שאלת התפתחות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום, רציתי לברר אם הבן שלי מתפתח בקצב הנכון ואילו תרגילים אני יכולה לעשות איתו בכדי לקדם ולשפר אותו...

הוא בן 8 חודשים,
    הוא התהפך לראשונה מהגב לבטן בגיל 4 חודשים וחצי
    מהבטן לגב כחצי חודש אחר כך
    במקביל התחיל לזחול כמו נחש על הבטן ע"י דחיפת הרגליים ומשיכת הידיים

בגיל שישה וחצי חודשים התיישב אך תמיד נשען על יד אחת
    בגיל 7 חודשים שחרר את שתי ידיו
    כעת הוא עומד בעצמו ע"י תמיכה באובייקט כגון ספה, כסא
    הוא אוהב לעמוד על 4 ולהתנדנד ולהתקדם כך בשילוב של זחילה
    הוא מאווווד אוהב לעבור מכשולים, לטפס מעלי (כשאני שוכבת) ולטפס מעל כריות גדולות...

אני חושבת שה"בעיה" היחידה שלו היא בזחילה/התקדמות מפני שהוא עושה זאת לאט ובטוח ולא מתרוצץ חופשי עדיין...

אולי אני סתם היסטרית...
    אם תוכלי להסביר לי את השלבים ואת המקומות לשיפור.

תודה
2 תגובות
עמוד 1
  • שירן שלום,
    נשמע כי התפתחות בנך תקינה. אמנם הוא זוחל גחון בצורה לא מאורגנת וניתן לתרגל איתו הצלבות בכדי לנסות ולגרום לו לזחול ע"י שימוש ביד ורגל נגדית.
    לגבי עלייה וזחילה על 6 - יש עוד זמן וזה בסדר שהוא עכשיו מנסה להתקדם. זה מצויין שהוא מטפס מעל מכשולים.
    תרגילים להצלבות:
    1. על הגב - מפגש בין רגל ויד נגדית (שיחזיק את הרגל עם היד שלו) ולהניע את הצמד מצד לצד, עד המזרון. גם לצד השני.
    2. כשהוא על הבטן (ניתן גם על כדור פיזיו) - לתרגל העברות משקל - להציע כל פעם גירוי ליד אחרת בכדי שינתק יד ויעביר משקל. ניתן על כדור להניע במקביל את הכדור מעט הצידה ולראות שהרגל הנגדית מתכופפת.

אני כאן לעידכונים ושאלות.
    בברכה,
    אורנה.

אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    www.first-step.co.il
    סלולרי: 054-4366399.
  • תודה על התגובה המהירה, נעבוד על זה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה