היי מתוקה
,
את נשמעת מאד כואבת, ואני מבינה אותך...
אם גילית לפני כמה ימים שאת בהריון, אבל בבדיקת אולט'/וגינאלית לא נראה/הורגש שק הריון, אז אחת מ - 2 אפשרויות: או שההריון מאד מאד צעיר או שהבדיקה (אני מניחה שהייתה בדיקה ביתית?...) הראתה תוצאה לא נכונה, ואינך בהריון.
כך או כך, 2 האפשרויות יכולות להקל עלייך. אם ההריון מאד מאד צעיר, הרי שסיומו יהיה כרוך בפחות פרוצדורות רפואיות ומן הסתם גם בפחות סבל נפשי. ואם הבדיקה הראתה תוצאה חיובית בזמן שאינך בהריון, נפתרה בעייתך...
עצם הסטרס אליו נכנסת מעיד, כנראה, על רמת האיום שאת חווה מהרעיון של הריון נוסף...
אם את בעלת נטייה להכנס לאפיזודות דיכאוניות קשות, ולפי דברייך זה מה שקרה לך לאחר לידתך האחרונה, בהחלט קיימת המלצה להימנע מלחוות מצבים תכופים שהם בעלי פוטנציאל לכניסה לאפיזודות כאלו. זהו בפירוש חלק מרכזי וחיוני בבריאותך (הן הנפשית והן הפיזית) שלו השפעה על משפחתך: בעלך וילדייך ועל הקרובים לך.
כאשר את שואלת (את עצמך... אותי... ואנשים אחרים) איך ניתן לשרוד את תהליך ההפלה ולאחר מכן, השאלה שאני מחזירה אלייך היא כזו:
איך תשרדי את הזמן שלאחר הלידה השלישית, בדיכאון קשה, מטופלת בתינוק שאך זה נולד ובעוד 2 ילדים קטנים שזקוקים לך ותלויים בך?...
אז נכון, כל הריון הוא מבורך, כל ילד זו ברכה, ולכל נשמה שהשתרשה בעקרון מגיעה ההזדמנות לצאת אל העולם. א-ב-ל, כאשר הגילוי מלווה בהרגשה שהעולם חרב ושבראייה לעתיד מגלים שיש סכנה שלא ניתן יהיה לטפל בנשמה זו שבאה לעולם - יש מקום לשקול שנית, ולטובת כל הצדדים (כן. בעיקר לטובתו של התינוק הזה, שעדיין לא נעשה תינוק, ועוד לא ממש השתרש...)
האם הרופא הזמין אותך לבדיקה נוספת?... מה הוחלט לגבי ההריון, שכרגע לא ברור האם בכלל קיים?...
אשמח להיות מעודכנת
.
תרגישי טוב יקרה, שבת מנוחה ולוואי שתזכי שהתהליך ייחסך ממך...
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T