לחץ לגמילה מטיטול - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי שרוני,

לוחצים עלי לאחרונה מכל הכיוונים (משפחתי, בעלי..) לגמול את אליה מטיטול בעיקר בגלל הלידה הצפויה לאוגוסט ובשל העובדה שאם "נפספס" את הקיץ הזה נאלץ לחכות לקיץ הבא ואליה יהיה בע"ה בן שנתיים וחצי...

האם עלי להענות ללחצים אלה?

אליה עושה קולות של קקי תוך כדי שהוא עושה את הקקי ויצא לי להגיד לו פעמיים בערך בוא נשב על הסיר והוא עשה קקי בטיטול תוך שהוא יושב על הסיר,

האם זה נחשב לבשלות?

מה מאפיין בשלות בכלל והאם כדאי לי להתחיל עם הגמילה, בעוד שבגן עובדים עם הילדים הגדולים יותר ולא מעוניינים לשתף פעולה עם ילד כה צעיר (שנה ו-7 חודשים)??

3 תגובות
עמוד 1
  • אני אומנם לא שרוני, אבל אנסה בכל זאת....
    המוכנות לגמילה באה לידי ביטוי בשלושה אופנים
    א. שליטה על סוגרים
    ב. אומר לפני שעושה
    ג. רצון

גמילה לא עושים רק בקיץ. זה אומנם פשוט יותר אבל אם ילד מראה נכונות להיגמל דווקא בחורף זו טעות לומר לא לאפשר לו.
    הלידה צפויה בע"ה עוד כחודשיים. לא הייתי מלחיצה אותו. כשהוא יהיה מוכן זה יבוא בהרבה יותר רצון ובשלות.
    אפשר בהחלט להמשיך מה שאת עושה. אפשר להושיב אותו על הסיר בבוקר כשהוא קם ו/או לפני המקלחת, אבל סכ"ה הוא צעיר.
    מסכימה שזה עול כלכלי לא קטן....

• היי מאיה!
    מסכימה עם חברתי המלומדה .
    ומוסיפה:
    המוכנות לגמילה אינה מתבטאה באופנים הבאים:
    1) לחץ מהמשפחה ומהסובבים.
    2) עונת שנה (חורף/קיץ).

מוסיפה לגבי הסמנים הפיזיולוגיים שציינה ענבר:
    א. שליטה על הסוגרים - אכן. אך, אנו בהחלט מדברים על תהליך נרכש של שליטה. את הסימן הראשון למוכנות תספק דווקא המודעות לצרכיו. מדובר על מודעות לכך ש"משהו" קורה בגופו - ויוצא מגופו. כל עוד ילד אינו מודע כלל לצרכיו ולקיומם, ולתופעות הגופניות שמתלוות להם (למשל: לחץ בבטן או בשלפוחית, יציאת גזים , רצון ללחוץ וכו') - אין טעם לדבר על גמילה.
    זהו השלב הראשון בדרך לגמילה. השמעת "קולות" של קקי בזמן עשיית הצרכים אינה מסמנת מוכנות, אלא יכולה לנבוע פשוט מ... חיקוי. יתכן שראה ילדים אחרים בגן עושים את צרכיהם, והבין ש"משמיעים קולות", יתכן שראה זאת באיזו תכנית טלויזיה או קלטת (אני יודעת שבקלטת של חני נחמיאס יש קטע כזה...) ויתכן שפשוט זה בא מכם (הוריו).

בכל מקרה, גם אם זה יקרה בקיץ הבא, אין זה "מאוחר מידי" (ממש לא!)
    וכאשר הילד מוכן, באמת שאין כל משמעות לעונת השנה, משום שכככל שהילד מוכן יותר, התהליך כולו יהיה קצר יותר ויסתיים בקלות ובהצלחה.

בהצלחה מתוקה

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • תודה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה