אולגה שלום,
כל ההתפתחות שלנו מתחילה מהבטן ולכן קושי כזה שלא יטופל יכול להוביל לעיכובים ו/או קשיים במימוש שלבי ההתפתחות הבאים.
הכרות עם הבטן בגיל שלושה חודשים לרוב התינוקות היא מאוד קשה בגלל שהם לא מכירים את זה וכבר נוצר אצלם מתח שרירי בגוף שמקשה עליהם את השכיבה על הבטן.
אני לא ממליצה להיעזר במגבת או לשים לה את הידיים מתחתיה כי את עושה (או המגבת) עושים עבורה את העבודה שהיא אמורה לעשות ובזה לא פתרנו את הקושי.
אני ממליצה לתרגל את התרגיל הבא על בסיס יום יומי כמה שיותר ולעדכן אותי אם יש שיפור בשכיבה על הבטן.
בנוסף כשהיא שוכבת על הבטן את יכולה לשלב טפיחות, מגע עמוק, הדהוד של הקול שלך בגוף שלה, בכדי לגרום לה להיות יותר על הבטן.
התרגיל:
1. להשכיב על הגב ,הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה. חזרי על התנועה מס' פעמים. יש לראות שהאגן מתרומם והגב מתעגל.
2. הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן.ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה גלגלי את האגן לכוון הראש. חזרי על התנועה מס' פעמים.
3. הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
4. על הגב. ישרי רגל אחת וכופפי את השנייה. גלגלי את התינוק אל הצד של הרגל הישרה. הגיעי אל הצד וחזרה לגב. חזרי על התנועה מס' פעמים, לשני הצדדים.
5. לשהות על שני הצדדים.
6. המשיכי לגלגל עד אל הבטן. ניתן לשלב טפיחות על השכמות והכתפיים, הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב.
תעדכני אותי איך הולך, אם תראי שאת לא מגיעה לתוצאות לבד, אני ממליצה לשקול לראות מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי למנוע עיכובים בהמשך.
בברכה,
אורנה.
אורנה עטאר
מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
www.first-step.co.ilסלולרי: 054-4366399.