משבר בזוגיות :-( - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי שרוני,
    נורא עצוב לי ואני זקוקה לך.
    בזמן האחרון אני מרגישה שמתחיל הסוף של הזוגיות שלי. מצד אחד אין ספק שקיימת שם אהבה ומצד שני יש תחושה שהמחויבות כלפי הילדה זה מה שמחזיק אותנו ביחד ושום דבר מעבר לזה.
    אין ביננו הסכמות על כלום.
    המצב הכלכלי שלנו על הפנים ואיפשהו אני מרגישה שהוא מחכה למשיח שיבוא ולא נוקט אצבע כדי לנסות לפתור את המצב.
    והמשיח אמור להגיע דרך אגב, אמורים לקבל סכום כסף מאיפשהו, אבל לדעתי לשבת לחכות זה לא פתרון בשום דבר וכואב לי לראות שככה הוא פותר דברים. גם בעסק שהיה לבעלי, ובגללו נפלנו כלכלית, הוא כאילו ישב וחיכה שהעסק יתרומם, לא עשה שום דבר כדי לגרום לו להצליח.
    במילים אחרות הוא עצלן בטירוף!!!!!
    פעם אחת שאלתי אותו מה מפריע לו בי והוא אמר לי שאני לא מנקה מספיק, מבשלת מספיק, מסדרת מספיק וכו'... אמרתי לו שכל עוד אנחנו אצל חמתי אני לא מרגישה מספיק נוח כדי לגשת למטבח לבשל, אבל כשנהיה בבית שלנו מבטיחה לו כל יום ארוחה חמה על השולחן. ובאמת עכשיו שחמותי בחול אני משקיעה, כל יום מבשלת, כביסה נקיה ומקופלת, בית מצוחצח ומסודר, אפילו למדתי לאפות עוגה ואז איזה יום מתוך מריבה הוא אומר לי "כאילו איכפת לי איך הבית נראה ומצידי את יכולה לא לעשות כביסה ומי צריך לאכול בכלל". וזה כל כךךךךךךךךךךךךךךך מעליב, אז בשביל מה אני מנסה להשתנות אם אין הערכה?!?!

וגמל לא יכול לראות את דבשתו ולכן אני לא יודעת להגיד לך בוודאות מה מפריע לו בי, מעבר לזה שהוא אומר לי בלי הפסקה שהוא לא יכול לסבול אותי יותר.
    אני יודעת שמפריע לו למשל שאני לא מאלה שפתוחות לסקס בלי הפסקה. הוא אוהב סקס, אני פחות אוהבת. ואני מרגישה שזה משהו שאני לא אוכל להשתנות בו לצערי. אבל זוג אוהב יכול להסתפק גם בסקס פעם בשבוע ובשיחה נעימה כל ערב לדעתי

בכל מה שקשור לילדה, אני מאמינה בהצבת גבולות ברורים, ואם זה אומר שלפעמים הילדה גם תבכה בהיסטריה, אז שתבכה, עד שתרגע. ברור שמנסים להרגיע בחיבוק והסבר אבל אי אפשר לרצות אותה בזה שפותחים את הגבולות.
    הדוגמא הכי טובה זה בלילות: יש לה איזה פחד חדש מלהירדם, היא תעשה הכל כדי לא להירדם, היא דורשת לצאת מהחדר ולרדת לשחק בסלון. ומילא אם זה בערב והיא תירדם ב9 ולא ב8. אבל באמצע הלילה כשהיא דורשת ללכת לשחק בסלון, וככה אני מוצאת את עצמי ישנה 3 שעות בלילה, זה לא מקובל עלי. ואם אני לא אציב את הגבולות גם בערב אז גם בלילה היא תנסה לשבור אותם. והוא לא מסכים ולא נותן לי להשאיר אותה בחדר ומאמין רק בקוצ'י מוצ'י לחבק ולנשק ולוותר ולתת לילד להחליט בשבילנו - זה מרתיח אותי!!!! אני בונה הוא הורס
    ובגלל כל הפינוק הזה שלו ושאני המחנכת והוא המפנק (בכל זאת היא רואה אותו רק חצי שעה ביום) אז בזמן האחרון היא מעדיפה אותו על פני. ובאחד הויכוחים שהתעצבנתי שהוא מוותר לה, אז הוא אמר לי "לא פלא שהילדה כבר לא אוהבת אותך יותר"

לסיכום, חפרתי אני יודעת, אבל הייתי חייבת לשפוך קצת, וזה עוד כלום, אני אוגרת עוד הרבה הרבה הרבה על הלב!!!
    לא יודעת מה לעשות, בהתחלה אמרתי שאני רוצה להתגרש. ואז הבנתי שזה פתרון טפשי וקל מדי ואמרתי טיפול זוגי, ואז הבנתי שזה פתרון יקר מדי, ואמרתי שעוברים דירה מחמתי כי כל המשבר התחיל מהיום שהתחלנו לגור אצלה (לפני זה גם לא היה מושלם אבל לא היה גם כל כך גרוע).

תודה על העזרה וההכוונה
    סיון
13 תגובות
עמוד 1
  • סיון

עזבי אותך מכביסה וניקיון ...תני לו חיבוקים מידי פעם, נשיקה סקסית באמצע היום או הלילה...ליטופים באזורים נעימים...זה נראה לי מה שחסר לו.
    את יכולה לעשות את זה ליד להב. שתראה מודל של אהבה (נשיקות...וחיבוקים) ואז היא אולי גם תתחבר אליך יותר.

גם בעלי יותר מפנק ממני אבל עוד מעט תראי שיש דברים שהיא תרצה לעשות רק איתך...קחי יום בשבוע שבו את עושה איתה משהו כיף (ג'ימבורי...) כל שבוע באותו יום (עדיף יום ראשון כי זה אחרי שבת והם יותר קולטים את היום הזה) ככה שהיא תחכה לזה ותרצה שרק את תקחי אותה. אפילו לקניון קרוב לשחק במדרגות ולשתות שוקו. תשארי עקבית ביום ובשעה ותראי שאחרי כמה שבועות היא תתרגל ותבקש רק ממך וזה הרגשה ממש טובה...לשתיכן!

תסכימי עם בעלך על דברים שהם קווים אדומים ובכל השאר אפשר להתגמש ושהוא יפנק אם נוח לו עם זה. חוץ מזה זה בסדר לריב לפעמים, שום דבר לא מושלם ובטח לשרון יש עוד הרבה מה לומר כשתחזור.

בהצלחה
  • תאמיני לי טוטילה איפה התחבאת עד עכשיו, את מדהימה. כל כך איכפתית
  • סיוון,
    אני ממש מבינה אותך כי גם אני הייתי גרה צמודה לחמותי ביח' דיור נפרדת וזה עשה לזוגיות שלנו רק רע.
    ברגע שעברנו לדירה משלנו נפתרו לנו הבעיות, מבחינה נפשית ,היום אני הרבה יותר שלווה.
    תשמעי את גרה כרגע בתוך סיר לחץ ,המצב המעיק הזה של לגור ביחד עם החמים משפיע על ההתנהגות שלך ועל ההתנהגות של בעלך, מוציא אתכם משלוות הנפש ופוגע בזוגיות גורם לכם להגיד דברים אחד לשני שממש אתם לא מתכוונים,גם הקשר שלך עם חמותך נפגע והוא כבר לא קשר בריא כמו שהיה לפני שגרתם אצלה וכתוצאה מהמתח הזה באוויר גם הילדה נפגעת.
    אני מציעה לך לעבור דירה בהקדם האפשרי, מה קורה עם זה באמת? את חייבת להחזיר את הרוגע למשפחה ולשחרר את הסיר לחץ הזה,נכון מבחינה כלכלית זה נוח ביותר, אבל אין מחיר לשלוות הנפש של כולכם.
    אני מאמינה שהבעיות שלכם ייפתרו או לפחות יהיה שיפור משמעותי ביחסים בין כולכם, אם תעברו דירה
    בהצלחה
  • ליא אנחנו עוברים בעוד 3 שבועות.
    תודה מתוקה, את ממש עודדת אותי

• מדהימה .. את כותבת מרגש ומהלב שזה מדהים

אני אומרת לך ומאמינה כשתעברו הכול יהיה אחרת
    נדבר .. נשיקות
  • היי סיווני, בוקר אור
    מתנצלת על התשובה המאוחרת...
    אני רואה שבנות ענו לך, ומקווה שהתמיכה שקיבלת מעט שיפרה את הרגשתך...
    זהו בהחלט מקום גם כדי "לשפוך"... ואם את זקוקה לזה - פשוט תעשי את זה.
    מרגישים קצת יותר קל בלב אח"כ...
    אני חושבת שהדברים שהבנות אמרו הם מאד נכונים. גם המגורים עם החמים, היחסים עם החמות (אפילו כתבת על זה כאן בכאב לא מזמן... ), המצב הכלכלי, ו... המשבר בזוגיות, שהוא כמעט "בלתי נמנע". את יודעת, אנחנו יכולים להגיד עד מחרתיים שהעיקר שיש אהבה, ובריאות, והכל בסדר, והילדה חמודה ומתוקה (ואני משוכנעת שהיא באמת כזו, ואף יותר...), ומזל שאין צרות גדולות יותר... ועוד כל מיני דברים מסוג זה, שאנשים אומרים כדי לנחם, לעודד ולהפיח תקווה במצבים כמו שאת עוברת.
    אבל האמת ה"מרה" היא שאף אחד לא באמת יודע כיצד הוא/היא היה מגיב/מתנהג במצב שכזה, ולכן כל ניסיון לכוון/לייעץ הוא קל יחסית "מרחוק", אבל ההכוונה והייעוץ המשמעותיים ביותר הם אלו שבאים מתוך היכרות עמוקה עם הסיטואציה ועם הנפשות הפועלות בו. אני מנסה לכוון אותך - כלפי עצמך פנימה.
    מכל דברייך הכואבים, אני מוצאת איזושהי השתוקקות להבנה כלפייך.
    את גרה כרגע בסביבה שהיא בעייתית לך - אין לך את הפינה שלך, את לא מרגישה נוח לבשל, לכבס ולעשות את שאר מטלות הבית, את גרה עם אנשים שלא בטוח שנוכחותם התמידית בחייך רצויה לך, את מתמודדת עם מצב כלכלי לא פשוט, עם בת שנתיים טיפוסית, ועם משבר בזוגיות, שהגיע באופן כמעט בלתי נמנע כי... תאמיני או לא, בעלך מתמודד בדיוק עם אותם דברים! מדהים, נכון?...
    אבל אתם בכל זאת שני אנשים שונים, עם תפיסות שונות, מחשבות שונות לגבי הסיטואציה, רגשות שונים כלפי האנשים המעורבים, ודרכי התמודדות שונות עם אותה סיטואציה, שמשפיעה על שניכם באותה רמת כובד.

נסי להתחבר לעצמך. את זקוקה לזה. הבנתי שתקופה לא עבדת, וזה הוסיף להרגשת הלחץ והמתח. כרגע את עובדת, במקום נעים ומקבל - וזה נפלא.
    נסי לחשוב מה עוד יעשה לך טוב וקל קצת יותר - ועשי זאת. רק מהמקום בו תרגישי טוב עם עצמך, ותתני לעצמך להנות מהפינה הקטנה שהיא לגמרי שלך, תוכלי להתפנות שוב לילדה, לבעל, ולסיטואציה הקשה בחיים שלך כרגע.
    מה יעשה לך טוב? שיעור התעמלות פעם בשבוע? יוגה? חוג אחר כלשהו? ללכת לטיול בטיילת חצי שעה-שעה פעם בשבוע?
    או כל רעיון אחר שתרגישי שימלא לך את המצברים ויגרום לך להמריא לזמן קצר לפני שאת "נוחתת" שוב, וממשיכה, עד לפסק הזמן הבא.
    הרעיון הוא, שבשביל שתרגישי שאת מסוגלת לטפל בכל ה"דורש טיפול" בחייך (ילדה, בעל, מגורים עם החמים, מציאת בית, התמודדות עם מצב כלכלי קשה, ועוד...) עלייך קודם כל לטפל בעצמך. מצאי את האנרגיות האלו בתוכך, ותוכלי למצוא אותן בשביל כל השאר.
    אבל קודם כל - טפלי בעצמך.
    מקווה שסייעתי במשהו...

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • שרון את מדהימה
    אין לי מושג איך את עושה את זה
    איך תמיד את זוכרת הכל על כולן
    וכן תכלס תיארת אותי
    אין ספק שאני מרגישה שבכל המצב הנוכחי של החיים המשותפים איבדתי את עצמי.
    קודם כל אם יורשה לי לתקן את דברייך דווקא התקופה שלא עבדתי היתה לי מאוד בריאה, התחלתי ספורט, תזונה טובה ירדתי הרבה במשקל בצורה מבוקרת ואנשים שרואים אותי היום בשוק לעומת איך שהייתי נראית קודם. הייתי בחרא עבודה שהתווספו לחרא הכללי שהקיף את החיים שלי (סליחה על הביטוי).
    ונשבעתי שהפעם זה רק בשביל עצמי, לא מתפשרת על שום עבודה, ובאמת ברוך השם שרית מהפורום זכרה אותי ודאגה לי לעבודה שאני רק יכולה לאחל לכולן!!!
    והאם זה עזר? זהו שלא ב100%. כי יש עוד הרבה שאיבדתי.
    למשל עכשיו שאני עובדת אני פשוט לא הולכת לחדר כושר שכל כך התמכרתי אליו וכל כך אהבתי, כי אני חוזרת מהעבודה ללהב, וכשבעלי מגיע החדר כושר כבר סגור.
    וככה גם הירידה במשקל נעצרה לה למרות שעל תזונה אני ממשיכה לשמור.
    ועוד דוגמא מאוד טובה זה עניין ההשכלה והקידום בחיים.
    לא רוצה להישמע שחצנית אבל אני בן אדם עם יכולות ואיפשהו אני מרגישה ככשרון מבוזבז.
    לפני הנישואים התחלתי ללמוד פרמדיקים, מעין חלום ילדות שכזה. תוך כדי הלימודים בוצעו ההכנות לחתונה ולאט לאט חלחלה בקרבי הידיעה שכאמא לא אוכל להיות פרמדיקית, ואין בכוונתי להיות מהאמהות שדואגות שכל העולם יהיה עם הילדים שלהן חוץ מהן. ולכן בכאב לב גדול עזבתי את הלימודים ובחרתי במשפחה והורות.
    והיום אני מבינה שהזמן שהשקעתי בנסיון להתקבל לפרמדיקים, ולחסוך את הכסף (שהלך לזבל כי עזבתי באמצע את הלימודים) היה טעות גמורה. שבזמן הזה יכולתי ללמוד משהו שכן יכל להתאים לשילוב עם הורות.
    ציינתי את זה בפני בעלי והוא דאג להבהיר לי שאני את הבחירות שלי עשיתי ואין באפשרותנו לממן לימודים לשנינו וכרגע הוא בעדיפות ראשונה כי הקידום שלו במקום העבודה מאוד מוגבל אם לא ילך ללמוד.
    ואני יודעת שהוא צודק ועדיין איכשהו זה נורא פוגע התחושה הזאת שאני מקום 3 בחממה הקטנה שלנו.
    וכשאני אצל חמי וחמתי אז אני בכלל יורדת למקום 5
  • סיון יקירתי גם את מדהימה
    את רושמת מקום שלישי... חמישי.... אבל זה תלוי בעיניים של מי את מסתכלת.
    בעלך עובד כדי לפרנס את המשפחה כי את ולהב מקום ראשון!
    ובעיניים של להב ברור שאת ובעלך מקום ראשון!
    התא המשפחתי שלכם הוא מקום ראשון !
    ואת כאן בפורום מקום ראשון

לגבי הכושר, אין ערב אחד או שניים שאת יכולה ללכת לחדר כושר?
    אולי מישהי ( חברה שכנה) יכולה לשמור לך על הילדה ואת תשמרי לה ביום אחר? מה עם ימי שישי?
    ואולי במקום חדר כושר עכשיו בערבים מאוד נעים לעשות הליכה אחרי שבעלך חוזר ולהב ישנה ( אם זה לא ממש מאוחר) אפילו חצי שעה 25 דקות זה מרענן. אולי אפילו עם להב בעגלה

• סיוון ,
    הפתיחות, היכולת להביא את עצמך במלואך, ללא כחל ושרק, ללא שקר עצמי (או לאחרים), ומתוך יכולת מופלאה לקחת לעצמך מקום בו אפשר לפרוק - אלו הדברים ששמים אותך במקום הראשון. קחי את הדברים האלו, הם החוזקות שלך.
    מאד ייתכן שוויתרת, על המון, בשביל הזוגיות, בשביל הילדה, בשביל שלום בית ושלום עולמי במזה"ת.
    ואת צודקת, זה באמת עצוב.
    אבל זה מ'זה הפיך...! את לא מתארת לעצמך אפילו עד כמה זה הפיך, לא קבוע ולא סגור...
    בדבר אחד אני לא מסכימה עם בעלך:
    ..."ציינתי את זה בפני בעלי והוא דאג להבהיר לי שאני את הבחירות שלי עשיתי ואין באפשרותנו לממן לימודים לשנינו וכרגע הוא בעדיפות ראשונה כי הקידום שלו במקום העבודה מאוד מוגבל אם לא ילך ללמוד."
    עשית את הבחירות הנכונות לזמנן (אני מניחה שמדובר על חתונה והולדת הילדה). אין שום "חוק התיישנות" על חלומות של אנשים. ואת אותו חלום, ללמוד פרמדיקים, רפואה, פסיכולוגיה או הנדסת תוכנה (גם תכשיטנות בא בחשבון... ) ניתן להתחיל ליישם גם בגיל 30 (אבוי! ), 40 ()... ואפילו יותר מאוחר בהרבה... (תוחלת החיים של נשים בישראל כיום עומדת על כ - 82 שנה... ).
    מה שאני מנסה לומר לך הוא פשוט, תורידי קצת את הלחץ. נסי להתמקד כרגע ב"כאן ועכשיו", בעבודה, המהנה אותך, בעשיית דברים שיתרמו לתחושה טובה והתרוממות רוח (בסדר, יכול להיות שחדר כושר זה באמת בלתי אפשרי. מה עם טיול עם הילדה בעגלה אחרה"צ כשאת חוזרת מהעבודה? ישיבה לקפה בבית קפה נחמד פעם בשבוע? שמיעת הרצאה מעניינת באחת התוכניות למבוגרים במתנ"ס המקומי בשעות הערב?), ומשם - לצאת לדרך מחודשת, עם קצת יותר רוח במפרשים.

.... ואת תמיד מוזמנת לדבר פה על מה שעובר לך בראש.
    שרון שמש
    M.Sc
  • טוטילה אני חושבת שימי שישי יתפנו לי, אבל זה לא מספיק.
    ולא אין מי שישמור לי עליה
    כל מי ש"מוכן" לשמור עליה דורש שאני אביא אותה אליו ובעלי תמיד עם הרכב, אני לא ניידת בכלל
  • סיוון ,
    תראי:
    ..."אבל אין ספק שאני אמשיך להיות בן אדם אופטימי ולקום בבוקר עם חיוך, ולדעת להצחיק ולצחוק כמה שרק אפשר"...
    יש לך איזשהו מושג כמה כוחות אלו?...
    את אדם אופטימי.
    את קמה בבוקר עם חיוך.
    את יודעת להצחיק.
    את יודעת לצחוק.
    את יודעת לצחוק, עד כמה שרק אפשר.

אני מכירה אנשים ספורים, ספורים באמת, שיש להם את כל הכוחות האלו...
    זה לגמרי, לגמרי, לגמרי - לא מובן מאליו.
    אל תסתכלי על הכוחות שלך כמובנים מאליהם.
    תני לעצמך קצת כבוד (), חיוך גדול, וטפיחה על השכם.
    אני נותנת לך את אלו...

שרון שמש
    M.Sc
  • שכחתי להוסיף:
    יש לך גם את היכולת לומר לפעמים: "עצוב לי... רע לי... אני חוששת שלא אחזיק מעמד..."
    גם זהו כוח גדול מאד.
    את יודעת איזה עץ לא נשבר כשבאה סופה?
    עץ שיודע להתכופף. עץ שהוא גמיש מספיק בשביל לכופף את ענפיו וגזעו עם כיוון הרוח. הוא קצת יתכופף, אולי טיפה יתעקם - אבל לא יישבר.
    העץ שישבר הוא זה שלא יודע להתכופף. הוא נראה חזק ועמיד ויציב ונטוע היטב, אבל אין לו את היכולת המופלאה פשוט - להתכופף... (ולהגיד: "רע לי... קשה לי נורא"... ).

שרון שמש
    M.Sc
  • עכשיו גרמת לי לבכות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה