זקוקה לעצה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום שרון,
    אני אמא לילדה בת 6 וילדה בת שנה וחצי,
    -הגדולה היא ילדה שלווה , רגוע, חכמה, ממש חלום של ילדה.
    -הקטנה היא ילדת "טום בוי" כל מה שמעניין אותה זה -אקסטרים, לעלות , לטפס, לצעוק,
    בררנית בארוחות, עדיין איתי בבית (תלך לגן בספטמבר).
    אין מצב שאני הולכת איתה לקניות, קניון, הליכה ארוכה שמצריכה ישיבה בעגלה יותר מ7 דקות, תמיד רוצה לרדת מהעגלה ולברוח לכיוון הכביש, מדרגות או לטפס על חפץ כלשהו.
    כך שאת זמני אני מעבירה בהשגחה צמודה, מעטות הן דקות של נחת, שקט בבית וזה בעיקר שהיא מרוכזת בעשיית צרכים...
    אני מבינה שלכל ילד יש את המזג שלו, שהוא נולד איתו אך בכל זאת כיצד אוכל להאריך את דקות השקטות, כיצד אוכל לגרום לה לשבת יותר בעגלה כדי להגיע ממקום למקום?
    השאילה הנוספת: אנו מתכננים לנפוש באילת, 3 ימים, ואני מתלבתת, האם לקחת את הקטנה או להשאירה אצל הסבתא? הגדולה כן, תבוא איתנו, אבל לפי הניסיון עם הקטנה, בגיל 9 חודשים היינו בנופש וזה היה סיוט הנסיעההארוחות.
    אשמח מאוד אם תעני לי.
    תודה ושבת שלום.

סיגלית
3 תגובות
עמוד 1
  • היי סיגלית
    שאלתך מזכירה לי את השיר הנפלא:
    בנות שתיים, בובותיים,
    צילי וגילי עימי פה -
    מי משתיהן יפה יותר,
    אימרו, דודים: זו או זו?
    אינכם יודעים, חה חה, דודים,
    אינכם יודעים, לא ולא!
    שתיהן, שתיהן יפות יותר,
    צילי וגילי, זו וזו.
    ואת מי אהבתי יותר -
    אימרו דודים: זו או זו?
    חה חה, דודים, אינכם יודעים,
    חה חה, דודים, לא ולא!
    שתיהן, שתיהן אוהב יותר,
    גם את זו וגם את זו,
    שתיהן אשא בחיקי תמיד,
    צילי פה וגילי פה.

זה נחמד שאת מנסה להשוות ביניהן, אבל זה קצת "לא פייר"...
    ראשית, האחת בת 6 והשנייה בת שנה וחצי... מכל בחינה אפשרית ובלתי אפשרית, לא ניתן כלל להשוות בין 2 ילדים כשפער הגילים גדול כל כך...
    שנית, את מדברת על אופי מאד שונה... בהחלט יכול להיות! זה שלכל אחת אופי משלה רק אומר שהן 2 ילדות בריאות ועצמאיות (בלי עין הרע), מפותחות וחיות בסביבה בה הן יכולות להביא לידי מימוש את פוטנציאל ההתפתחות שלהן.
    שלישית, את מדברת על בת השנה וחצי ואני חייבת להזכיר לך שבגיל שנה וחצי זהו עדיין "אופי תינוקי", שייתכן שמושפע מהקרבה לגיל שנתיים ותחילת התנהגות מרדנית מעט יותר. כך או כך, אופי סופי וקבוע בגיל שנה וחצי זה בהחלט עדיין מוקדם לקבוע...
    לא אוכל לייעץ האם לקחת את הקטנה לנופש באילת, או לא. יש כמה מרכיבים היכולים להילקח בחשבון, למשל: מהו סוג החופשה שאתם מתכננים? אם מדובר על חופשה "אקסטרימית" (מצנחי רחיפה, רכיבה על סוסים והליכה לים כל יום ושייט ב"בננות" ) - ייתכן וזה כן יתאים ל"אופייה" של הקטנה (כמובן, בפעילויות שבהן היא תוכל להשתתף).
    מרכיב נוסף הוא האם חשוב לכם לנפוש כמשפחה שלמה, ליהנות מהבנות ולא משנה מה, או שאתם זקוקים לזמן השקט והנינוח, למלא מצברים ואולי גם להקדיש אקסטרא זמן בלעדי לגדולה?
    גם 9 החודשים שעברו מאז החופשה הקודמת ייתכן ועשו "את שלהם" וייתכן שהפעם החוויה תהיה קצת שונה.
    ולבסוף: זה שיש לכם את "אופציית הסבתא" יכול להקל על ההחלטה.
    שבו וחשבו שוב.

שהכל יהיה טוב, שבת שלווה ומנוחה
    שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • תודה רבה, שרון

סיגלית

• שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה