אבא שלי... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב.
    לפני כמספר שנים,בהיותי בת 10-11 (כעת אני בת 20), הוריי התגרשו.הרקע לגירושין היה בין היתר בשל משפט שהתנהל נגד אבי בחשד לעבירת הטרדה מינית בחברה של אחותי. לאחר משפט זה אבי הושלך לכלא ב"ש לשנה. כמובן שלא הייתי חשופה לכל המשפט רק ידעתי שמתנהל נגדו משפט ולמה. לאחר מכן סיפרו לי שהוא הולך לכלא.
    מאז ומתמיד אבא שלי היה אב מסור מאוד, מחבק ואוהב מאוד, מראה חיבה ואהבה לבנותיו (אנחנו 2) בהרבה מגע של חיבוקים ונשיקות אך אף פעם לא משהו אסור ח"ו. המקסימום היה נשיקות בצוואר וזה גם היה מאז היותינו קטנות ולא היווה לנו מטרד או משהו. רק כשגדלנו כבר היה לנו לא נעים שהוא חיבק כ"כ מול אנשים אחרים מפני שהם לא היו מבינים את אהבתו הרבה אלינו.
    לאחר שהשתחרר מהכלא אבי לא חזר לעבודתו (הוא לא סיפר להם שהוא הולך לכלא לפי מיטב ידעתי,אלא סיפר שהוא נוסע לחו"ל). אבי השכיר בית בסמוך אלינו והפך למובטל.
    כיום אבי עדיין מובטל אך אין לו אפילו דירה.אני יודעת שהוא ישן בבית כנסת ואפילו לפעמים ברחוב. אימי מאוד דאגה לו ושלחה עובדת סוציאלית והיא עקבה אחריו וראתה שבאמת הוא ישן ברחוב אז הציעה לו מקום מגורים למחוסרי בית ללא תשלום והוא סירב. הוא מסרב לקבל כל עזרה ומעדיף לישון ככה..אחיותיו אינן עוזרות לו כ"כ, רק לעיתים הוא אצלן בשבתות ובחגים ויש גם משפחה מבית הכנסת שמארחת אותו המון.
    כל היום הוא מתבטל בבית כנסת ומטייל קצת ולא עושה כלום.הצענו לו עבודות אך בשל בעיות גב הוא אינו יכול לבצע את כל העבודות (לא לשבת הרבה שעות ולא לעמוד הרבה שעות) וכמובן לא יקבלו אותו ברוב המקומות בשל עברו הפלילי.יש לציין שהוא כבר בן למעלה מ55.

הבעיה שלי היא שלפני 9 חודשים התחתנתי ב"ה עם בחור מצויין שמשפחתי כולל אבי אוהבים מאוד. אבי היה בחתונה כמובן וגם מתחת לחופה..הוא כמובן גם לא השתתף בהוצאות הכספיות ואפילו אימי בטוב ליבה שילמה לו על חליפה ונעליים שכן אין לו כלום.
    כעת שאני נשואה מאוד קשה לי עם אבי ועם הקשר שלי איתו. אני מאוד משתדלת בכיבוד הורים אבל מאוד קשה לי לראות אותו וכן לדבר איתו בטלפון על אף שאני עושה מאמצים רבים. לרוב בעלי מדבר איתו בימי שישי כדי לומר לו שבת שלום משנינו כי אני לא מסוגלת. אני חשה סוג של "גועל" שהוא לא עושה מחייו כלום, ומעדיף לישון ברחובות. אמא שלי גם אומרת שהוא קצת חולה בנפשו (לא משהו שרואים בבירור,פשוט לאור מעשיו-והוא אדם דתי ולאור התנהגותו בשנים האחרונות). אימי אומרת לא לקחת ללב ולא להתערב כ"כ, היא משתדלת להרחיק אותנו מזה כדי שלא ניפגע.
    אבל גם כאשר אני כן רואה את אבי מידי פעם הוא עדיין מנשק אותי ומחבק, וכעת שהתחתנתי זה מאווווד מפריע לי, במיוחד בזמן שאני אסורה איני רוצה שהוא יגע בי.יש לציין שפעם אבי הבי לי דיסק צרוב עם כל מיני סרטונים מצחיקים (חתולים קופצים וכו') ובין כל הסרטונים היה גם סרטון גס מאוד. שתקתי ולא אמרתי כלום.
    אני לא יודעת איך להתנהג איתו.
    בשעה טובה בעלי ואני רוצים להביא ילד לעולם,וארצה מאוד שהתינוק בע"ה יכיר את סבו אבל אני עדיין מאוד נמנעת מקשר איתו ומאוד נרתעת.כיצד עליי להתנהג?? אני ממש מרוחקת ממנו והוא שם לב לכך ואומר לי "זה שאת נשואה לא אומר..." אך לי זה עדיין מפריע אבל אני לא רוצה להגיד לו שלא ייגע בי כי הוא אדם נוראאא רגיש והוא מאוד יפגע וגם יחשוב שזה בגלל המעשים שעשה בעבר.
    מה עליי לעשות??? אני מאוד מרחמת עליו מצד אחד ומצד שני אני מרגישה שהוא ממש חסר אחריות ומושפל שהוא לא עושה מחייו כלום ומזניח את עצמו ככה.
    הוא מגעיל אותי ומבחינתי שלא יהיה לי קשר איתו בכלל..אך מצד שני אני פתאום ממש מרחמת עליו ומרגישה צורך להתקשר.. הוא גם כל הזמן מזכיר כמה שהוא אוהב אותנו ("את יודעת שאני אוהב אותכם??") וזה מציק לי שהוא מדבר אליי ככה וגם "חמודה מתוקה שלי" "יפה שלי נסיכה" וכו' וזה מאוד מפריע לי!!!!
    בבקשה עזרה :(
    תודה רבה וסליחה על האריכות..
5 תגובות
עמוד 1
  • נשמע סיפור לא קל בלשון המעטה
    אני חושבת שיש מידה של צדק בדבריה של אמך שהוא לוקה בנפשו- לא עוזר לעצמו, עבר משבר גדול, שנה בכלא- לכי תדעי אילו חויות עבר שם, מאדם נורמטיבי איש משפחה ועבודה פתאום איבד הכל- נשלח לכלא, התגרש...את ואחותך הדבר היחיד שנשאר לו מחייו הקודמים.
    לדעתי, אל תתנתקי - אבא זה אבא.
    אבל, קחי בערבון מוגבל את דבריו. הזכירי לעצמך שחייו לא היו פשוטים ושככל הנראה הוא אינו רואה דברים כפי שאת רואה אותם כי הנפש שלו כנראה חולה ומעוותת את המציאות. אם תתייחסי אליו כחולה לדעתי פחות תיגעלי, תחושי יותר חמלה.
    וכן, אין לי ספק שזה לא פשוט בכלל.
    הסתכלי על חצי הכוס המלאה- הקמת משפחה, בעלך המקסים מקבל את אביך ואף מתקשר אליו מדי ששי- כל הכבוד לו!
    מדברייך אני מבינה שאת דתיה, מצוות כיבוד אב ואם- אין צורך להסביר.
    היי חזקה!!!!
  • סיפור מעציב...
    אני מחבקת אותך חיבוק גדול...
    וקודם כל - מסכימה עם קודמתי.
    אביך אדם מסכן, אדם שהגיע לשולי החברה...
    כנראה שחלק מזה, באחריותו. הוא נשפט על פשע שכככל הנראה ביצע - ושילם את חובו לחברה, בכלא.
    אין זה קל לבת לדעת דבר זה על אביה, ועוד יותר לא קל לדעת מהו הפשע שבגינו נשפט ונכלא.
    ליבי איתך .
    אני רוצה להציע לך דרך להסתכל על הדברים: אביך אדם שפשע - נשפט - נכלא - שילם את חובו לחברה - וכנראה חווה משבר גדול, והתדרדר עד כדי איבוד עבודה ואובדן היכולת להתנהל ולהתקיים בכבוד במציאות חייו.
    אבל - הוא עדיין אביך, לטוב ולרע.
    את הורינו, ואת ילדינו - איננו יכולים לבחור. כל אדם אחר שסביבנו - כן ניתנת בידינו האפשרות לבחור האם "מתאים" או "לא מתאים" לנו לצרף למארג חיינו. במקרה של הורינו וילדינו - אין לנו אפשרות זו. הורינו הם הורינו, לטוב ולרע. וכך גם ילדינו - לטוב ולרע.
    אני מרגישה מבין מילותייך את המצוקה הקשה שבבלבול - את כמו אומרת: "הוא עדיין אבי, אך הוא מגעיל אותי"...
    הביני: זהו, נכון לכרגע, אביך. אדם שבור, כנראה לא מאד בריא, שחווה משבר גדול בעקבות פשע שביצע וההתדרדרות שבאה לאחריו.
    ביכולתך להחליט שלא יהיה לך קשר איתו בכלל - כדברייך, עקב הרגשת ה"גועל" וההאשמה בחוסר אחריות ובחוסר תפקוד. זוהי זכותך - כאדם בוגר. אבל הוא עדיין יישאר אביך.
    וביכולתך להחליט לקבלו, עם כל מי ומה שהוא, כולל ביטויי האהבה כלפייך שמבטאים את רצונו העז לקשר איתך.
    את מבטאת בדברייך אמביוולנטיות - מצד אחד גועל ורצון להתרחק, מצד שני נקיפות מצפון על רצונותייך האלו והכאה על חטא בשל ידיעתך את מושגי כיבוד אב ואם.
    אני יכולה מאד להבין את האמביוולנטיות, שנובעת כולה (כך נראה) - מהתלבטות "מוסרית" של "מה יותר מוסרי ממה".
    אני חושבת, שעבורך - קבלת ההחלטה באיזו דרך לבחור - התרחקות או השלמה עם מי ומהו אביך וקבלתו - החלטה זו דורשת מחשבה נוספת, ואולי התייעצות עם הקרובים לך, אמך ובעלך. אם את קרובה לדת ויש באפשרותך להתייעץ עם אדם נוסף לפי אמונתך (רב אולי) - ייתכן שגם זה מומלץ.

שיהיה בהצלחה, ובהשלמה - והלוואי שתזכי לשקט ולשלווה שבהחלטה מתוך שלמות הנפש.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • זה סיפור מאד לא פשוט...

אני לא חושבת כמו קודמותי. לדעתי אם את מרגישה באינטואיציה להתרחק ממנו - תתרחקי. אם לא נעים לך איתו, את לא חייבת להיות איתו בקשר.

בע"ה כשיהיה לך ילד (ובמיוחד ילדה) - תרחיקי אותם ממנו
  • עוגית
    אני מסכימה איתך לחלוטין שזהו "סיפור" מאד לא פשוט.
    אני מבינה לחלוטין גם את המקום שממנו נאמרות האמירות ש"אדם שהטריד מינית בעבר, נשארת בו הנטייה", ו"בע"ה כשיהיה לך ילד (ובמיוחד ילדה) - תרחיקי אותם ממנו".
    לצער העולם, ולצער כולנו (עד אחרון האדם) - מקרים כאלו קרו, יקרו, וקורים כל הזמן...
    ואני גם חושבת, מקריאה חוזרת של ההודעה של החסויה העצובה, שהיא בהחלט יודעת ומבינה את הדברים...
    לא לשם כך היא נכנסה לכאן.
    ה"סיפור" הוא אכן מאד לא פשוט, ואף מסובך ומורכב - בשל העניין המשפחתי, ובשל העובדה שמדובר על אביה. זהו הנושא שגורם לקונפליקט כה עז בנפשה. ה"סיפור" המאד לא פשוט הזה - הוא החיים שלה.
    ולכן, ואך ורק בגלל זה - אני חושבת בכנות שאמירות כה נחרצות (ורק בגלל הקרבה המשפחתית וכל מה שנלווה לכך) מהוות פשטנות ואף יומרנות "לדעת" את הדברים לאשורם - עוד לפני שהיא בררה את העניין בינה לבינה ובינה לבין היקרים לה.

מקווה שאינך נעלבת, אני מודה לך על הבעת עמדתך ודעתך בכל מקרה,
    שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • לא נעלבתי.

תראו את התכנית של גל גבאי בקישור הבא:

http://www.23tv.co.il/1494-he/Tachi.aspx

פרק 9 - אמא איפה היית?
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה