זריקת חפצים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי שרוני,
    זו שוב אני....
    אליה בתקופה האחרונה זורק כל דבר,

אני אומרת לו להפסיק והוא ממשיך בזריקת כל מה שסביבו על הרצפה,

כמובן שכשהוא מתעצבן על משהו או שאני לא מרשה לו משהו אז הוא מתחיל לזרוק גם כן כל מה שסביבו וביותר כעס ומחאה (עם פרצוף מתוק של "תראי אותי, אני מעז לעשות את זה למרות שאת לא מרשה..),

השבוע יצא לו פעמיים גם לכפכף אותי בלחי כשלא נתתי לו את מבוקשו או כשלקחתי אותו להתקלח.

מה עלי לעשות??

אני רוצה להציב לו גבולות וכמובן שלהרים יד (בטח שלא על אמא) זה גבול שאסור לו לעבור!

6 תגובות
עמוד 1
  • היי חמודה ,
    לגבי זריקת החפצים, פשוט מאד - להפסיק להתייחס, ובטח שלא להרים.
    בכל סיטואציה כזו - את אומרת פעם אחת, בבירור ולאט: "אליה, אתה יכול להמשיך לזרוק דברים על הרצפה, אבל אני לא מרימה. כל מה שנזרק על הרצפה, ישאר שם".
    וזהו.
    לא להרים, לא להתייחס יותר לזריקת החפצים (כן... גם אם הוא עושה את הפרצוף המתוק ביותר בעולם...).
    גם בעניין ה"כפכופים" - אותו הדבר.
    את פשוט לא מוכנה ל"כפכופים", ומתחילה להתנהג כך, ולא רק לומר את זה.
    "להתנהג כך" פירושו שאת מפסיקה במיידית כל פעולה שנוגעת לטיפול ולשהיה עם אליה ברגע שהוא מתחיל להחטיף.
    בפעמים הראשונות את יכולה ללוות את זה בהסבר כלשהו, למשל: "אני לא מוכנה שתרביץ לי. זה כואב ולא נעים, ולכן אני הולכת כי כואב לי ונעלבתי ממך. כשתבקש סליחה ממני אחזור להיות איתך."
    זהו. פשוט. ממוצה. ישיר. ורצוי בלי צעקות או איבוד שליטה אחר.
    כך מראים לילד גבולות מהם, בלי יציאה מהגבולות שלך...
    בהצלחה חמודה

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • אני חייבת להגיב !!!!
    הייתה לי את אותה בעיה והתייעצתי עם שרוני בנושא, שנתנה לי את אותם הכלים. וכמו במטה קסם - זה עובד !!!!
    את פשוט לא תאמיני איזה שינוי ובאיזו מהירות כשפועלים כמו ששרון הציעה
    שרון הקוסמת

• תודה רבה שני!
    אבל לגמרי לא קוסמת...
    שמחה מאד שהצלחת להיעזר...

שרון שמש
    M.Sc
  • היי שרוני..תודה, את מקסימה כרגיל...

שאלה:

מעניין אותו באמת שהחפצים שהוא זורק ישארו ברצפה?
    ברור לי שהוא עושה את זה כי זה מפריע לו, אז בעצם לומר לו, ההתנהגות הזאת לא מקובלת עלי, כל מה שאתה זורק ישאר על הרצפה?? יהיה אכפת לו מזה?

לגבי הכיפכוף, זה קורה כשהוא מתנגד להתרחץ וכאלה,
    את אומרת שעלי בעצם להפסיק את הטיפול בו לאחר שאמרתי לו שלא מתנהגים כך, אבל הוא בעצם ישיג את מה שרצה מלכתחילה שזה לא להתקלח לא?
  • מאיושקה יקירתי,
    כמה דברים:
    א) כן, יהיה לו אכפת שהדברים שהוא זורק ישארו על הרצפה, כי את תראי לו עד כמה זה אכפת.
    תשמעי, אם את מחליטה שאין מקום להתנהגות כמו זו - אז אין לה מקום.
    זהו לגמרי עניין של גבולות, ואת זו שמקנה את הגבולות.
    אם הוא זורק צעצוע - את אומרת: "זרקת, סימן שזה לא חשוב לך. אז זה ישאר שם."
    מיד לאחר מכן, הוא זורק עוד צעצוע, את חוזרת על הדברים. לאט צעצועיו מוצאים את דרכם לרצפה. ואת לא מרימה. כך יום ועוד יום - עד שהוא יבין שאין לו כל רווח מהתנהגות זו.
    זו לא שאלה של "אם אכפת לו" אלא שאלה של "מה הוא מרוויח מכך", ובמצב בו הוא זורק דברים על הרצפה, הוא לא מרוויח כלום. אין לו חיזוק כי אין לו במה לשחק ולעסוק. אין לו חיזוק כי את לא נותנת יחס חיובי להתנהגות זו. אין לו חיזוק כי הוא לא מקבל "הד" בדמות מענה שלך לצורת התקשורת שלו של זריקת דברים על הרצפה.
    אז זה יפסק, בין אם אכפת לו שהדברים על הרצפה, ובין אם לא אכפת לו.
    כשילד לא מקבל חיזוק להתנהגות מסוימת, היא נפסקת. כך זה עובד.

ב) לגבי המכות - כן, אני אומרת לעזוב אותו כשהוא מתחיל להכות.
    אם זה לפני מקלחת, והוא מכה אותך ואביו נמצא - לכי, ושאביו יקלח אותו, תוך הדגשה שהלכת כי את לא מסכימה שיכו אותך.
    ואם אביו לא נמצא, וזה עדיין לפני מקלחת - לכי. הפסיקי כל פעולה, ודאגי לומר לו שלא נעים לך לטפל בו כשהוא מכה אותך.
    ייתכן שהוא משיג כך את מה שהוא רצה, שזה לא להתקלח, אבל המחיר יהיה גבוה - גם בשבילו.
    אל תלכי בלי לומר דבר, אלא לווי זאת בהסבר כפי שכתבתי לך ("אתה מכה אותי וזה כואב לי, ואני לא מסכימה..." וכו'). הוא יבין, סמכי עליו. וגם אם יום אחד המקלחת תידחה מעט (עד שהוא יבוא מיוזמתו ויבקש סליחה או יבקש להתקלח או משהו כזה... בכ"ז מדובר על ימים חמים, ומזיעים וכו' - גם ללו לא נעים להישאר כך) או אפילו לא תיעשה - כי קרה שהוא הכה אותך בערב, ואת הלכת ולא הסכמת להישאר כשהוא מכה אותך, והוא נשאר בסירובו וגם אחרי שניסית "להוריד אותו מהעץ" זה לא הלך - מיום אחד, לא קורה שום דבר... האמיני לי.
    אז הוא יהיה קצת יותר מלוכלך באותו היום, ותקלחי אותו מיד בקומו בבוקר אם המצב יהיה כזה קריטי - אבל השיעור שהוא ילמד מאותו יום שנותר ללא מקלחת, הוא שיעור ששווה את זה.
    הוא ילמד שיש דברים שעקרוניים לאמא עד כדי כך שהיא מוכנה לעשות ויתורים בדברים חשובים (כמו מקלחת) ובלבד שלא להסכים להם.
    וזהו שיעור שחשוב מאד לילד ללומדו.

בהצלחה חמודה.

שרון שמש
    M.Sc
  • נשמע טוב..
    קדימה, אתחיל ליישם...
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה