שאלת ישיבה וזחילה-עדכון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ליאני בת 8 חודשים, מפותחת שכלית,מתעניינת בכל מה שסביבה, ילדה שמחה וחיננית, מתהפכת לשני הכיוונים, עושה סיבוב ציר ועומדת על 6, בזמן שעומדת על 6מתנדנדת קדימה ואחורה.
    בתי קצת קטנה לגילה, היא לא כל כך אוהבת לאכול ואוכלת פחות ממה שאמורה לאכול ביום, מוצקים היא לא אוכלת בכלל, עדיין לא מוכנה לזה, נולדה 2990 וכרגע שוקלת כ6.500 ק"ג, גובה 69 ס"מ.
    מה שמדאיג אותי שליאן עדיין לא יושבת ולא זוחלת, אם מושיבים אותה היא נשענת על הידיים קדימה וברגע שמאבדת שיווי משקל נופלת, אם אני מניחה צעצוע רחוק וליאני רוצה להגיע אליו היא עושה זאת בעזרת התהפכויות ולא זחילה.
    האם אני צריכה לדאוג? מה לדעתך אני צריכה לעשות? איך אני יכולה לעזור לה לשבת ולזחול?
    האם לתת לזמן לעשות את שלו?
    תודה!
3 תגובות
עמוד 1
  • שלום,
    בתך מתפתחת באופן תקין.
    בקרוב היא תגלה את האופציה לקחת את הישבן מעט אחורה ולהגיע לישיבה. כשמערכת שיווי המשקל שלה תהיה בשלה היא תעשה זאת. אל תאיצי בה. אל תושיבי אותה לפני שהתיישבה לבדה.
    לגבי זחילה, נראה כי היא בדרך.
    כשהיא עולה לשש הגישי לה כל פעם גירוי ליד אחרת וחכי שהיא תנתק יד אחת ותושיט לגירוי/חפץ

תעדכני איך הולך.

בברכה,
    אורנה
    אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    www.first-step.co.il
    סלולרי: 054-4366399.
  • ליאן התחילה לזחול קדימה זחילת גחון, היא שוכבת על הבטן ודוחפת את עצמה קדימה עם הידיים והחלק האחורי של כף הרגל, היא כמעט ולא מקפלת ברכיים בזמן שזוחלת, נשמע לך תקין?
  • יופי שהיא התחילה לזחול גחון.
    כשהיא על הבטן תכופפי לה את הברך ותצמידי את כף הרגל למזרון בכדי שתדחוף. עשי זאת גם עם הרגל השנייה.
    את יכולה גם לתרגל איתה בשכיבה על הגב,
    דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהיא תדחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.

בהצלחה
    אורנה

אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    www.first-step.co.il
    סלולרי: 054-4366399.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה