איך מסבירים? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שרוני היי נשמה
    איך מסבירים לבת שנתיים שהולכים כנראה להיות הרבה שינויים ושאמא תמיד תיהיה שלה בכל מקרה?
    הסיפור הוא כזה חזרתי השבוע לאחד האקסים שלי שאיתו הייתי בעבר כמעט 3 שנים נפרדנו בגלל סיבות אילו ואחרות לא חשוב כרגע לפני שנה חזרתי אליו ועזבתי אותו כי שהוא הלך לנחם את המשפחה של אמא שלי אחיות שלה החליטו שהוא מפגר כי יש לו בעיה קלה עם הפה אבל הבחור עם תואר ראשון ובדרך לשני עובד בניגוד לגרוש שלי ואפילו שעות נוספות ( לא חשוב שהוא חושב על קנית בית גם) ואז לפני שנה אמא שלי שהיתה באבל דרשה ממני להיפרד ולא רציתי יותר מדי מריבות נפרדתי ממנו שוב ולפני שבוע פתאום החליטה לתת עוד סיכוי וביום שבת קבעתי עם אחותו שבאה עם הילדודס ומיותר לציין שדנדוש מאוד נהנתה ושיחקה יפה מאוד עם החבר שלה וגם אותו בחור בדברים רבים באמת הוא השתנה מאז שהיינו לפני כמה שנים ודנדוש כבר ראתה אותו ומכירה אבל האמת אנחנו חושבים על העתיד וקדימה ואני שמה לב שדנדוש מתחילה להבין רואה אותי מתלבשת יפה מבחינה בדברים אתמול בלילה שחזרתי ישר התעוררה ולא עזבה אותי בכלל בכל הזדמנות נמצדת אלי יותר כאילו מפחדת שאזרוק אותה או אעזוב אותה וזה בחיים לא יקרה כבר הבטחתי לה בשבת האחרונה שהיא תמיד תיהיה אצלי מספר 1 ולא משנה מה יהיה או כמה אחים יהיו לה הבטחתי כי דנדוש היא מיוחדת בשבילי ומה שאני עוברת איתה אף אחד לא יעבור וגם אני הרי אמא שלה ואבא שלה וכל החינוך שלה לאף אחד יהיה אסור להתערב בו החינוך שלה גם אם נתחתן הוא רק עלי כי היא שלי בלבד מהבחינה הזו.
    אולי אני כאילו כובלת אותה אבל לא מוכנה לוותר שעוד מישהו יתעסק בחינוך שלה לדוגמא אבל אני בבעיות אחרות שהיא מפחדת גם שאעזוב אותה ואזרוק אותה גם הפרידה בבוקר מעון הרבה פעמים קשה לה וכל זה יותר מאז הניתוח אם אני יוצאת מן הבית חמש דקות והיא עם סבתא וסבא שמטורפים עליה היא עדין בוכה בהיסטריה כאילו מי יודע מה ולא נרגעת עד שאני מגיעה חזרה ואז היא תופסת אותי חזק ומחבקת חזק אגב גם לשירותים אני לא יכולה ללכת אלא אם היא צמודה אלירק שתביני עד כמה המצב הוא חזק
    אז.................. מצטערת עם האורך והחפירה נראה לי שאני זקוקה פה לעיצה בדחיפות אגב גם לישון מסרבת אם אני לא לידה וגם אם חושך לא מוכנה לישון

את המתנות הכי שוות בחיים מעניקים לנו הורינו - את חיינו
    וילדינו - את חייהם והזכות לגדלם

2 תגובות
עמוד 1
  • היי מותק,
    המון עומס את חווה, נכון?...
    ראשית, אני שמחה לדעת על תחילתה של זוגיות יפה...
    מאחלת לך רק טוב בקטע הזוגי... מגיע גם לך סוף סוף, לא?...
    ואני מציעה שתורידי מעלייך את הטירדה בקשר לדניאלה.
    היא תסתגל, ככל הילדים, לשינויים שבעולמה.
    את מעסיקה את עצמך במחשבות רבות, שרובן ככולן הן שלך, וכנראה כלל לא קשורות לדניאלה. למשל, מחשבה אחת כזו: שהיא "כאילו מפחדת שאזרוק אותה או אעזוב אותה"...
    אני חייבת להסב את תשומת ליבך לעובדה שלא דניאלה היא זו שמפחדת שתעזבי אותה או תזרקי אותה... אלא את היא זו שמפחדת שמא זהו הפחד שלה.
    את מבינה את ההבדל?...
    אני מציעה ש"תזרמי" בטבעיות עם הזוגיות החדשה שלך, ולאן שהיא לוקחת אותך. תהני, תצאי, תחווי יחסים בריאים עם בן זוגך.
    אם תצליחי - זה יהיה הדבר הטוב ביותר שיוכל לקרות עבור דניאלה.
    כי אם לך יהיה טוב - אוטומטית יהיה גם לה.
    לכן, את מבינה שהמחשבות האלו, של "עשיית נזק" לדניאלה עקב כניסתך למערכת יחסים עם גבר כלשהו - הן מחשבות חוסמות. כי הן מונעות ממך "ללכת עד הסוף" עם הקשר הזוגי וההנאה ממנו, ובאופן ישיר - מונעות מדניאלה ליהנות מאימה שמרגישה כיף והצלחה בקשר רומנטי עם גבר...
    אז... לשאלתך הראשונה, "איך מסבירים"... - אין שום צורך להסביר לבת שנתיים כלום על קשר רומנטי של אמה. יש, פשוט, לחיות את החיים כפשוטם. במידה ולך יהיה טוב - הרי שהילדה תרוויח מכל העולמות, ללא שום "הסברים" מלומדים כאלו ואחרים, שכרגע בוודאי שלא יתנו לה שום דבר...

בהצלחה בכל חמודה!

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • תודה על התשובה

את המתנות הכי שוות בחיים מעניקים לנו הורינו - את חיינו
    וילדינו - את חייהם והזכות לגדלם

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה