דמי כיס - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכן,
    אני אמא לילד בן שלוש וחצי. מאז היותו עובר קטן אני מדברת איתו ומסבירו לו כל דבר שחשוב לי שיבין או מעניין אותו לדעת.
    התוצאה נראית לעין: הילד די מפותח מבחינה קוגניטיבית לגילו, מתבטא בצורה יפה, מגלה סקרנות רבה, עקשנות בריאה יחד עם היכולת לוותר (אבל רק כאשר מבין את הסיבה שבגללה עליו לוותר).
    מאז למד לדבר ולמד לבקש דברים שכל הילדים מבקשים (צעצועים, ממתקים וכדומה) הוא מורגל לרעיון של מגבלת המקורות. כלומר, הוא יודע שהוריו עובדים קשה בשביל הכסף ואי אפשר לקנות משחק היום כי קנינו בשבוע שעבר, והמשחק הזה יקר והוא יכול לבחור משהו אחר וכדומה.
    שאלתי היא מתי אפשר להתחיל עם דמי כיס (ברמה הבסיסית ביותר) ומה בכלל חושבים על הרעיון הזה הפסיכולוגים ומומחים להתפתחות? בנוסף, אם כן, האם דמי הכיס צריכים להינתן מדי תקופה קצובה ( X שקלים לשבוע) או כפונקציה של ביצועים מסויימים (על כל יום בגן, על התנהגות טובה וכדומה)?
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום,
    אני שמחה לקרוא על התפתחותו של בנך, ומביעה הערכה על פועלך בעניין זה .

    אינני מכירה המלצה חד משמעית לגבי גיל תחילת מתן "דמי כיס", ולדעתי אין המלצה חד משמעית שכזו. אני כן מכירה בחשיבות ההיכרות של הילד הצעיר עם מושג הכסף כמשאב חיוני לחיים, ופיתוח יכולות של עצמאות, אחריות, עריכת סדרי עדיפויות דרך מתן סכומים קטנים של כסף (כמובן בהתאם לגילו של הילד) שישמשו את הילד לצרכיו ורצונותיו הפרטיים באופן קבוע וקצוב (בין אם נקרא לזה בשם "דמי כיס" או בכל שם אחר).
    אישית, אני סבורה שסביבות גיל 4 הוא זמן מתאים לתחילת הקניית היכולות לשליטה על הכסף ופיתוח היכולות של אחריות, עצמאות וסדרי עדיפויות.
    לא מזמן שמעתי רעיון יפה לגבי תחילת ההתנהלות עם דמי הכיס בגילאים הפעוטים: כשאתם הולכים ביחד למקום כלשהו, קניון, פארק, גן חיות או סתם טיול בעיר, אמרי לו שאת נותנת לו X שקלים - והם שלו. זכותו להחליט מה לעשות בהם, וזה מה שייעשה בכסף. אם יחליט לקנות בהם ארטיק - זה מה שתעשו. אם יחליט סוכרייה, מסטיק או צעצוע קטן - זוהי בחירתו! בה במידה, הוא ילמד שאמנם יש לו את הזכות להחליט מה לעשות בסכום הזה שנתת בידיו, אבל גם שברגע שהחליט על משהו מסוים ורכשתם את אותו משהו, הרי שהכסף נגמר...

    לגבי שאלתך האחרונה: אני רואה הבדל ברור בין מתן סכום כסף באופן קבוע וקצוב ("דמי כיס") לבין מתן כסף כפונקציה של ביצועים.
    הראשון ניתן ללא תלות במעשיו של הילד, ודווקא לו היכולת לפתח אחריות למשאביו.
    השני נקרא: "חיזוקים", ובאנגלית: reinforcement, וכפסיכותרפיסטית התנהגותית קוגניטיבית בהכשרתי ובדרך חיי אני מאמינה בשיטת החיזוקים החיוביים (positive reinforcement) בחינוך, שהיא בעיקרה שיטה שהגיעה מתוך זרם הפסיכולוגיה ההתנהגותית ומיושמת בטיפול ההתנהגותי (behavioral psychotherapy) ומיישמת אותה הן על ילדיי הפרטיים והן בעבודתי בקליניקה.
    בכל מקרה, דמי כיס אינם יכולים להינתן כחיזוקים, כי אז הם "מפספסים" את מטרתם, וחיזוקים אינם יכולים להינתן כדמי כיס, כי אז הם בוודאי ובוודאי "מפספסים" את מטרתם. אלו 2 דברים שונים בתכלית, הם מכוונים להשגת מטרות שונות ופועלים בדרכים שונות.
    אם ברצונך לבנות תכנית חיזוקים לשיפור התנהגויות שונות של בנך, אני ממליצה לעשות זאת בהיוועצות עם איש מקצוע שיוכל להנחות אותך איך לעשות זאת, ואלו חיזוקים מומלצים, שכן גם בתחום החיזוקים יש כאלו מילוליים ושאינם מילוליים, תועלתיים ועוד...

    מקווה שעניתי, ואשמח להמשיך לייעץ
    שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה