איש שחור - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי שרון
    התלבטתי רבות אם לפתוח את השרשור הזה או לא...אבל זה לא מניח לי
    זה קצת מבולבל ולי עצמי לא ברור מה בעצם השאלה או לחילופין התשובה....ועל כן סליחה מראש
    כך היה...יצאנו לסיבוב בעגלה, יותם ואני, בדרך ראינו משאית דואר
    יותם שאל מה יש במשאית הזו ועניתי "זו משאית דואר" ואז הוא אמר "משאית דואר נותן דואר לאיש השחור"
    לקח לי זמן להבין לאיזה איש שחור הוא מתכוון ולכן שאלתי אותו "מה אמרת?" והוא חזר על אותו משפט בדיוק...
    המשאית עמדה בכניסה לשכונה...בשער, באותו יום היה שם שומר כהה עור...
    הסביבה בה אנחנו גרים היא די הטרוגנית מבחינת אוכלוסיה, ככה שלראות "איש שחור" זה דבר שבשגרה
    מעולם לא נשמעו בביתנו דברים גזעניים כאלה ואחרים!!! מעולם לא דברנו בפניו או שלא בפניו על "אנשים שחורים", אז מאיפה זה הגיע???? האם זה רק תמימות והוא יכול היה להבחין שאותו אדם כהה יותר, או שיש לי מתחת לאף גזען קטן????
    בבקשה הצילו

8 תגובות
עמוד 1
  • מעניין היה לראות את תגובתך ב"זמן האמת" לאמירת ה"איש השחור"...
    הביני:
    "גזענות", "הבדל מודע בין אנשים", "חוסר שיוויוניות" הם אלמנטים ששייכים לעולמם של המבוגרים, ונובעים מרצון (תמים וטבעי לגמרי) לשים בתבניות מסודרות את הדברים שסביבנו, עם המוכרים יותר אנו מרגישים בנוח, עם הפחות מוכרים (ומן הסתם: השונים ממי שאנחנו) יש רצון להכניס לתבניות שיצרנו וכך להפכם לפחות מאיימים (תמיד, מה ששונה מאיתנו נחשב ל"זר" ובמידה מסוימת מאיים על הוויתנו). מכאן, בעצם, נובעת הגזענות כולה: עדתית ("כל הפרסים קמצנים" - זו תבנית, "כל הרוסיות זונות" - זו תבנית, "כל האתיופים מלוכלכים" - זו תבנית, "מרוקאי סכין" - זו תבנית, וכן הלאה וכן הלאה), דתית (חילוניים לדתיים וההיפך, וגם בין הזרמים הדתיים השונים לבין עצמם), לאומית, ובין לאומית.
    כל זה, דורש את היכולת הקוגניטיבית והמנטלית בכלל לייחס תבניתיות מסוימת לבני אדם, וזו יכולת קוגניטיבית-מנטלית בוגרת.
    בגיל שנתיים וחצי, עדיין אין אותה.
    מכאן נובע, קודם כל, שאין מדובר ב"גזענות", בוודאי לא כפי המשמעויות הקשות שאת מייחסת לה.
    אני מאמינה לך שלא מושמעים בביתכם "דיבורים גזעניים" כאלו ואחרים, וקרוב לוודאי שלא משם הגיע הכינוי "איש שחור", אלא מדובר על יכולת הבחנה הולכת ומתפתחת אצל בנך... (ו-כן, זה בהחלט משהו תמים, שכנראה נובע מהבחנה פשוטה בצבע עורם של אנשים...) אפשרות נוספת, שהוא שמע את הכינוי או דומים לו בשיר, סיפור, או בגן. כאשר לא עושים מכל הסיפור של הבדלים בין אנשים דרמה גדולה, זה יכול להיות אפילו נחמד!
    מכירה את השיר הזה?...
    חברים בכל מיני צבעים / ביצוע: שרית חדד
    מילים: חנה גולדברג לחן: יוני רועה

יש לי חבר חום כמו שוקולד
    כשאני עצובה הוא תמיד כזה נחמד
    נכון שהוא ממני לגמרי אחר
    אך על כזה חבר איך אפשר לוותר?

יש לי חברה עם עיניים כחולות
    שלה אני מספרת את כל הסודות
    נכון שהיא ממני לגמרי אחרת
    אבל היא חברה כזאת נהדרת
    איזה כיף שיש המון חברים
    המון חברים בכל מיני צבעים
    חומים, כתומים, שחורים ולבנים
    איזה כיף שיש כאלה חברים

יש לי חבר ג'ינג'י עם נמשים
    אתו הכי כיף לעשות חיים
    נכון שהוא ממני לגמרי אחר
    אך על כזה חבר איך אפשר לוותר?

יש לי חברה שחורה עם תלתלים
    שתינו מגדלות גור חתולים
    נכון שהיא ממני לגמרי שונה
    אבל היא חברה כזאת נפלאה

איזה כיף שיש המון חברים...

בקיצור, הבדלים בין אנשים זה דבר נחמד מאד, גזענות זה משהו שונה לחלוטין... ברגע שתדגישי את עניין ההבדלים שמוסיפים עניין וטעם לחיים, ולא תחששי שדברים מצביעים על השליליות (גזענות וכו') - תראי איך באופן טבעי זה פשוט הולך לחיובי ולפלורליזם...

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • תודה תודה ושוב תודה
    בגן דוברים אנגלית, אנחנו גרים בפלורידה, כך שבטוח שזה לא בא מהגן...
    מה גם שהוא יודע מה זה שחור בעברית, אבל "בלאק" מבחינתו זו קוביה ולא הצבע. ככה שגם אם הביטוי נאמר בגן הוא לא יכול לתרגם אותו
    אני מניחה שזה לא היה ביטוי גזעני מצידו אבל הייתי חייבת חיזוק לכך...וכמו תמיד ענית לי על הצד הטוב ביותר
    תודה

• שמחתי לסייע

שרון שמש
    M.Sc
  • סליחה שאני נדחפת
  • sivkush
    תודה על התגובה, כשזה נאמר העדפתי באמת לא להגיב כדי לא לעורר שדים שאולי לא קיימים
    אני אנצל את התגובה הזו גם כדי לאחל לעידן מזל טוב!!! הרבה נחת
  • תודה
  • סיווקוש, לדעתי הגישה שלך נכונה, בפרט בגיל זה.
    בגיל יותר מאוחר (נאמר... 4 ואילך) כן הייתי מעירה לגבי "נעיצת מבטים" והייתי מסבירה שזה לא מנומס לנעוץ במישהו מבט חודר, כי אותו אדם מרגיש לא נעים. אבל זה כבר בכלל בלי קשר ל"במי נועצים את המבט" - זו יכולה להיות דוגמנית מהממת ברחוב, תאילנדי, אתיופי או סתם איש שמן עם כרס משתפלת, או ילד אחר שעונד משקפיים...
    נעיצת מבטים היא לא מנומסת ולא נעימה לצד השני. נקודה. העניין במי נועצים את המבט הוא לא עקרוני כאן (ו-כן. זה נחשב ללא מנומס לבהות גם כשזו ילדה יפה...)

שרון שמש
    M.Sc
  • צודקת
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה