אני קוראת, וממש על סף דמעות - איתך...
קודם כל, אין פה בכלל עניינים של "טאבו". ואולי תתפלאי לדעת, אבל מספר שווה של נשים "מתלוננות" על החמות - ועל אמותיהן. ואם יום אחד נעשה סקר על כמה נשים לא מרוצות מיחסה של חמותן אליהן וכמה לא מרוצות מיחסה של אמן אליהן - אולי עוד נגלה שמספר הנשים שלא מרוצות מיחס האם אליהן - עולה על מספר הנשים שמתקשות מול חמותן... זה נכון שפחות "מקובל" להתלונן על האם, ולו רק משום המצווה שהיא אחת המרכזיות בדתנו: "כבד את אביך ואת אמך". ובכן... לגבי החמות אין מצווה שכזו, וזה בהחלט פותח פתח לתלונות מפה ועד להודעה חדשה...
ועכשיו, לגבייך: יקירתי בעלת הנפש היפה והמיוסרת כל כך, קראת לעצמך "רוצה להתמודד". אני קוראת את דברייך, שמצד אחד הם כואבים, פגועים עד לעומק נימי הנפש, ומצד שני - כל כך ברור לי שאת מתמודדת!
מסיפור חיים כל כך קשה, שמהווה "נקודת פתיחה" נמוכה למדי - תראי היכן את היום! נשואה, אם, עובדת, מתפרנסת ומפרנסת, נמצאת בקשרים טובים ומיטיבים עם אנשים...
אני באמת ובתמים מתפעלת ממך...
אכן, כנראה שחלק גדול ממה שהגעת אליו - מקורו בכוח השרידה שלך. כפי שכתבת - את פשוט "שרדת" את התקופה הלא תאמן הזו. שירתת רחוק מהבית בצבא, אח"כ הלכת הכי רחוק שאפשר - נהיית עצמאית ושרדת במן "חיי רחוב" כדי למממן קורת גג ומזון לגוף ולנשמה.
אחותי - את אשה גדולה מהחיים!
ויש לזכור שאת כל אלו עשית מתוך עמדת פתיחה נמוכה של חיי משפחת מוצא לא ממש תקינים, עוני, מחסור ונזקקות - הן פיזית והן רגשית.
לימדת את עצמך לשרוד בג'ונגל - וזהו מקור כוחך העיקרי - גם כיום.
ועם זאת, אני בטוחה שכאם כיום, את לילדייך מהווה מודל ללמוד ממנו - של עוצמה ורכות. איכשהו, יש לי הרגשה שילדייך מקבלים ממך מנות בלתי מוגבלות של רכות, העצמה רגשית, לימוד לפי דרכם, גמישות במחשבה ובדרך החינוך ומתן של עצמך כלפיהם - ללא תנאי וללא סייג.
קחי את הכוחות האלו - הם שלך. הרווחת אותם ביושר רב, ושילמת דמי לימוד מלאים עבורם. סמכי על עצמך - לכי בדרכך, היא מצוינת והיא שלך. לגבי ההתמודדות?... את כבר עושה אותה. אולי מבלי שתרגישי - אבל את לגמרי מתמודדת - ובגבורה והצלחה!
ומילה אחרונה לגבי אמך:
כתבת שהיא עברה ניתוח בראש לפני כ - 10 שנים. אינני יודעת איזה ניתוח הוא זה, ולפתרון איזו בעיה הוא יועד. אבל באופן כללי אני יכולה לומר לך שכל ניתוח בראש - תוצאותיו לא לגמרי צפויות בשל המגע והעיסוק באיזור הכל כך רגיש ועדין של המוח. לכן, בהחלט ייתכן ומאד ייתכן שאכן - דברים השתבשו אצלה לאחר הניתוח - יותר ממה שהיה לפניו. ייתכנו קשיים מוגברים בזיכרון וביכולת הריכוז, ייתכנו בהחלט קשיים נפשיים - רגשיים: עצבנות, כעס, דיכאון, חרדות, בלבול וכו'.
ככה שאני לחלוטין מסכימה איתך - אמך היא אשה לא בריאה. וחלק גדול (רוב רובו) של ה"טרור" שהיא עושה לך - מקורו שם. מאד ייתכן שיקל עלייך להתמודד איתה - ברגע שאת יודעת בוודאות שמקור ההתנהגויות שהיא מפגינה כלפייך הוא בעיוותי חשיבה שהיא חווה בעקבות התדרדרות במצבה הפיזיולוגי עקב הניתוח בראש.
חיזקי יקירתי, את ראויה בהחלט לכל הערכה
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T