היי שרוני אני חייבת את עזרתך בדחיפות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני אחת מהפורום של ההורים חדשים אבל לא כ"כ פעילה בזמן האחרון
    לפני בערך חודשיים גיליתי שאני בהריון ואני אחרי לידה שניה
    ההריון הזה לא כ"כ ב"הזמנה" מה שנקרא
    מצד אחד אני שמחה שאני בהריון ומצד שני אני לא יודעת מה לעשות כי אני לא עובדת (עם הילדים כל היום) ובעלי מביא רק 5500 שקל שזה כלום ואנחנו גם ככה צריכים לפנות את הבית ולעבור לבית אחר אבל כשאני חושבת על ההוצאת אני לא מוצאת את העצמי
    אין לי גם כמעט עזרה כי אמא שלי כבר לא בנויה לשמור על ילדים מבחינת גילה וחמותי מוכנה לשמור רק על הגדול
    אני רוב היום בבית כי אין לי כח לצאת לבחוץ עם שנים זה מאד קשה לי וגם אני כל היום עם כאבי ראש במוגלובין שלי בסדר גממור!!!
    אני חייבת לעצמי שקט אבל אין לי איך כי אני יודעת שאם אני אבקש מבעלי ללכת להרגע לשישי שבת הוא יחשוד וגם ככה לא יסכים כי מי ישמור עליהם?
    אין לי חשק לכלום אני מסוגלת להיות כל היום בסלון ובקושי להתייחס לילדים גם מבחינת אוכל לפעמים אני מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות?
    ועוד משהו הילד שלי בן שנה ו11 ופתאום הוא מרביץ בלי הפסקה לכולם
    היום שאלתי אותו האם הוא רוצה עוד אח (עוד תינוק) והוא עשה לי עם האצבע שלא איך אני אמורה להגיב הוא לא מדבר בכלל
    אשמח אם יש לך מספר עצות לתת לי
1 תגובות
עמוד 1
  • חמודה ,
    וואו... אני מחזיקה ממך על היכולת לפנות ולספר על המצוקה, גם אם היא בניק בדוי... (וגם את זה אני מבינה...)
    מה שנקרא: "ההריון הזה הגיע בזמן הכי לא רצוי", אה?...

תראי, את מספרת על כמה מצוקות: הכלכלית, הנפשית, הבדידות, העומס עם הילדים, חוסר ההבנה מצידו של בעלך לרצונך לקצת שקט, הגופנית (כאבי הראש, הרגשת ה"חוסר כוח") ולבסוף - ההריון הזה, שאני מבינה שהגיע בצמידות ללידתך השניה.
    בהחלט בהחלט לא קל.
    כמה דברים:
    ראשית, אני מבינה שעשית בדיקות דם, בין השאר להמוגלובין, כי את מספרת שהוא תקין.
    אני מבקשת ממך בכל זאת לנסות לאסוף את עצמך ולהגיע לבדיקה אצל הרופא שלך או אצל אחיות טיפת חלב. בהחלט יש מצב שמצבך הגופני מושפע ממצב נפשי. ועם זה דווקא לא הייתי משחקת, משום שזה יכול רק להחמיר, וכפי שאת מספרת כבר כיום על חוסר כוח, חוסר חשק וחוסר מוטיבציה ("אני רוב היום בבית כי אין לי כח לצאת לבחוץ עם שנים זה מאד קשה לי וגם אני כל היום עם כאבי ראש", "אין לי חשק לכלום אני מסוגלת להיות כל היום בסלון ובקושי להתייחס לילדים גם מבחינת אוכל לפעמים"...) - הרי שזה יכול להחמיר ולהיות בעל השלכות עלייך באופן אישי, על חייכם כזוג, ועל ילדייך שהם עדיין מאד קטנים וזקוקים לך עד תלות מוחלטת. אם כיום אין לך כוח להתייחס לילדים גם מבחינת אוכל, זה מצב קשה כשלעצמו.
    טפלי בעצמך.
    בדר"כ הטיפול הראשוני, באם אינך יכולה להיכנס לתהליך טיפולי-נפשי (פסיכולוג/ית), הוא תרופתי.
    ייתכן שמבחינת הריונך הטרי זה יהווה קושי מסוים, אך בהחלט ניתן יהיה להתגבר עליו בעזרת איש מקצוע מיומן שיתאים לך את התכשיר שלא יפגע בהריונך.
    כמובן שניתן ואף מומלץ לטפל במצבך בעזרת מספר שיחות עם מטפל/ת.

(הילדים מושפעים באופן ישיר מהקורה לך. לא מפתיע אותי הסיפור על בנך... בנוסף להיות כבן שנתיים, וזהו, כידוע, גיל אופייני לתחילת התנהגויות תוקפניות ו"בדיקת גבולות". עלייך להבין, שללא איזשהו ייצוב למצבך שלך, לא תוכלי להענות לבנך ולהוות בשבילו דמות סמכותית שתציב לו את הגבולות להם הוא זקוק בגיל זה.)

דאגי לעצמך. טוב שעשית את הצעד הראשון בספרך כאן על מצוקתך. אל תפסיקי. אל תתכנסי בתוך עצמך. קראי לעזרה, את זקוקה לה.

מקווה לשמוע ממך בעוד זמן קצר שמצאת את סוג הסיוע שמתאים לך,
    דואגת לך...

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה