היי, וברוכה הבאה לפורום
אני מסכימה איתך שהלידה הצפויה משנה דברים רבים אצלך וגם אצלה, ובעיקר - במערך היחסים ביניכן.
התקופה של לפני הלידה היא איכשהו "תקופת הכנה" למה שיבוא אח"כ, עת י/תצטרף למשפחתכם משתתף/ת נוסף/ת, והדיאדה של אם-בת תהפך לטריאדה
.
רק שיהיה קל ובריא עד כמה שאפשר!
לשאלותייך:
לצערי, גם אני לא יודעת מהי התגובה הטובה ביותר ליללות, לבכי, לבקשה להרים על הידיים וכו'.
מה שאני כן יודעת הוא, שתגובותייך, תמיד ולכל עניין ודבר - מותוות על ידי הגבולות שלך עצמך.
אם את תחליטי שעל דבר מסוים לא מתפשרים, אז לא מתפשרים!
מכיוון שאת, כפי שכתבת, "כבר יודעת מה חשוב לך ומה לא" - אל תתפשרי על מה שחשוב לך, ומצאי דרכים כן להתפשר על דברים שפחות עקרוניים לך.
אתן לך דוגמא מעולם הגבולות וההתעקשות על דברים עקרוניים:
נסיעה ברכב ללא חגורה.
אם ילד נכנס לרכב ומסרב לשים חגורה, לא נוסעים. נקודה. אין פה בכלל סוג של מו"מ. הנסיעה עם חגורה היא חוק, שנועד לשמור על החיים - ואין פה עניין של משאים ומתנים!
פעם שמעתי על אבא שנכנס עם בנו לרכב והתכונן לנסיעה. הילד סרב לשים חגורה, והאבא אמר שאם לא ישים חגורה - לא נוסעים. הילד שם חגורה והאבא התחיל לנסוע, אך לאחר מספר דקות הילד הוריד את החגורה.
האב הפסיק את הנסיעה ועמד במקום.
זוהי באמת סיטואציה בעייתית, אבל אני מסכימה עם תגובת האב - יש מצבים שבהם רק תגובה קשה ותקיפה באה בחשבון. זה אחד המצבים הללו. הילד יכל להתבכיין ו"להגיב קשה" עד מחרתיים - זה לא משנה.
לא נוסעים ללא חגורת בטיחות, נקודה, סוף סיפור.
לעומת זאת, על הרבה הרבה נושאים אחרים ניתן בהחלט להתפשר, ואפילו רצוי.
אנשים קטנים הם בהחלט בלי ברית פוטנציאליים לשאת ולתת עמם...
תמיד קחי דקה או שתיים לחשוב, כש"נראה לך לפעמים שאת לא אומרת ועושה את הדברים הנכונים" האם מדובר בעניין עקרוני עבורך - ועליו לא תהיי מוכנה לוותר ולהכנס למו"מ עם הילדה, או שמא זהו עניין שניתן אולי להגיע לעמק שווה ביניכן.
כאשר לך יהיה ברור מהי העמדה שלך - לא תגיע למצב שבו נראה לך שאת לא אומרת ועושה את הדברים הנכונים...
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T