בעיה......... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• יש לנו בעיה גיסתי סיפרה לי שהילדה שלה אמרה שיש ילדים בביה"ס שנוגעים בה במקומות אסורים... אז יעצתי לה שתפנה לעו"ס כי היא קשורה למישהי כי יש לה ולבעלה בעיית שמיעה (בעלה לא שומע בכלל והיא שומעת עם מכשיר)הקיצר העו"ס תחקרה את הילדה(בת 10) ואת אחיה (בן 12) ומסתר שהאח שלה גם נוגע בה ובאחותה התאומה...גיסתי מאוד כעסה עליו. לא שאני מצדיקה אותו אבל נראה לי שזה בא מתוך סקרנות אף אחד לא דיבר איתו על הנושא... אבא שלו לא יכול לדבר איתו כי הוא מדבר רק בשפת הסימנים ואין לו דמות גברית.. אז הצעתי שבעלי ידבר איתו אבל בעלי לא יודע מה להגיד ואיך להעלות את הנושא מה עושים? יש לךעצות איך להעלות את הנושא ומה להגיד?

אוהבת
    מיכל.
3 תגובות
עמוד 1
  • היי מיכל ,
    תודה על השיתוף ועל האומץ...
    נשמע כבעיה קצת יותר מורכבת...
    יש את הילד בן ה - 12, יש את הילדה בת ה - 10 שהתלוננה על ילדים בביה"ס ש"נוגעים בה", ושהסתבר שגם אחיה נוגע בה, יש את האחות התאומה (של בת ה - 10?... אם הבנתי נכון) שגם שותפה למה שקורה, ויש את ההורים שהם גם לקויי שמיעה וגם אינם יודעים כיצד להתמודד.
    אני מבינה את הרצון הטוב ואת הנכונות של בעלך להוות מעין "דמות אב" גברית ולשוחח עם בן ה - 12 על כל הנושא, אך אני סבורה שלפחות כרגע - שיחה שכזאת אינה רצויה.

תראי, מאיך שזה נשמע לי, ייתכן שקיימת במשפחה איזושהי אוירה שמאפשרת לאירועים מעין אלו לקרות. אינני בשום פנים ואופן, חו"ח, מאשימה איש מבני המשפחה. הם כולם שותפים כרגע לקושי די גדול, שמשותף לכל אחד מבני המשפחה: קודם כל התאומות בנות ה - 10 שחוות תחושות קשות של נגיעות בניגוד לרצונן ואף בניגוד להבנתן את הסיטואציות שבתוכן הן מוצאות את עצמן, שנית - בן ה - 12 שמצוי כנראה באיזשהו בלבול שמאפיין תחילתו של גיל התבגרות, ושלישית - זוג ההורים שבנוסף להתמודדויות עם ילדיו וקשייהם, חווה גם סוג של קושי תקשורתי עקב היותם לקויי שמיעה.
    ומתוך כל הדברים הללו, נוצרה כנראה אוירה שמאפשרת "פריצת גבולות" במשפחה זו - שכרגע בהחלט נשמע שכל בני המשפחה הם קורבנותיה...
    בהחלט עצוב...
    ובהחלט הייתי ממליצה לקחת את הטיפול בבני משפחה זו לידיים מקצועיות, ולא לנסות לטפל בסיטואציה זו לבד. ייתכן שלבני משפחה זו הדבר המיטבי יהיה להיכנס לתהליך של טיפול משפחתי, בו יוכלו לעלות ולהיות מטופלים כל מיני נושאים הקשורים לגבולות, הצבת גבולות, אמירת "לא!" ועוד נושאים העלולים להוות פירצה להתנהגויות המאפשרות תקיפה והטרדה מינית. (ואני מקווה שאת מבינה אותי - אין ביכולתי כאן, מעל דפי הפורום, ללא היכרות עם הילד, עם הוריו, עם הסביבה המשפחתית שלו ועם בעלך - לייעץ כיצד יש לפנות אליו ומה להגיד... מצטערת, אך זה יהיה חסר אחריות... )

כ"עזרה ראשונה" אני ממליצה לפנות לעמותת "אמינות", זו עמותה לטיפול באלימות במשפחה ובחברה ובפגיעות מיניות בישראל. סגן יו"ר העמותה היא גב' רונית סדגר, פסיכולוגית המנהלת את המרכז הרב תחומי לטיפול בנפגעות ונפגעי תקיפה מינית בביה"ח בני ציון בחיפה. טל' העמותה: 04-8359975.
    בנוסף, רונית היא מנהלת פורום פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית ב - beOk - ניתן גם להפנות שאלה לשם, בתקווה שתקבלי מענה ישיר וקונקרטי.

מצטערת שלא יכולתי לעזור יותר, ומקווה בכל ליבי שתמצאו את הדרך האופטימלית לפתור את העניין המשפחתי הזה...

בהצלחה יקרה. אשמח אם תעדכני אותי .
    שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

• שרון הבנתי למה את מתכוונת, תודה על התגובה המהירה... יש לי כמה הבהרות...
    הילדה שהתלוננה התלוננה על ילדים מהביה"ס אבל כל הזמן אומרת שמות של ילדים אחרים יכול להיות שזה בגלל שזה היה אחיה...
    גיסתי פנתה לעזרה אצל העו"ס שלה והיא רוצה להעביר את הילדה לפנמיה כמובן שגיסתי לא מסכימה... העו"ס עירבה את המשטרה והם חקרו את הילדה ואת האח הגדול וככה התגלה שהאח נוגע בה אבל לא ידוע אם זה רק הוא או שבאמת גם ילדים מבית הספר. בקשר לאחות התאומה (כן של הילדה בת 10) גיסתי עשתה חושבים והגיעה למסקנה שיש מצב שגם היא סובלת מזה.
    הצעתי לה לשלוח את הילדה(שהתלוננה) לשיחה עם פסיכולוגית אבל אין להם אפשרות לממן באופן פרטי ודרך הקופת חולים יש תורים רק עוד חצי שנה ולא לפני[:(
    יש לציין שזוהי משפחה דתית שלא ממש מדברים על נושאים כאלו וכמו כן גיסתי מתמודדת עם הכל בגלל שבעלה לקוי שמיעה.(לה יש מכשיר שבעזרתו היא שומעת)
    בכל מקרה אני אמסור לה את הטלפון של עמותת אמינות ומקווה ששם יתנו לה כלים להתמודד כי היא לא יכולה לנהל איתו את השיחה ואין לו דמות אב שאפשר להעזר בה...
    אוהבת
    מיכל.
  • מיכל ,
    את מתארת מצוקה שמבחינה משפחתית היא קשה. ליבי ליבי על האם (גיסתך) שמתמודדת עם הכל ואני שולחת לה איחולי כוח והחזקת מעמד...
    מאין הגיעה המלצת העו"ס להוציא את הילדה לפנימייה?...
    עם זאת, הפנייה למשטרה נשמעת לי במקומה וכדבר הנכון לעשותו.
    אני מבינה את המצוקה הטיפולית, אך חשוב להבין שבמיוחד במקרה כמו זה, המערב 3 ילדי המשפחה, וזוג הורים בעלי מוגבלות - התערבות מקצועית היא חיונית.
    אם עדיין לא עשיתם זאת, אני ממש ממליצה לפנות לפורום פגיעה והטרדה מינית ב - beOk, ולהפנות שאלה לגב' רונית סדגר.
    ייתכן שכך יהיה מהיר יותר להשיג תגובה והתייחסות. אם את מעוניינת שאנסה להשיג מענה מקצועי ומהיר עד כמה שניתן מאנשי המקצוע שיש לי קשר אליהם, אנא פני אלי במייל: [email protected].
    כתבי לי כיצד ניתן ליצור קשר עם גיסתך, ואנסה לעשות ככל יכולתי.
    תהיו חזקים,
    שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה