היי שרוני! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מה שלומך?
    רציתי להתייעץ בעניין בתי גאיה.
    גאיה גמולה מגיל שנתיים וחצי , ללא פיספוסים מתחילת הגמילה.
    הבעיה היא שהיא מרטיבה לפעמים מתוך שינה בלילה.
    אם אני לא יעיר אותה בלילה לעשות פיפי , רוב הסיכויים שהיא תרטיב.
    מה ניתן לעשות? אני מבינה שזה עניין של זמן...
    כואב לי להעיר אותה כל לילה לשירותים...

תודה

[]
    []
8 תגובות
עמוד 1
  • היי מורני ,
    מבחינה עובדתית, רוב הילדים נגמלים מהרטבה בלילה בין הגילאים שנה וחצי - לשלוש. אך, רק לילדים שלא נגמלו מעצמם עד גיל 4 (יש יאמרו - אפילו 5), מוצע טיפול מכוון להפסקת ההרטבה (פעמון, זמזם או טיפול התנהגותי אחר הם הטיפולים המובילים בתחום זה).
    כך, שזה באמת עדיין מוקדם...
    מה שכן, את יכולה לילה אחד או שניים לנסות לא להעיר אותה ולראות איך היא מגיבה.
    בגדול, אם היא תראה התנהגות של 'כעס', 'רוגז', אכזבה וירידה בתחושת הבטחון (או אפילו בדימוי העצמי - ביטויים כמו: "לא הצלחתי"... ), ניתן להתחיל לגבש (ביניכם, לפי החלטות שלכם על דרכי פעולה) איזושהי 'תכנית לגמילה בלילה'.
    אם היא תהיה אדישה להרטבה, כאילו "לא אכפת לה" - הרי שיש מצב שהיא פשוט עדיין לא בשלה (המערכת הפיזיולוגית שלה) לגמילה בלילה, ולכן הייתי עוזבת אותה ומנסה לחזור לניסיונות לא להעיר סמוך יותר לגיל 4.
    בהצלחה מאמי...

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • תודה רבה!

גאיה וקורן שלנו

[]
    []
  • מורן היא מתעוררת מזה? אני לוקחת את אלה על הידיים לסיר ב-23 בלילה מושיבה אותה והיא עושה פיפי מתוך שינה. אם אני לא לוקחת אותה היא תעשה במיטה...
    [/]/]
  • היי זוהר!

לפעמים כן ולפעמים לא , השינה שלה מאוד חזקה.

ב- 4 ימים האחרונים , לא הערתי אותה והיא לא הרטיבה
    מקווה שאנחנו בדרך הנכונה!

[]
    []
  • איזה יופי מורני!
    לפעמים באמת צריך רק להעיז...
    ואני גם מקווה שאתם בדרך הנכונה...

זהר אהובתי ,
    אנשי מקצוע המתמחים בתחום ההרטבה אצל ילדים (גם אצל מבוגרים, אגב) טוענים שהדרך של לקיחת הילד מתוך שינה לעשות פיפי, היא דרך פחות מומלצת. הסיבה היא, לפי אותם מומחים, שאנחנו כמבוגרים וגם ילדים שכבר גמולים לחלוטין, אינם זקוקים לגורם חיצוני שיעורר אותם וישנע אותם לעשות פיפי...
    הרי את, כשאת צריכה פיפי בלילה, פשוט מרגישה לחץ על השלפוחית, מתעוררת כתוצאה מכך, והולכת לעשות פיפי...
    יש לסגל לילד המתקשה להיגמל בלילה את ההתנהגות הרצונית, האוטומטית הזו, ורצוי ללא תיווכו של מבוגר הלוקח על עצמו את האחריות ללקיחת הילד, הושבתו בשירותים, והחזרתו למיטה...
    לקיחת האחריות הזו ע"י המבוגר עשוייה ליצור, בסופו של דבר, תלות במבוגר וקושי להסתגל לשימת לב לסמנים פיזיולוגיים המאותתים על צורך לקום לשירותים...
    אבל כמו שכתבתי למורני, טווח הגיל התקין ליצור התרגלות לקימה בלילה לשירותים הוא 4-5, ככה שעכשיו זה זמן ממש נפלא להתחיל לעבוד על זה...

שרון שמש
    M.Sc
  • שרוני האמת שחשבתי על זה שבעצם זה שאנחנו לוקחים אותה היא לא לוקחת אחריות, ואני חושבת שתבתחילת הקיץ נתחיל בתהליך...
    זה כזה מצחיק היא כל כך רגילה לשעה מסויימת שאם אנחנו מאחרים היא כבר מרטיבה....
    [/]/]
  • הייתי חייבת לעדכן!

גאיה כבר חודש ימים ללא הרטבות בלילה...
    שרק ימשיך כך

גאיה וקורן שלנו

[]
    []
  • וואו!!!!!
    איזה יופי!!!!!!!!
    ותודה על העדכון...
    חודש ימים... אני מתארת לעצמי שכבר ניתן לדבר על הרגל קבוע...
    כל הכבוד!!!!!!

שרון שמש
    M.Sc
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה