נראה לי שפעלתי לא נכון..... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היום היינו בג'ימבורי, אני, אורי בן השנה וחצי ויובל הת 4 חודשים. אורי שיחק יפה ונהנה עד שאחד הילדים החל להציק לו, כל משחק שאורי לקח הילד רצה גם, ניסיתי להסביר לאורי שזה צעצועים ששיכים לכולם אך הוא סירב להבין, באיזשהו שלב הילד דחף את אורי ואורי בתגובה נשך אותו, כעסתי עליו והסברתי שככה לא מתנהגים ושאם משהו לא מוצא חן בעיניו יש לו את האפשרות לקום וללכת ושאין צורך לריב, לנשוך ולהרביץ, הוא נשכב על הריצפה בצרחות ובבכי ואמרתי לו שהולכים הביתה ושככה לא מתנהגים!

כשהגענו לאוטו חשבתי שאולי הייתי צריכה להגן עליו ולא לכעוס עליו לפני שאר האנשים שהרי לא הוא זה שהתחיל את המריבה......

מה את חושבת?
1 תגובות
עמוד 1
  • היי דין דין
    מה אני חושבת?... אני חושבת, שקודם כל - ראוי שאימהות (ואת בתוכן ) יפסיקו לייסר את עצמן על כל מילה ותנועה שהן עושות בנוכחות וכלפי הילדים.
    קרתה סיטואציה מסוימת, הייתם בג'ימבורי, ושני ילדים התחילו לריב. הם בסה"כ ילדים בני שנה וחצי (נכון?...). בעצם, מה זה משנה "מי התחיל", "מי חטף ממי", "מי הציק למי ראשון" וכו'...
    הרי לא מדובר פה על עילה למלחמת העולם ה - 3 (חמסה... טפו!)... בסה"כ שני ילדים שרבו בג'ימבורי.
    אז, קודם כל - תפסיקי לייסר עצמך במחשבות על ה"טעות" שעשית כשלא "הגנת" עליו והעזת לכעוס במקום ציבורי.
    את מבינה, אנחנו אימהות - בני אדם. וגם לנו מותר לכעוס, להתפרץ ולצאת מהדעת - במיוחד כשיש תינוק בן שנה וחצי ועוד אחת בת 4 חודשים, וזה חופש גדול ואין מסגרות, וצריך להעסיק אותם 24/7 בלי הפסקה, ויש 38 מעלות חום בחוץ.
    נו... אז קורה. ואת יודעת מה? קרה, ועוד יקרה.

ולענייננו... סוף סוף .
    בהתאם למה שכתבתי למעלה, אני חושבת שאם את צופה בילדך מפגין התנהגויות אלימות - נשיכות, ותוקפנות כלפי ילדים אחרים - אני חושבת שרק טוב תעשי אם תעירי לו. הרי כך הוא לומד. ברור שזה לא ימצא חן בעיניו, וברור שהוא יבכה. אבל כך הוא ילמד שיש התתנהגויות אסורות (נשיכות, מכות) וכך הוא ילמד - בסופו של דבר - לשתף ולהשתתף במשחק חברתי. מקום כמו ג'ימבורי הוא מקום מצוין ללמידת משחק בחברה ובשיתוף עם ילדים אחרים. ובעצם מה שעשית - התחלת ללמד אותו יכולות אלו, שהן יכולות חברתיות חשובות ביותר - ואף יעזרו לו ויעמדו לרשותו בהמשך - במסגרות החינוכיות שאליהן ילך.
    כך שאני דווקא חושבת שפעלת נכון ועלייך להמשיך בקו זה. זה מה שנקרא: "חינוך". וזהו תפקידנו כהורים...

ונכון, שלעיתים זה דורש מאיתנו ההורים לעשות ויתורים במקומות שקצת יותר קשה לנו לעשות ויתורים בהם: לראות את הילד נשכב על הרצפה ומשתטח, צורח ובוכה, צועק וומטיח ידיים ורגליים ברצפה, את שאר האנשים הצופים במחזה הלא נעים לנו, ולבסוף - לאסוף את עצמנו ואת הילדים ולחזור הביתה. אבל - זה מחיר החינוך. ואת תמורתו אנו רואים בגיל שהוא רק מעט יותר גדול מעכשיו - כשאנו פתאום צופים בילדנו הקטן שיודע ומבין "קודים" חברתיים, כיצד להתנהג, כיצד לשתף, כיצד לשחק, איך ליצור קשר חברתי טוב, ועוד.

חיזקי ואימצי

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה