זחילה של בת 5 חודשים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ערב טוב, לילה טוב, כל אחת והיכן שלוח הזמנים שלה...
    אני אימא לתינוקת בת 5 חודשים. הילדה מדהימה, ברורררררררררר.
    מגיל חודשיים הילדה מתהפכת בטן - גב ומגיל 3.5 חודשים היא מתהפכת גב - בטן.
    מלפני חודש עושה נסיונות לזחול ועושה תנועות נכונות עם הרגליים והעגן אך טרם
    למדה "להסתדר" עם תנועות של חגורת הכתפיים וזה, בעיניי, מה שתוקע את הזחילה. אני רואה שהיא מאוד מנסה אבל עדיין חסר לה את העניין של הכתפיים. אני מאוד תומכת בה עם כל מיני תרגילים כמו כדור פיזיו וסתם כדור שאני מגלגלת אותה עליו והיא מאוד מאוד נהנית. רוב שעות העירנות שלה היא על הבטן, היא עצמה בוחרת להתגלגל ולהיות על הבטן ועוד לא החלה לזחול. האם נורמלי? לתת לה עוד זמן לנסות בעצמה או להתחיל בתרגילים של פיזיוטרפיה? האם אני בסדר ושמה לב בזמן? בנות אני חייבת שתענו ותגידו אם אני מפספסת משהו?
    מבחינת התזונה, מגיל לידה הנקה מלאה, בתקווה לכמה שיותר, מגיל 4 חודשים פירות פעם ביום ומרק ירקות פעם ביום. מלפני שלושה שבועות מרק ירקות עם בשר וקטניות. בין לבין הנקה מלאה, לא מוכנה בשום פנים ואופן לוותר על העניין. אשמח לדעות בעד ונגד המשך הנקה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום,
    לגבי הנקה - אינני מומחית בנושא - אך כל עוד את יכולה להמשיך להניק עשי זאת. חפשי פורום הנותן תמיכה בנושא ההנקה ותשאלי שם.

לגבי התפתחות בתך - מצויין שהיא על הבטן. בנתיים, מאחר והיא בת 5 חודשים, אין צורך בתרגילים לזחילה כי זה מוקדם מידי. אנו רוצים לראות זחילה בין 6-9 חודשים.
    את כן יכולה לראות אם היא מעבירה משקל בין הידיים בשכיבה על הבן, אם הכפות הרגליים באוויר או נוגעות לעיתים במזרון. וכן יכולה לתרגל איתה סיבוב סביב ציר שהוא הכנה לזחילת גחון. שימי לה צעצוע בצד הגוף כך שתנוע על צירה להגיע אליו. עשי זאת לשני הצדדים.

חוץ מזה אני כאן לעדכונים ושאלות.
    בברכה,
    אורנה.\
    אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    www.first-step.co.il
    סלולרי: 054-4366399.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה