעו לך להיעזר באגודת "אפרת" - אני גם חושבת שהפנייה אליהם תוכל לסייע לך. איני יודעת האם הם משישים גם סיוע נפשי-רגשי במצבים משבריים כפי שאת מתארת, אך שווה לנסות.
    במידה ולא, אני מציעה לפנות למחלקת הרווחה במקום מגורייך ולנסות להיפגש עם עו"ס ולספר לה את הסיפור. עו"ס מנוסה תוכל בהחלט לסייע לך למקד את תחושותייך ורצונותייך, ולהצביע על הנקודות הבעייתיות שדורשות מחשבה והתייחסות נוספת. ייתכן שהיא גם תוכל לסייע לך להשיג תמיכה כלכלית כלשהי. ובנוסף: הפגישות איתה הן במחיר שווה לכל נפש ומדורד לפי מצב כלכלי של הפונה.

אנא פני, אל תישארי לבד, מכיוון שכרגע באחריותך אדם נוסף - תינוקך, ולא רק את וחייך.
    אנא עדכני במה שקורה איתך.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה