היי מאמי, וגם אני מתגעגעת... אבל ממש
.
הם בהחלט עברו שינוי לא קל... (שלושתכם, בעצם...) כמה מעברים בכלל לא פשוטים, תוך זמן מאד קצר!
וזה יקח זמן... את זה את יודעת.
אני מבינה שהסבא והסבתא שלהם (אצלם אתם נמצאים עכשיו) מהווים עבורם דמויות תומכות במעבר הזה. את גם מתארת שהרבה בזכותם - הילדים "פורחים". אני חושבת שהצעד הראשוני להגיע לקיבוץ ולגור אצל הורייך היה צעד מבורך. זה הקל עליהם משמעותית, לפחות את התקופה הראשונית של המשבר הגדול בינך לבין בעלך, הפרידה והניתוק. אין זה אומר ש"סבא וסבתא במקום אבא", אבל הצעד להגיע להורייך ריכך עבורם את המשבר הזוגי לו היו עדים והפרידה הפתאומית מהבית ומהאבא.
ועכשיו... הגיע הזמן להיפרד מבית הסבים. גם אם עבורם היה טוב לו הייתם נשארים, הרי שעבורך זה לא כך, ואת זקוקה לבית שלך, לפינה הפרטית שלך. וכמו בכל עניין בגידול הילדים, יש עניינים עליהם ההורה מחליט, ולא הילד. אם זו החלטתך, לעבור לבית בנפרד מהורייך - הרי שילדייך יקבלו זאת, בערך בצורה בה את תעברי זאת. ז"א, שאם את תהיי שלמה, שמחה, שלווה ומאושרת עם המעבר לבית אחר, גם הם יהיו. אם המעבר יעורר בך מתח עז, חרדה וחוסר אונים - הם יחוו זאת בצורה קשה פי כמה.
מאד טבעי שבזמן זה בחייהם הצעירים וכתוצאה ישירה מהחוויות האחרונות שחוו, הם יסבלו מסוג של "חרדת נטישה", בכי בלילות והיצמדות אלייך. זה ממש הדבר המתבקש, וזהו המהלך הטבעי לאחר חוויה של פירוק התא המשפחתי, אותה חוו.
התחילי לעבד את חווית המעבר לבית חדש כבר מחר. שאלי אותם מה היו רוצים לקחת איתם לבית החדש? אולי היו רוצים לבקש מסבא וסבתא פריט כלשהו שנמצא בביתם, וחשוב להם שיעבור איתם לבית החדש? אולי אפשר לקבוע עם סבא וסבתא זמן ספציפי במשך היום בו יבואו לבקר? (זה יתן להם, לפחות בימים הראשונים - משהו חיובי לצפות לו במהלך היום) קחי בחשבון שלא מיד הם יסכימו לישון בחדר שלהם במיטותיהם. מאד יתכן שבימים הראשונים הם ירגישו צורך (ואולי גם את...) להמשיך לישון איתך... אפשר בהחלט לאמץ את עצתה של איפי, ולשתף אותם בעיצוב החדר החדש שלהם. היכן כל דבר ימוקם? איך ייראה החדר?
הייתי אפילו עושה מזה משהו משותף לך, לילדים ולסבא ולסבתא שלהם.
והכי חשוב - סבלנות, הבנה למצבם הרגשי, והכלה (ואני סומכת עלייך לגמרי באלו...). בכל יום שיעבור, זה יהיה קל יותר.
המון חיבוקים
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T