עזרה בבקשה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי שרון
    כתבתי על העניין הזה בעבר בפורום הורים והדיעות היו חלוקות.
    עכשיו אני ממש מיואשת לא יודעת מה לעשות.
    אחותי בת 23 נאנסה לפני כשנה וחצי
    זה מקרה מורכב כי לא מדובר באונס "קלאסי" שבחורה הולכת ברחוב וגבר מושך אותה בשיער ותוקף חס וחלילה. מה שקרה זה שהיה לה ידיד מהצבא ועוד קצין
    אז היא היתה גרה לבד והיא הזמינה אליה את הידיד הזה ,הם שכבו פעם ראשונה מרצונה, אחרי שהיא התלבשה והבינה שהיא עשתה טעות ולא רצתה לשכב פעם שנייה הוא אנס אותה
    אחותי לא מרבה לדבר על זה איתי אבל מחלקי סיפורים שלה הבנתי שהוא תקף אותה באכזריות ממש כולל מכות, אני פוחדת לשאול אותה אבל יכול להיות שהיה גם מין אנאלי.
    כשכתבתי כאן על זה חלק מהבנות כתבו שזה לא ממש אונס כי פעם ראשונה היא רצתה והיא הזמינה אותו אליה הביתה, אם היא תתלונן במשטרה וזה יגיע לבית משפט , העו"ד שלו יצלוב אותה כי היא הזמינה אותו והיא שכבה איתו מרצונה. וגם לפתוח את הפצע הזה שוב יעשה לה ממש רע, בקושי איתי היא מצליחה לדבר על זה.
    להתלונן במשטרה לא בא בחשבון מבחינתה.
    לא משנה עם זה לגמרי אונס או לא לגמרי אונס -העובדה היא שמבחינתה היא נאנסה.
    אני לא מבינה את ההורים שלי איך הם מצליחים לישון בלילה עם כל מה שקרה לבת שלהם? אם חס וחלילה זה היה קורה לבת שלי ,אני הייתי רוצחת את הנבלה ויושבת במאסר עולם, רק כך היה לי שקט נפשי ואני לא צוחקת!
    לפני המקרה היא היתה בחורה מוצלחת מאוד סיימה בגרויות, חיילת מצטיינת, נראית מעולה ומאז המקרה היא שבר כלי ממש, יש לה התקפי חרדה לעיתים קרובות שזה כולל רעידות בכל הגוף, בחילה ובכי. היא מטופלת ע"י פסיכולוגית וגם ע"י פסיכיאטרית ומקבלת טיפול תרופתי כדור "מירו" זה כדור יחסית חדש להבנתי והוא לא ממש עוזר, אני מאמינה שיחליפו לה כדור ויהיה יותר טוב
    בעקבות התקפי החרדה היא לא מצליחה להתמיד במקומות עבודה, היא כבר עזבה מס' מקומות עבודה אחרי שבוע- שבועיים. בקיצור נהרסו לה החיים בגללו והכי כואב לי שהוא
    עדיין קצין מצליח וממשיך כרגיל בחייו
    אם היא רק היתה נותנת לי את הפרטים שלו כבר הייתי הולכת בעצמי למפקד שלו ומספרת לו הכל ועוד הייתי עושה לו כזה בלגן בחיים ומפיצה את הסיפור למשפחה שלו, למפקדים שלו בצבא שהוא לא היה מבין מאיפה זה בא לו. הבעיה שהיא לא רוצה לתת לי את הפרטים שלו .
    כואב לי שיש חלאה כזאת שהרס לאחותי את החיים ומסתובב חופשי ומאושר.
    אני ממש לא יודעת מה לעשות עם החלאה הזה וגם לא יודעת איך לעזור לאחותי.
1 תגובות
עמוד 1
  • וואו...

אני ממש מבינה את המצוקה שלך...
    ראשית, תיקון טעות עקרונית, לך ולכל הבנות שטענו בזמנו שזהו לא אונס (אני מתנצלת, אך לא זוכרת שכבר שאלת שאלה זו בעבר, בפורום הורים...):
    רוב רובם של מעשי האונס, ההטרדה המינית והאלימות המינית מתרחשים ע"י אדם המוכר לקורבן, בדר"כ אלו בני משפחה (בעל למשל...), חברים וידידים קרובים.
    מיעוטם הקטנטן של המקרים הם מקרים כמו שאת מתארת בתחילת דברייך: ..."שבחורה הולכת ברחוב וגבר מושך אותה בשיער ותוקף חס וחלילה"...

אני מקווה שעכשיו זה ברור.

המצוקה היא, אכן, קשה מאד. לכל דבר ועניין - אחותך עברה אונס, וכנראה אכזרי במיוחד .

אני מבינה בהחלט את החשש מההליך המשפטי, בו היא "תוצלב" ע"י העו"ד של הצד שמנגד... .

לכן אני ממליצה קודם כל - להיכנס להליך טיפולי. את מתארת חרדות, נסיגה תפקודית (בעבודה) וצורך להיעזר בתרופות. אונס הוא בהחלט אקט אלים החודר את גבולות הגוף והנפש, עלולה להיווצר תחושת ערך נמוכה, ובאופן כללי השלכותיה של פגיעה זו עלולים ללוות את הקורבן במשך שנים רבות ולהשפיע על תחומי חיים רבים - במידה ולא יטופלו.
    נשמע מדברייך שגם כיום, לאחר שנה וחצי מהפגיעה - אחותך חווה סוג של "פוסט טראומה" שהשחרור ממנו נראה עדיין רחוק...
    חשוב שתדעי ותשדרי את המסר גם לאחותך: ניתן לטפל בפוסט טראומה מסוג זה!!! יש טיפולים יעילים וטובים לפגיעה נפשית קשה כל כך!!!! (ולא, לא מדובר על כדורים)

עם הליווי הטיפולי, בו היא תפתח את נושא חששותיה מההליך המשפטי - פנו למשטרה, או לגורמי הצבא המטפלים בעניינים אלו (כתבת שהוא קצין בצבא), נדמה לי שזהו מצ"ח?...

ושוב, כמו שכתבתי בתשובתי להודעה הקודמת, ניתן לפנות למרכז הרב תחומי לטיפול בנפגעות ובנפגעי תקיפה מינית בביה"ח בני ציון בחיפה, בניהולה של הגב' רונית סדגר 04-8359975, ולהסתייע בעזרה קונקרטית לאן ומה לעשות בטיפול הראשוני במקרה שכזה.

חיזקו ואימצו, הלוואי שתמצאו את הדרך הנכונה ביותר עבורכם להשתחרר מטראומה זו...
    אשמח אם תעדכני...

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה