בעיות התנהגות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי שרון
    יש לי כמה בעיות שקשורות להתנהגות של סמדר
    קודם כל העקשנות שלה, אם היא מחליטה משהו אני יכולה לנסות לשכנע ולשכנע אותה והיא לא מוכנה להתגמש ,למשל היא החליטה שהיא רוצה ללבוש רק שמלות ולא מוכנה בשום אופן שאלביש לה מכנסיים -בעניין זה הסכמתי לה וקניתי מלאי שמלות.
    הגננת ביקשה לשים מתחת לשמלה מכנס קצר או טייץ והיא מסרבת לא מסכימה בשום אופן.
    תחתונים היא מסכימה ללבוש רק ורודים
    סנדלים או נעלי ספורט היא לא מוכנה לנעול בשום אופן! לכן היא נועלת כפכפים לגן למרות שאסור לבוא עם כפכפים לגן, הגננת כבר לא מעירה לי על כך כנראה התייאשה...
    נתתי את הסנדלים לגננת והיא לא הצליחה לשכנע את סמדר לנעול אותם.
    לשתות בכוס היא רוצה רק עם קשית אדומה ואם אין לי קשית אדומה אז היא לא תשתה.
    ועוד מיליון דברים שהיא לא מוכנה להתפשר אליהם.
    עוד עניין הוא שאם היא לא מקבלת מה שהיא רוצה היא עושה לי סצנות ואני כבר הבנתי שפינקתי אותה יתר על המידה ולא הצבתי גבולות ברורים ואני שיניתי את התנהגותי כלפיה ובאמת אני עכשיו כבר תקופה די ארוכה עומדת על שלי ולא מסכימה לה לכל דבר שהיא דורשת ,אבל אני לא רואה שום שינוי בהתנהגות שלה.
    למשל אתמול היינו במשחקייה והיא רצתה קרטיב ,אמרתי לה שאחרי שהיא תאכל ארוחת ערב [הזמנתי לה בקפיטריה] -אני אקנה לה. היא כמובן דרשה את הקרטיב מיד
    וכאני לא הסכמתי היא התחילה לצרוח ולבכות ולהשתטח על הרצפה חצי שעה עד שנירגעה איזה בושות!!
    אז מה עושים??
1 תגובות
עמוד 1
  • היי לירון ,
    קודם כל, נפטרים מהמילה "בושות"... אני מניחה שאם הייתם במשחקייה, מן הסתם היא הייתה מאוכלסת במגוון "אנשים קטנים" שמן הסתם התנסו אי פעם או פעמיים בעשיית "בושות" מן הסוג הזה להוריהם למודי בדיקת הגבולות, מרד והתנהגות עקשנית...
    ככה שלא נראה לי שזה היה מראה חדש למי מיושבי המשחקייה... (איכשהו, יש לי גם הרגשה שלא ממש מיד נתפסת בעיניהם כ"אמא המתעללת", ומן הסתם סמדר הספיקה להרגע לפני שמי מהם תפס יוזמה והחליט להתקשר למשטרה... )
    אבל בינינו, אני בטוחה שאת ה"בושות" האמיתיות הרגשת עמוק פנימה, בינך לבין עצמך, באמרך לעצמך ש"הנה, שוב לא הצלחת להשתלט על התנהגותה של סמדר, ושוב היא עושה לך סצנות במקום ציבורי, ומחליטה שמה שהיא רוצה - הוא שיהיה, ולא ניתן להגיע אליה, לדבר איתה", ואלו תחושות שמפריעות לך הרבה יותר מאשר אם אמא או אבא מסוימים מסתכלים עלייך ב"עין עקומה" בגלל שסמדר בוכה ומשתטחת.
    ואת צודקת. זה באמת קשה להתנהל מול פעוטה דעתנית, עקשנית, סרבנית ושלא מוכנה להתפשר על דעתה, מול דעת הוריה.
    הדוגמאות שנתת גורמות לי להבין עד כמה ההתנהלות היום יומית איתה יכולה להיות מתישה ומעייפת.
    אני חושבת שעלייך, לפני הכל - לשבת עם עצמך בשקט ולהחליט על מה את כן מוכנה להתפשר מולה, ועל מה לא.
    לדוגמא: צבע התחתונים. ייתכן שלאחר מחשבה תחליטי שהמלחמה הזאת לא שווה את כמות האנרגיה שמושקעת בה. ייתכן שתחליטי לאחר שתדוני בכך בינך לבין עצמך, שקניית "סטוק" של תחתונים ורודים תקנה שקט, שלווה ושיתוף פעולה מצידה בתחומים אחרים, עקרוניים לך יותר, וכך ירד ממך סכסוך אחד מולה, ותתפנה אנרגיה לחזית אחרת, עקרונית יותר, למשל: עניין הכפכפים לגן.
    דבר שני, אני מאד בעד תקשורת תקינה בין הורים לילדים בכל התחומים, ובפרט בתחומים שבהם מתגלעים אי הסכמות וסכסוכים. תקשורת תקינה מתחילה במתן משובים נכונים. אני מפנה אותך לשרשור שפתחה נועה כ. בעניין זה, ולתשובתי שם, בעניין מתן משובים לילדים. כתבתי שם בפירוט כיצד נותנים משוב נכון, ומהם עקרונות בסיסיים במתן משוב לילד.
    קראי ומקווה שתאמצי משם רעיונות לצורת התקשורת וההתנהלות מול סמדר.
    לשאלות נוספות, אני כאן
    בהצלחה

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה