היי מותק, בוקר טוב,
ואיך הבוקר הזה?...
דעתי היא שזוהי איזושהי תגובה שבנך סיגל לעצמו, לאיזושהי חרדה שמטרידה אותו.
פעוטות מתמודדים עם חרדות במגוון דרכים, יש כאלו שנצמדים להורה או לדמות מבוגר אחר, שמשרה עליהם סמכות ורוגע. יש כאלו שמשתמשים במגוון מנגנוני הגנה (לא מודעים, מסוג של "השלכה", "הדחקה", "הכחשה" וכד') ויש כאלו ש"בורחים" לדמיון - ובאלו נמנים כל אותם משחקים דמיוניים, חברים דמיוניים ומצבים דמיוניים לחלוטין, שכאשר הילד חווה אותם, נדמה לנו שהם מתרחשים במציאות לידנו מרוב שה"משחק" של הילד משכנע.
איני יודעת באלו מאלה שמניתי מדובר, אבל יש לי הרגשה מתיאורך הקצר שמדובר על סוג של התמודדות שלו עם חרדה כלשהי.
בכל אופן, זה לא נשמע לי עד כדי כך מדאיג...
(או חריג - בכ"ז הוא רק ילד בן 4)
הייתי מנסה לברר קצת יותר לעומק אם הוא חרד, וממה - ומתייחסת לחרדה פרטנית.
את הבירור איתו ניתן לעשות במגוון דרכים, השלכתיות, שמתאימות לגילו: למשל דרך ספרים מתאימים שמדברים על חרדות ופחדים והתמודדות עמם, או דרך ציור - שינסה לצייר את מושא הפחד שלו, מי מדבר אליו, איך הוא נראה, מתי הוא בא, מתי הוא הולך, מתי לא מופיעים ה"קולות", ועוד שאלות שתשאלי אותו על מנת לכוון את הציור, או דרך משחקים עם בובות/חיות פרווה - ממש להמחיז (בהנחייתך) את הסיטואציה בה בובה אחת "שומעת" מישהו קורא בשמה (את יכולה לומר משהו כמו: "אוי תראה, הבובה הזאת נראית לי קצת מבולבלת...") ומה היא עושה, איך היא מגיבה, ותראי את תגובתו שלו לכל הסיטואציה.
בהצלחה חמודה, עדכני אותי במה שהעלית
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T