:( - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי שרוני יפה שלי

הרבה זמן שאני לא כותבת גם בהורים מעדכנת מדי פעם
    לדנדוש יש בובה שקיבלה פעם באחת מארוחות הילדים ממקדולנדס בדמות של בן /גבר בתקופה האחרונה דנדוש מחבקת הרבה את הבובה ולכל אחד מראה אותה ואומרת אבא ושוב מחבקת איך אמורים לפעול במצב שכזה? היא מודעת שאין לה אבא בתמונה כי אני מדברת איתה למשל יש כמה שישים עם אבא כמו לאבא שלי יש סולם או אני ואבא מנגנים ביחד ועוד כמה כאילו
    בסוף השיר אני מעלה את הנושא כי היא מתעניינת וצועקת אבא אני שואלת אותה אם יש לה אבא היא אומרת שאין ולא יש רק אמא וזהו כאן זה נגמר לא נכנסת עוד לעומק אבל........................................................ הבעיה מתחילה עם הבובה ממן זכר שקיבלה אני לא אקח את זה ממנה כי זו לא הדרך וזה לא הפיתרון
    לכן הייתי רוצה עצה איך לפעול כאן בסיטואציה הזו? לדבר עם הילדה בגובה העיניים יש טעם להסביר לה דברים מסויימים?
    סליחה על החפירה אבל אני יודעת שזה עכשיו מופיע בקטנה ויום אחד יופיע בבום
    לכן אני אשמח לעצה
    תודה ויום מקסים יפה שלי

את המתנות הכי שוות בחיים מעניקים לנו הורינו - את חיינו
    וילדינו - את חייהם והזכות לגדלם

8 תגובות
עמוד 1

• ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • תודה יפה שלי מקפיצה קדימה

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי

• תודה
  • מקפיצה

• שלי יקירתי ,
    אני מתנצלת על הזמן שעבר עד לתשובתי.

אני מבינה את הסיטואציה עם הבובה. זוהי סיטואציה שוודאי העמידה אותך במצב בלתי נעים ומעורר מחשבות לגבי ההמשך. למרות שכרגע דניאלה עדיין קטנה מידי כדי לפתח איתה שיחה בוגרת ומחכימה על הנושא, אני מסכימה איתך שזהו נושא שתידרשי לו בהמשך, וייתכן שאפילו בקרוב. ולכן הייתי רוצה לכתוב לך מספר דברים, אותם תקחי כ"צידה לדרך" להמשך. חשבי מעט על הדברים וייתכן שיסייעו לך לגבש תכנית תקשורת נכונה עם בתך בעתיד הקרוב.
    אבל ראשית רציתי לחזק אותך בתחושתך שאין לזרוק או "להעלים" את הבובה, אלא להתמודד עם המסר שעובר דרכה, בכל גיל - בצורה הנכונה לו.

ולענייננו:
    ההגדרה הנורמטיבית של משפחה - "זוג הורים הנשואים כדת משה וישראל" - אינה מתאימה לכ - 43% מהמשפחות בישראל (ד"ר כצנלסון, ע. 2005). אלו הן משפחות חד הוריות, חד מיניות, זוגות מעורבים, זוגות בני דת שונה, ידועים בציבור, ועוד. משפחות חד הוריות הן משפחות שבהן הילד/ים מתגורר עם הורה אחד. לפעמים החד הוריות היא תוצאת גירושין, מוות במשפחה, או לידה של האם מחוץ לנישואין.
    מחקרים עדכניים מראים שהקשיים העיקריים שבפניהם עלולים לעמוד ילדים במשפחה חד הורית הם: היותם חריגים - למרות שתדירות תופעה חברתית זו הולכת וגדלה, היעדר דמות היזדהות גברית - בעיקר אצל בנים, כעס על האב - המסתתר או הנוטש, שאלות הנוגעות לנושא הקיומי - "עד כמה אני ילד רצוי?", סימני שאלה לגבי "הסוד" - "מי האב?", "איך הוא נראה?", "מה האופי שלו?", לפעמים הילדים מתמודדים עם הורה אחד שעובד קשה לפרנסתם, ועם קושי כספי.
    ואילו הקשיים העיקריים שבפניהם עומד ההורה במשפחה חד הורית הם:
    גידול ילד בלי להתחלק בעול ובאחריות עם שותף, בסביבות חברתיות מסוימות - קיים היעדר תמיכה חברתית, קושי לשים גבולות כשמדובר בהורה בודד, רגשי אשם על הסבל שנגרם לילד שגדל ב"משפחה מיוחדת".
    חשוב לי לציין שלמרות הקשיים מרבית הילדים במשפחות חד הוריות אינם ילדים בעייתיים!! ויש להיזהר מלייחס את עיקר קשייו של הילד לעובדת היותו בן/בת למשפחה חד הורית!!!
    כפי שכתבתי, חוסר קשר עם האב יכול לנבוע מכמה סיבות, אך האם תמיד יכולה להתמקד במה שיש: שמחתה בילד - הוא לא "ילד/ה בטעות"!!, הפסד של האב על שאינו נמצא בקשר איתו/ה - כלומר, היא איננה "עול"!!, העברת המסר ש"אנחנו משפחה!" - כלומר, היא אינה "ילדה ללא אבא"!!, ושגם משפחה קטנה יכולה להיות תא משפחתי חם ומחבק ואוהב.
    מה לא כדאי לעשות?
    לאסור עליה לשאול שאלות בנושא (הנושא הוא לא טאבו).
    להעביר מסר שמשמיץ את הגברים (שהם לא אחראים או לא אמינים).
    להעביר מסר שהיא נכפתה עלייך בלי רצונך...
    להעביר מסר של דחייה על ידי האב ("אבא לא רצה אותך"...).
    כמו"כ, כדאי לא להעביר מסר שעקב החד הוריות היא חייבת לא להכביד עלייך כי את מתמוטטת מעצם גידולה...
    אין להסתיר את העובדה שהיא בת למשפחה חד הורית (לא לספר שאבא במילואים או בנסיעה ארוכה לחו"ל וכו').
    בגיל מאוחר יותר - לא להעביר מסר שאינטימיות היא מצב בלתי אפשרי ("אין סיכוי שגבר ואישה יוכלו להסתדר ביחד"...)
    אין להעביר מסר שתכונותיה ה"רעות" הן כנראה מהאב ("הוא זה שאשם בחסרונותיה")
    אין להעביר מסר שהיא "מסכנה" ויש לפצותה על היעדר האב.
    אין להעביר מסר שתפקידה הוא להוות איזשהו "פיצוי" להיעדרו של אביה.

והכי חשוב:
    עומדת בפנייך משימת הורות אתגרית. ניתנו לך הכוחות לעמוד בה באופן טוב במיוחד!! ביצירת התא המשפחתי האינטימי והקטן של שתיכן טמונים זרעי האתגר - והסיפוק וההנאה האדירים. קחי את הזרעים וטפחי אותם. הפרח שיצמח בסופו של דבר - שלך הוא יהיה לעולם.

שנה טובה ומתוקה יקירתי

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • תודה שרוני

בשירים על אבא שיש בטלויזיה היא מודעת לכך שכן קיים אני כבר מעכשיו מדברת איתה שהיא אומרת אבא של................. אני שואלת אותה לך יש אבא? חשוב לי לציין שאת התמונות והדי וי די מן החתונה השארתי לא זרקתי כלום כי ביום מן הימים הילדה תרצה לדעת אני גם מקיימת מפגשים עם דודה שלה אחות של אבא שלה ולא מסתירה כלום ועכשיו לנושא שפחתי אני שואלת אותה אם לה יש אבא היא ישר אומרת לי לא רק אמא ונותנת חיבוק ונשיקה אני מעולם לא דיברתי ולא אמרתי לה כלום הכל בא ממנה אז אני מסבירה לה שיש לה אבא אבל כרגע נבצר ממנו לראות אותה או להכיר אותה הציעו לו לראות אותה במרכז קשר והרי הוא מסרב ואני אומרת תמיד שההפסד שלו (גם אחותו אומרת כך) וביינתיים עד שגם ממך קיבלתי תשובה התייעצתי עם העובדת רווחה שאמרה לי לזרום עם הילדה ולא להסתיר כלום ממנה וברגע שתתחיל לשאול היא אמרה לי את כבר תדעי מה לומר ואיך
    אגב לסבא לפעמים קוראת סבא לפעמים אבא ולפעמים בשמו הפרטי תלוי במצב רוח שלה באותו רגע

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה