שאלה חשובה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בס"ד
    יש לי 2 פגיות אשר נולדו שבוע31.תאומות זהות
    אחת הבנות יותר קפצית" ושובבית פעילה,
    והשניה יותר בוגע,וקצת אדישה,
    במעקב התפתחותי אמרו לי שהבת ההאיטית יותר,בעיכוב קטן,ואחת העיכובים,שהיא מול שולחן ומונח לידה משחק,היא לא ממהרת להגיש יד ולקחת,ואם כן אחרי הרבה זמן שמסתכלת סביבה ,כאילו זה לא מעניין אותה.
    אמרה שעלי לעודד אותה,לכך,
    מה המלצתך?לשיפור?
    ויתכן ויש לה חוסר ריכוז?כי אני לפעמים שמה לה המון משחקים,סביבה,,שאולי זה מגרה יותר ומסיט עיניה מדבר אחד?

ועוד דבר:היא ספצפית יותר מפונקת מאחותה,למשל:אם היא לא מצליחה משהו קצת מתבכיינת ,ויתכן--כי אני רצה אליה ישר שבוכה,,(מאחר ויש לה בעיה לבבית--למרות שזה לא משפיע)אך סתם מרחמים אני ככה התרגלתי לעזור לה מייד,האם אני פוגעת בכך?כי למדתי שלא לתת לתינוק לבכות,,
    לציין כי הן בנות 7 חודשים,ו5 חודשים מתוקן,
    הן מצליחות להחיזיק בקבוק שנהן,הן על הבטן מרמות ראש,מתקדמות אל צעצוע,
    מלמלמלות,אך לא מתהפכות,
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום,
    ייתכן והיא בעיכוב יותר מאחותה ולכן יש לתת לזה את תשומת הלב ולטפל בכך.
    לגבי הושטת יד לחפץ - רצוי לא להציף בגירויים אלא לשים לה רק משהו אחד מולה. משהו מעניין, אולי שעושה צליל ולראות הושטת יד לחפץ. לעשות את זה כשהיא על הגב ולא מול שולחן.
    הצפה חושית תהפוך אותה ליותר אדישה ולכן הורידי כמה שיותר גירויים.

בגילה אני לא הייתי ממהרת לגשת ולהרים אותה כשהיא בוכה אלא לגשת ולדבר איתה, ללטף, לשכב לידה ולשאול מה קרה. לסייע לה במקום בו היא נמצאת.

תמשיכי לעדכן.

בברכה,
    אורנה.

אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    www.first-step.co.il
    סלולרי: 054-4366399.
  • שלום,
    ייתכן והיא בעיכוב יותר מאחותה ולכן יש לתת לזה את תשומת הלב ולטפל בכך.
    לגבי הושטת יד לחפץ - רצוי לא להציף בגירויים אלא לשים לה רק משהו אחד מולה. משהו מעניין, אולי שעושה צליל ולראות הושטת יד לחפץ. לעשות את זה כשהיא על הגב ולא מול שולחן. את יכולה להראות לה בועת סבון, אם היא לאא מגיבה - לפוצץ בועה אחת על כף היד ולחכות לתגובה אח"כ. ניתן גם עם צעצוע לגרות את איזור הפה ואיזור היד ולהראות את הצעצוע מולה במרכז ולחכות להושטה.
    זיכרי - הצפה חושית תהפוך אותה ליותר אדישה ולכן הורידי כמה שיותר גירויים.

בגילה אני לא הייתי ממהרת לגשת ולהרים אותה כשהיא בוכה אלא לגשת ולדבר איתה, ללטף, לשכב לידה ולשאול מה קרה. לסייע לה במקום בו היא נמצאת.

תמשיכי לעדכן.

בברכה,
    אורנה.
    אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    www.first-step.co.il
    סלולרי: 054-4366399.
  • בס"ד
    תודה רבה,
    אך זה העניין בהתפתחות הילד ביקשו ממני מול שולחן לתת,לה צעצוע,כי פחות אוהבת צעצעועים
    וזה העניין:שהיא מאוד אוהבת בצורה שביקשת על הגב נגיד:היא מושיטה ידים מושכת ומשחקת,מאוד,,
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה