היי סיווני, בוקר אור
מתנצלת על התשובה המאוחרת...
אני רואה שבנות ענו לך, ומקווה שהתמיכה שקיבלת מעט שיפרה את הרגשתך...
זהו בהחלט מקום גם כדי "לשפוך"... ואם את זקוקה לזה - פשוט תעשי את זה.
מרגישים קצת יותר קל בלב אח"כ...
אני חושבת שהדברים שהבנות אמרו הם מאד נכונים. גם המגורים עם החמים, היחסים עם החמות (אפילו כתבת על זה כאן בכאב לא מזמן... ), המצב הכלכלי, ו... המשבר בזוגיות, שהוא כמעט "בלתי נמנע". את יודעת, אנחנו יכולים להגיד עד מחרתיים שהעיקר שיש אהבה, ובריאות, והכל בסדר, והילדה חמודה ומתוקה (ואני משוכנעת שהיא באמת כזו, ואף יותר...), ומזל שאין צרות גדולות יותר... ועוד כל מיני דברים מסוג זה, שאנשים אומרים כדי לנחם, לעודד ולהפיח תקווה במצבים כמו שאת עוברת.
אבל האמת ה"מרה" היא שאף אחד לא באמת יודע כיצד הוא/היא היה מגיב/מתנהג במצב שכזה, ולכן כל ניסיון לכוון/לייעץ הוא קל יחסית "מרחוק", אבל ההכוונה והייעוץ המשמעותיים ביותר הם אלו שבאים מתוך היכרות עמוקה עם הסיטואציה ועם הנפשות הפועלות בו. אני מנסה לכוון אותך - כלפי עצמך פנימה.
מכל דברייך הכואבים, אני מוצאת איזושהי השתוקקות להבנה כלפייך.
את גרה כרגע בסביבה שהיא בעייתית לך - אין לך את הפינה שלך, את לא מרגישה נוח לבשל, לכבס ולעשות את שאר מטלות הבית, את גרה עם אנשים שלא בטוח שנוכחותם התמידית בחייך רצויה לך, את מתמודדת עם מצב כלכלי לא פשוט, עם בת שנתיים טיפוסית, ועם משבר בזוגיות, שהגיע באופן כמעט בלתי נמנע כי... תאמיני או לא, בעלך מתמודד בדיוק עם אותם דברים! מדהים, נכון?...
אבל אתם בכל זאת שני אנשים שונים, עם תפיסות שונות, מחשבות שונות לגבי הסיטואציה, רגשות שונים כלפי האנשים המעורבים, ודרכי התמודדות שונות עם אותה סיטואציה, שמשפיעה על שניכם באותה רמת כובד.
נסי להתחבר לעצמך. את זקוקה לזה. הבנתי שתקופה לא עבדת, וזה הוסיף להרגשת הלחץ והמתח. כרגע את עובדת, במקום נעים ומקבל - וזה נפלא.
נסי לחשוב מה עוד יעשה לך טוב וקל קצת יותר - ועשי זאת. רק מהמקום בו תרגישי טוב עם עצמך, ותתני לעצמך להנות מהפינה הקטנה שהיא לגמרי שלך, תוכלי להתפנות שוב לילדה, לבעל, ולסיטואציה הקשה בחיים שלך כרגע.
מה יעשה לך טוב? שיעור התעמלות פעם בשבוע? יוגה? חוג אחר כלשהו? ללכת לטיול בטיילת חצי שעה-שעה פעם בשבוע?
או כל רעיון אחר שתרגישי שימלא לך את המצברים ויגרום לך להמריא לזמן קצר לפני שאת "נוחתת" שוב, וממשיכה, עד לפסק הזמן הבא.
הרעיון הוא, שבשביל שתרגישי שאת מסוגלת לטפל בכל ה"דורש טיפול" בחייך (ילדה, בעל, מגורים עם החמים, מציאת בית, התמודדות עם מצב כלכלי קשה, ועוד...) עלייך קודם כל לטפל בעצמך. מצאי את האנרגיות האלו בתוכך, ותוכלי למצוא אותן בשביל כל השאר.
אבל קודם כל - טפלי בעצמך.
מקווה שסייעתי במשהו...
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T