שאלה לגבי זחילה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום
    בתי בת כמעט 10 חודשים, היא מתהפכת חופשי לכל הצדדים, מסתובבת כמו סביבון על הבטן, זוחלת אחורה וגם קדימה אך לא זחילה על ארבע אלא זחילת גחון, היא גם לפעמים עומדת על ארבע.היא הצליחה אולי כמה פעמים להתרומם משכיבה על הבטן לישיבה אבל לא עושה זאת באופן קבוע.וכשהיא במצב ישיבה היא חופשי עוברת למצב של שכיבה על הבטן ובצורה נורא יפה.
    היא רוצה כל היום לעמוד כשעוזרים לה היא מתרוממת יפה מאוד ולפעמים גם מתרוממת לבד אבל לרוב זה לא בא ממנה (עצלנית קטנה).

השאלה היא איך אני יכולה לעודד אותה לעמידה על ארבע וזחילה נכונה, איזה תרגילים אני יכולה לעשות איתה?

תודה מראש

שיהיה לכולנו יום נפלא!!!
    ליאורה
2 תגובות
עמוד 1
  • ליאורה שלום,
    רצוי שהיא תממש את שלב העלייה והזחילה על 6 לפני עמידה. יש לכך משמעות מכרעת להתפתחות בתך.
    את מוזמנת לתרגל איתה תרגילים עלייה ולזחילה על 6:
    1. שתזחל מעל למכשולים כמו גליל, הרגל שלך, ערימת כריות וכו'.
    2. לתת לה לטפס מגלשה או מדרגות בג'ימבורי או בגן שעשועים.
    3. לתרגל רפלקס בלימה - (לשון זכר) החזיקי אותו עם הפנים כלפי חוץ על הידיים שלך, התכופפי כלפי מטה בתנופה קלה (במפתיע) ותרגלי את שליחת הידיים שלו כלפי הרצפה. זהו רפלקס בלימה שמחזק את שרירי הגב וחגורת הכתפיים. אפשר בשלב ראשוני לבצע את התרגיל לכיוון המיטה או הספה וממש להפיל את הראש על המיטה מספר פעמים, עד שהרפלקס יתחיל להגיב. גורם ההפתעה חשוב בתרגיל זה. כשהוא מגיע לרצפה הניחי לו להשען על כפות הידיים בכדי לחזק אותן.

אם היא לא תראה סימני עלייה וזחילה על 6 עוד חודש תחזרי אליי.

בברכה,
    אורנה.
    אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    www.first-step.co.il
    סלולרי: 054-4366399.
  • תודה רבה
    אני אעדכן אותך

שיהיה לכולנו יום נפלא!!!
    ליאורה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה