הי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי שרוני ,מה שלומך?
    הרבה זמן לא דיברנו ,התגעגעתי קצת
    מעתיקה לך מפורום הורים:
    סיפרתי לא מזמן -בשם חסוי- על אחותי הקטנה שעברה טראומה ועל כל ההתמודדות היומיומית הקשה שלה בעקבות הטראומה, מתוך כבוד לפרטיות שלה לא הזכיר כאן עכשיו את מה שקרה....מי שזוכרת -זוכרת.
    עכשיו אני בבעיה. ההורים שלי היו פרודים מעל חצי שנה ואחותי היתה גרה עם אבא ,היא ממש שנאה לגור עם אבא ולא רצתה לגור עם אמא.
    הצעתי לה שתגור איתי והיא מיד הסכימה, רק שחשבתי שהיו תחזור לאבא תוך שבוע -שבועיים. בינתיים היא התחילה טיפול חדש ויחד עם העובדה שהיא גרה אצלי המצב הנפשי שלה מאוד השתפר היא אוהבת את הילדות וזה עשה לה טוב להתרחק מההורים.
    הבעיה שאני כבר רוצה את הפרטיות שלי ממש עם בעלי ורוצה את השקט שלי , קורה שאני ובעלי מתווכחים או רבים או מדברים על דברים אישיים והיא שומעת הכל, אולי יש לי שריטה אבל אני מעדיפה להיות לבד עם בעלי והילדות. אני מוצאת את עצמי לאחרונה מדברת אליה בחוסר סבלנות ואח"כ מצטערת על כך.
    ויש עוד בעיה ,עכשיו ההורים שלי החליטו על שלום בית ומכרו את הבית ברמת ישי ועוברים בקרוב לחיפה. אחותי ממש לא רוצה לעבור לגור איתם בחיפה, היא רוצה להיות איתי.והיא מתכננת להיות אצלי עד אוקטובר ואני לא יודעת אם להגיד לה בעדינות שאני מעדיפה שתעזוב, אני מפחדת שהיא תתפרק וכל המשפחה תסתכל עלי בעין לא יפה או פשוט להשלים עם זה שהיא אצלי ולשתוק עד אוקטובר?
    לאחרונה המצב הכלכלי שלנו לא מזהיר וההורים שלי לא עוזרים בכלום, אפילו פעם אחת לא קנו טיטולים או מטרנה, סכום כסף צנוע מידי פעם ,כלום ממש כלום. ושלא תחשבו שאין להם -הם עכשיו חזרו מנופש יוקרתי ,כל יום הם מבלים ועוברים דירה לשכונה הכי יוקרתית בחיפה כסף לא חסר . אני בדיעה שאני ובעלי צריכים לדאוג לעצמנו ,
    אבל זה כואב ממש שאני עושה כל כך הרבה בשביל המשפחה עוזרת בשיקום אחותי ונותנת הכל מעצמי ,לא חוסכת מאחותי כלום, שתאכל כמה שהיא רוצה ,שתדליק מזגן כל הלילה, אף פעם לא התקמצנתי עליה בכלום- אז מחווה קטנה של רצון טוב מצידם היתה יכולה מאוד לעזור לנו.
    אז מה הייתן עושות במקומי???
1 תגובות
עמוד 1
  • היי לירון
    כולי הערכה למחווה שעשית למען אחותך...
    כל הכבוד לך!! את ראויה לכל הערכה, ולא רבים היו נוהגים כמוך באותה סיטואציה.
    איני נוהגת לייעץ לגבי צעדים אופציונליים כדוגמת: "מה לעשות עכשיו". אין ספק שמדובר בדילמה רצינית ולא פשוטה כלל, ואף מורכבת מהיבטים רבים. אינני זוכרת את הסיפור על הטראומה, וגם לא את זה שנכנסת בשם בדוי...
    אוכל לתת לך את דרך הסתכלותי על הדברים:
    עשית מחווה יוצאת מן הכלל עבור אחותך, הסובלת ממשבר כלשהו (כנראה נפשי?... אם הבנתי נכון). אתם נמצאים במצב כלכלי לא פשוט, אין לך כל עזרה, ואת מרגישה שמצופה ממך להמשיך עם המחווה עד אוקטובר (אגב, מה יקרה באוקטובר? לאן היא תלך?...), בשעה שסוגיית הפרטיות שלך ושלכם כמשפחה (וראשון בחשיבותו - כזוג) הופכת ליותר ויותר "בוערת" ומשפיעה יותר ויותר תסכולים, כאב ו"עריכת חשבונות" משפחתיים על המערכת המשפחתית כולה, ועלייך ועל אחותך - בוודאי.
    ובכן, אני סבורה שזהו מצב לא בריא. ובמוקדם או במאוחר מצב זה של תסכול, כאב ועריכת חשבונות - יגיע וישפיע באופן ישיר על בריאותך, על בריאותה (ובאיזשהו אופן מוזר עלול לעכב את החלמתה מהטראומה) ועל המרחב הזוגי-ביתי הבריא שלך ושל בעלך.
    אני סבורה שמחובתך לדאוג לכך שמצב זה, של חלחול התסכולים שכרגע רוחשים מתחת לפני השטח אל עבר פני השטח, וקלקול היחסים הטובים שבין כולכם - לא יתרחש.
    עלייך כנראה מוטלת החובה לדאוג לעצמכם (עצמך, בעלך, אחותך, הילדים) ולא לתת למצב המשברי הפוטנציאלי להגיע.
    במקומך, הייתי מנסה לדבר עם האחות, ולראות, קודם כל, לאן מועדות פניה באוקטובר, והאם מדובר על תכנית אופרטיבית, ברת ביצוע - והאם התכנון לעזוב את ביתכם באוקטובר הוא ריאלי.
    נסי לדבר איתה על הקשיים - לא בהאשמה (חלילה... הרי את הצעת את המחווה הנהדרת הזו מלכתחילה, והיא קיבלה אותה, די בלית ברירה אני מניחה...) אלא אולי תוך שיתוף - משהו בסגנון של "בטח שמעת את המריבה אתמול בלילה" או "בטח התפלאת אתמול על איך שדיברתי אלייך"...
    זרקי לה קצה חוט לגבי המצב, וראי לאן זה יוביל. מאד יתכן שהיא מבינה בעצמה ולבדה ששהותה הממושכת איתכם היא מעיקה... ואז שיחה גלויה ופתוחה ביניכן יכולה אף להביא לה הקלה - ולהציע פתרונות משל עצמה, שיהיו מקובלים על שתיכן...

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה