שאלת חינוך (לי ולירין) - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי , צריכה עיצה בבקשה
    כשבעלי עבד, בכל יום הביא לירין משהו קטן - ופל או פרי (מה שנשאר לו מהצהריים)
    וירין התרגל .
    בכל יום איך שאני מגיעה לדלת : "איפה מתנה שלי? או "מה אמא הביאה לי?"
    נכון , זה מתוק, אז למזלי (או שלא ) צמוד לעבודה שלי יש כפר השעשועים
    שבו אני קונה כל פעם איזה משהו קטן בכמה שקלים
    אבל כל יום זה כבר מעיק , ולא תמיד יש זמן , ולא תמיד יש מבחר, ומעבר להכל - זה לא נראה לי נכון להביא כל יום מתנה קטנה.

אז ניסיתי לא להביא. וירין מזזזזזזזזה התבאס . ואפילו קצת בכה .
    ולא התאפקתי ושלפתי לו הפתעה מהארון או איזה שוקולד קטן מהבית ...

אבל זה לא דרך כל יום . איך אני מלמדת אותו שלא מקבלים מתנה כל יום?
    ואיך אני אלמד להתמודד עם יסורי המצפון שהוא עושה לי ? (כי אני לא מסוגלת ככה לבאס אותו )

תודה !
4 תגובות
עמוד 1
  • היי מתוקה,
    אין לי תשובה מקצועית,
    אבל אני מקפידה עם אליה מאז שהוא נולד שלא יתרגל לצ'ופרים למינהם ובטח שלא בכל יום,

לדוגמא, בכל פעם שאני נכנסת איתו לקניון אנחנו עוברים ליד דוכן גלידה והוא בוכה ומשתטח על הרצפה והכל ואני לא קונה לו,
    אני לא רוצה שיקשר בין הקניון לגלידה,

לא לכל חנות שנכנסים אני קונה לו משהו, אלא רק לעיתים נדירות,

בטח שרון תייעץ לך איך לשפר את המצב אבל צריך באמת קצת להיות קשוחים ולא לתת כל הזמן צ'ופרים ומתנות כי פעם אחת לא תתני, ואכלת אותה
  • יקירתי
    תודה למאיושקה על דבריה, ועל כך שהקפיצה את השרשור.
    וסליחה על התגובה המאוחרת...

אני ממש מסכימה איתך שההרגל לקבל מתנה/הפתעה/צ'ופר כל יום, הוא הרגל מעט בעייתי (בשבילך, בשביל ירין בטח שלא...), שלא לומר מעיק...
    אני מציעה לך "לשדרג" את מתן ההפתעות הללו, ולהפכם ל"חיזוקים" - זה יתן ערך מוסף למתן, לנותנת, ולמקבל גם יחד.
    אני מפנה אותך לשרשור שפתחה m.m.m.k (מיכל), ולתגובתי האחרונה שם. כתבתי בהרחבה יתרה על חיזוקים חיוביים, איך עושים זאת, ועל ההבדל בין "מתנות" ל"חיזוקים", ומהו הערך החינוכי המוסף של החיזוק עבור הילד. אנא קראי, זה יכול לסייע גם לך.
    ,

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

• שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה