אורנה שלום - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בני כבר בן שנה אוטוטו...
    לאורך כל שנת ההתפתחות שלו הוא "מאחר"ולכן אני לא מודאגת אבל רציתי לקבל טיפים על מנת לחזק אותו.
    התחיל לזחול (גחון) רק בגיל 8 וחצי חודשים. הזחילה לא נעשית בהצלבת רגל ויד נגדית אלא גרירה על הבטן. בגיל 10 וחצי חודשים התיישב. מאז- לא שמתי לב להתפתחות כלשהי. הוא נעמד על שש מנסה לזוז ולא מצליח לכן חוזר לגחון. כשהוא מתיישב הוא מושך את עצמו לאחור ועושה זאת די יפה.
    כשהוא מנסה להגיע לחפץ כלשהו ולהיעמד זה ממש נראה כאילו הרגליים לא מצליחות לסחוב אותו.
    יש לציין כי אני נמצאת איתו הרבה בגני שעשועים, הוא מטפס יפה על המגלשה (מהצד הנמוך לגבוה) ושם הוא דווקא כן מסכל רגל ויד נגדית. הוא יורד יפה ועולה במדרגות (בזחילה) ומתאמן בשווי משקל. לפעמים הוא עולה על 4 בתנוחת שכיבות שמיכה כאילו לחזק את הרגליים...
    איזה תרגילים נוספים יכולים לעזור לו לעמוד ולזחול בצורה מיטבית?
    "..מישהו צחק עלי
    ושלח אותך אלי,
    איך זה הפכת
    על פיו את עולמי.

לא יודעת את נפשי
    כי ליבי כבר לא חופשי,
    ככה נשביתי
    למה לא להודות..."
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום,
    ממה שאת מתארת כאן יש סיבה לעיכוב בהתפתחות בנך. אני מבינה שאת לא מודאגת ורוצה טיפים ואני אתן לך כמה טיפים. אך אני חייבת לציין בפניך שבלי לראות אותו לאבחן את הסיבה לעיכוב קשה לתת מענה מדוייק ולהוביל אותו להתפתחות מיטבית.
    1. מצויין שהוא מתנסה בגני שעשועים - המון טיפוסים על שיפועים בכדי שיעבור יותר ל6 וינטוש את הגחון.
    2. זחילה מעל מכשולים - הרגל שלך, ערימת כריות וכו'.
    3. תרגול "רפלקס בלימה" - החזיקי אותו באזור הצלעות, פנים החוצה והורידי אותו לכיוון הרצפה/מזרון כאשר לקראת הסוף תני לו חוויה קטנה של תאוצה בכדי שיושיט ידיים קדימה וינסה לבלום. התפתחות רפלקס הבלימה יעזור לו במעבר ל-6.
    4. הושטת יד כשהוא עולה על 6 - כשהוא עולה על 6 הציעי לו כל פעם גירוי ליד אחת בכדי שינתק יד אחת על 6 - זוהי התחלת זחילה על 6.

בברכה,
    אורנה.
    אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    www.first-step.co.il
    סלולרי: 054-4366399.
  • הי אורנה! תודה על ההצעות
    השבוע בני החל להיעמד באופן רציף יותר. אך הוא עדיין לא זוחל על 6.
    אמא של אחד הילדים בגן שלו שהיא במקצועה פיסיותרפיסטית אמרה שלפי מה שנראה לה הוא סובל מגמישות יתר.
    זו כנראה הסיבה לחולשה שלו באיזור הרגליים? מה עושים עם גמישות יתר?
  • שלום,
    גמישות יתר אמורה להיות מאובחנת ומטופלת ע"י איש מקצוע ולא על דפי הפורום.
    אנא שיקלי לראות מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי לא להיות במצב בו בתך תדלג על שלב התפתחותי כה הכרחי.

בברכה,
    אורנה.
    אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    www.first-step.co.il
    סלולרי: 054-4366399.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה