התפתחת מוטורית גיל 8 חדשים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    בני בן 8 חדשים
    התחיל להתהפך מהבטן לגב בגיל 7 חודשים
    אינו מתהפך מהגב לבטן
    נעמד לעמידת שש ומתנדנד קדימה ואחורה
    דוחף את עצמו אחורה וגם לצדדים
    איננו מתיישב
    ילד חייכן, מאוד ער לסביבתו, מאושר כאשר מדברים איתו ומוחא כפיים כאשר מבקשים ממנו, ממלמל בשפת התינוקות

אני מאוד מודאגת מכך שאינו מתהפך מהגב לבטן -- כיצד אוכל לעזור לו?
    כמה זמן ייקח לו עד שיתחיל לזחול? בהתחשב בעובדה שהוא עומד על 6 כבר חודש פלוס, וכיצד הוא יכול לזחול כאשר איננו יודע להתהפך מהגב לבטן?

המון תודה
1 תגובות
עמוד 1
  • דניאל שלום,
    נשמע מדברייך כי בנך לקראת זחילה על 6. ניתן לזחול בלי להתהפך אך חשוב שהוא יתרגל זאת כי חסר מרכיב שהוא לא מימש ויש כנראה סיבה לכך שהוא לא התהפך וקשה לי לאבחן אותה כאן בפורום.
    אני אתאר לך תרגיל אחד של עידוד התהפכות מהגב לבטן. בנוסף כל פעם שאת שמה אותו על משטח שימי אותו על הגב ולא על הבטן בכדי שיגיע לעמידה על 6 ובקרוב לזחילה מגב - >יתהפך לבטן ומשם יזחל.
    התרגיל:
    להשכיב אותו על הגב, לעגל את הרגליים לכיוון בית החזה. להפגיש בין כפות הרגליים ולשפשף אחת בשנייה. ניתן להגביה קצת את האגן ע"י הישענות האגן על השוק שלך. לחכות לראות שהוא מחזיק את כפות הרגליים שלו. אח"כ לחזור אל הגב (בלי הרמת אגן) ולאחוז רגליים וידיים (כולם) ביחד ולהניע אותו מצד לצד, עד לצד המזרון. אפשר לעשות "טוק טוק טוק" בצד אחד ולחכות לראות אם הוא משלים את הגלגול. לעשות לשני הצדדים. אפשר לשים לו גירוי בצד שיהיה מעוניין להמשיך אליו.

לגבי עמידה על 6 והמעבר לזחילה - זה שונה בין ילד לילד ותלוי בהבשלת מערכת שיווי המשקל שלו. את יכולה לעודד אותו ע"י מתן גירוי כל פעם ליד אחרת כשהוא על 6 כך שיעזוב יד אחת כל פעם כהכנה לזחילה.
    תעדכני אותי איך הולך.
    בברכה,
    אורנה.

אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    www.first-step.co.il
    סלולרי: 054-4366399.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה