גילוי הגוף - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי ...
    רציתי לשאול לעצתך,
    אם הילד שלי (בן שנה ו-7 חודשים) גילה את איבר מינו והחל לגעת בו ולצחקק, כמשחק,
    האם עלי להעיר לו או להתעלם?

איך בכלל להתייחס לנושא המיניות בגילאים השונים? והאם יש טעם להעיר או לשנות התנהגותו אם נוגע בעצמו?

תודה רבה!
4 תגובות
עמוד 1
  • היי מאיושקה ,
    איזה מתוקי!!!!!!!!
    אני מדמיינת אותו נוגע ומצחקק... חי חי... (בטח בא לך "לאכול אותו" )

תראי, מה שאני אומרת תמיד להורים שבאים להתייעץ לגבי הנושא הזה, זה ש-קודם כל, זו התנהגות מאד בריאה. זו סקרנות טבעית, רצויה, ובריאה. בוודאי שאין להפסיק אותה, ואין לשדר מסר ש"זה מגעיל", "זה אסור", או "אל תעשה את זה".
    בגיל שנה ו - 7 זו גם עדיין התנהגות מאד תמימה, מבחינה זו שכל המושג לגבי "מיניות", "מין", "סקס" ו"אברי מין" עדיין לא קיים. מבחינתו של הילד הוא נוגע בפיפי שלו. את כל המשמעויות לגבי מיניות אנו שמים שם בעצמנו. אנו הם אלו שמתחילים לקרוא לזה בשם "אוננות" - שלו משמעות מינית מובהקת.
    מבחינתו של הילד - הוא מגלה מקומות שונים בגופו, ובמקרה מדובר במקום מוצנע, שבדר"כ מכוסה ע"י חיתול/תחתונים ב - 99% מהיממה.
    אם עדיין את מרגישה חוסר נוחות עם זה, וצורך להעביר מסר של פרטיות, פשוט אמרי לו משהו בסגנון: "אני מבינה שיכול להיות נעים לגעת בפיפי, אבל זה דבר שאותו עושים לבד, בפרטיות. לא עושים את זה בסלון או במטבח או בגן... אם אתה רוצה, אתה יכול להכנס לחדר שלך ושם לעשות את זה."
    וכך הילד ילמד (וזה טוב גם לגילאים מאוחרים יותר, כאשר באמת מתחילים לגעת על מנת להשיג תחושות נעימות) שזה דבר שעושים בפרטיות.
    כבדו אתם את פרטיותו, והוא ילמד גם לכבד אותה בעצמו, ולדרוש אותה מאחרים.
    העברת המסר שהפעולה אינה אסורה, ואף רצויה - אבל בפרטיות, הוא הדבר המומלץ.
    בהצלחה

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • תודה על תשובתך שרוני!
    ושאלה נוספת:
    לגבי נשיקות וחיבוקים.
    אני מרבה לנשק ולחבק את אליה,
    ובמיוחד לפני השינה אני יושבת ליד מיטתו ומחבקת מנשקת ומקבלת ממנו חיבוקים וליטופים בחזרה,
    בעלי לא בעד זה ואומר שאני מפנקת אותו יותר מדי ושאני מגזימה (בעלי לא מנשק אותו יותר מדי),
    מה דעתך?

אני מתה על הילד שלי ומדברת איתו על איך עבר היום ומה יהיה מחר ומשלבת את זה בהמון אהבה, אין מה לעשות, מכורה לילד הזה..
    אין בזה כל פסול לדעתי. לא?

• לא רק שאין בזה כל פסול, זה אפילו רצוי, בריא מאד ויוצר יופי של בסיס לבטחון ולדימוי העצמי
    הרי איך ילמד ילד שהוא אהוב, רצוי, נחוץ בעולם הזה - לולא הוריו הראו לו את אהבתם האינסופית?...
    ולי נשמע ממש אידאלי מה שאת עושה. נישוקים, חיבוקים, שיחות נפש לפני השינה זה יופי של דבר!! (ובכלל לא נשמע לי "בהגזמה"...)
    ולידיעתך!
    ההתמכרות לילדינו היא אחת ההתמכרויות היחידות שעוד מותרות בחוק...

נשקי וחבקי אותו. ותהני מזה מאד.
    בהצלחה
    (נ.ב.: אולי בעלך קצת מקנא?... אבל זה כבר עניין לדיון נפרד... )

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • על בליינד מקנא...חח...
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה