צריכה את דעתך פליייייז! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מה שלומך?

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
5 תגובות
עמוד 1
  • מילנה יקירתי ,
    כל כך מעציב לקרוא... איני יודעת (וכנראה שלעולם לא נוכל לדעת בוודאות... ) אם שקד עבר סוג של "התעללות" בגן ממנו הוצאת אותו.
    אבל נראה לי די ודאי, שפשוט - ממש לא היה לו טוב שם! וזו סיבה מספיקה לגמרי (היא סיבה טובה ומוצקה, ומעוגנת במציאות) להוצאתו מהגן.
    אז למה בעצם את כל כך רוצה לדעת אם הייתה שם התעללות (מכות, קללות, משיכות) או ש"סתם" הוא היה שם לא שמח, לא קיבל את המענים הדרושים, ואולי הייתה הזנחה רגשית מסוימת של הצוות כלפי הילדים (ויתכן שגם איימו בהכאה, גם אם לא יישמו בפועל, האיום הוא מספיק חזק וקשה על מנת להשפיע בצורה כואבת על ילדים רכים). הדברים הללו הם מספיק קשים עבור פעוט בגילו של שקד, ועבור ילד בכלל. ל"התעללות" בילדים יש מספר רבדים (לצערנו... ) והרובד הקשה ביותר הוא הפעלת אלימות (בעיקר מ - 3 סוגים: פיזית, רגשית ומינית ).
    גם ברבדים היותר נמוכים - נגרם לילדים סבל, מעצם היותם חלשים יותר ובעלי משאבים פחותים מאשר לאלו שמפעילים כנגדם את הסנקציות.

אל תטרידי עצמך יותר במה שקד עבר, ועד לאיזו רמה זה הגיע.
    הוצאת אותו, בחוכמתך הרבה, מהגן הנדון, ואת רואה את השינוי לטובה - וזה הדבר היחיד שחשוב!

חיזקי ואימצי יקירתי, עשית הכי בחוכמה שיכולת .

אוהבת אותך (באמת... )
    שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • מלינוש

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • תודה שרון

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    הנה ה' קם וניצב על אנך
  • מילנה ,
    מכיוון שאין לך, ובטח שלא לי, "הוכחות חותכות" (או לפחות סימנים ברורים להתעללות, כמו למשל: סימנים על הגוף, פציעות לא מוסברות, וכיו"ב) להתעללות פיזית שנעשית בגן, איני רואה על מה, למי, וכיצד ניתן לדווח.
    במצבים בהם יש חשד ממשי להתעללות, חשד כזה המגובה בהוכחות כנ"ל, באופן טבעי הפנייה הנאותה היא למשטרה.
    תראי, ממה שאת מתארת, כנראה רב היחס הלא תקין התבטא בצד הנפשי - רגשי, ואולי אף סוג של הזנחה. בשום פנים ואופן - אינני מקילה ראש בזה!!!!! זה חמור מאד, כשלעצמו, שבמקום שאמור להוות חממה טובה וחמה להתפתחותם של ילדים, נעשים דברים מסוג זה. אבל - זה לא משהו שניתן להוכיח בקלות (לצערי הרב מאד ), ועל כל מילה שלך, תבוא מילה של הגננת ושל עוזרת הגננת, ושל הסייעת - ויפריכו אותה.
    זה המצב, לצערי.
    את הגעת למצב שבשל היותך רגישה לסימנים רגשיים אצל בנך, ובשל חוסר אמון הולך וגובר מול הצוות בגן, הוצאת את בנך משם, וזו ההחלטה הטובה ביותר שיכולת לקבל.
    אני מציעה שתנסי "לרחרח" אצל הורים שילדיהם עדיין בגן הזה. אל תגידי דברים מפורשים, משום שזה יכול להגיע לאוזניה של הגננת ומשם הדרך לתביעת דיבה היא קצרה, אבל את בהחלט יכולה לספר על הרגשתך הקשה בזמן ששקד היה בגן, על שינוי ההתנהגות לרעה, ועל שינוי ההתנהגות לטובה לאחר שהוצאת אותו.
    על דבר כזה אף אחד לא יוכל לומר מילה, מצד הצוות.
    בנוסף, אם קיימת ולו אמא אחת שגם לה הרגשה לא נוחה בקשר לגן, ובעקבות דברייך היא תחליט לבדוק את העניין ולהוציא את בנה משם - הרי שעשית את מה שרצית לעשות, בלי לפגוע באף אחד.
    הזהרי מאד מניסוחים מוחלטים כדוגמת: "בגן זה מתעללים בילדים!" משום ש - ראשית, איננו יודעים בוודאות, ושנית - אין לך איך לבדוק את זה.
    זוהי עצתי.
    ונסי להרגע. בעזרתך ובעטיפתך אותו - ככל הנראה הוא לא ממש יזכור מה היה בגן הזה...
    שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • תודה רבה לך שרון

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    הנה ה' קם וניצב על אנך
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה