שרון שלום - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יש לי ילדה בת שנתיים וחצי
    היא לא מדברת
    אוכלת רק טחון
    כשהיא רוצה משהו אז היא לוקחת ביד ומצביעה שנביא לה
    עכשיו אמרו לי שזה סוג של אוטיזם
    ומאז אני לא יודעת מה לעשות פשוט אני רוצה את הכי טוב בשבילה אבל גם קשה לי לקבל דברים שאומרים לי עליה
    בבקשה תעזרי לי דחוף לפני שאני מתחרפנת כבר
5 תגובות
עמוד 1
  • היי איריס ,
    אני מניחה שהשיתוף הזה אינו קל לך... ועל כך קבלי חיזוקים וחיבוקים...
    בוודאי שהכי לא קל כשאומרים לנו דבר שכזה על היקר לנו מכל...
    האם זה משהו חדש? האם התפתחותה הייתה תקינה עד לגיל מסוים, ואז "קרה משהו"? (שמת לב לנסיגה, אבדן יכולות שכבר היו, ודברים מסוג זה)
    או שמא מדובר על מצב סטטי, מעין עיכוב בהתפתחות?
    היא בת 2.5, האם שמת לב לחריגות אצלה בתחומים של יצירת קשר (קשר עין למשל)? משחק דימיון (גם ללא שימוש בשפה וורבאלית)?
    האם אגם אובחנה? (האם באבחון אמרו לך ש"זה סוג של אוטיזם"?)
    כך או כך, נראה שיש עיכוב התפתחותי...
    יותר מזה לא אוכל לומר, זה יהיה חסר אחריות מצידי ללא היכרות עם הילדה ועם פרטים נוספים על העיכוב ועל סדר יומה, פרטים שלא בטוח שתרצי לכתוב כאן...
    בכל מקרה, אני בטוחה שמצב זה קשה מנשוא בשבילך...
    אוכל לומר לך שהספקטרום האוטיסטי (אם אכן מדובר בהפרעה מסוג זה) הוא רחב מאד. בתוכו מצוים המצבים היותר קשים, והפחות קשים, שהלוקים בהם מסוגלים בהחלט לקיים חיים רגילים, טובים ומספקים - הן כילדים והן כאנשים מבוגרים.

ומילה מהלב: זו ילדתך. זו ביתך. זו אהבת חייך. הרי זה ברור לשתינו (לי זה ברור כבר עתה. באיזשהו מקום - ייתכן שחבוי כעת - זה ברור גם לך. בהחלט ייתכן שעכשיו מכסים על בהירות זו חרדות, פחדים וחששות מפני הלא ידוע.) שהיא תתמיד להיות ביתך אהובתך גם אם... יתגלה הדבר ממנו את חוששת. ולפעמים - זה כל מה שצריך, איריס. את האהבה האמיתית, הכנה, והטהורה הזו שבין אם לביתה. ואגלה לך סוד קטן - במקרה של אוטיזם - זה כמעט כמעט כל מה שצריך...

חיזקי יקירה

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • ובנוסף למה ששרוני אמרה -
    את צריכה לקבוע תור לרופא הילדים של אגם (רצוי לפני כן לדבר איתו בטלפון ולומר לו את הדברים ייתכן ויבקש שתיקבעי לה תור כפול) במידת הצורך הוא יעשה לה אבחון (מאוד ראשוני ולא מקיף) ועפ"י ממצאיו הוא יפנה אותך להמשך אבחון במרכזים הנכונים.
    ממליצה להתחיל לפעול כמה שיותר מהר.
    אני יודעת כמה זה מפחיד, כמה זה מבהיל וכמה חוסר הידיעה שלנו מלחיצה
  • ... ומאמצת בשתי ידיים את המלצתה של ענבר (אם עדיין לא עשית זאת).
    ומוסיפה על מה שכתבתי לך קודם: על מנת לאבחן הפרעה על הספקטרום האוטיסטי, צריך שתהיה ניכרת חריגות (כלשהי. בדר"כ מדובר על חריגות התפתחותית) עוד לפני גיל 3. לכן יש חשיבות לגורם הזמן.
    אגב, מה נאמר לך בט. חלב בקשר לזה שההאכלה שלה מבוססת על טחון?...

שרון שמש
    M.Sc
  • היי שרון
    קודם כל תודה על התשובה המהירה ועל התמיכה
    ברור שלקחתי אותה להתפתחות הילד ושם אנחנו עובדים עם קלנאית תקשורת היא תהיה בגן תקשורת
    הבעיה היא שאיתנו היא מתנהגת אחרת כן יש קשר עין כן היא מנסה דברים שבגן ובמקומות שיש בהם הרבה אנשים או ילדים היא לא עושה
    אני באמת מקווה שזה הקל ביותר ונכון שהז קשה אבל אני רוצה לתת לילדה שלי את הטיפול הטוב ביותר כדי שהיא תחייה חיים נורמלים עד כמה שניתן
    שוב תודה רבה על העזרה ונשמור על קשר

• אשמח לשמור על קשר, ולהתעדכן במצבה של אגם...
    אם אתם כבר נמצאים באיזשהו תהליך איבחוני/טיפולי בהתפתחות הילד, אני ממליצה בחום להתחיל גם טיפול של מרפאה בעיסוק, בנוסף לקלינאית תקשורת.
    מציעה לבדוק כיוון של קושי בויסות חושי/תחושתי (פעמים רבות בא לידי ביטוי בהתנהגות נמנעת/מסתגרת בנוכחות של אנשים אחרים שאינם קרובים לילד.)
    רק איש מקצוע מיומן יוכל להציע, ולבדוק, כיוונים נוספים שיכולים לבוא בחשבון, מלבד הפרעה על הספקטרום האוטיסטי, ואני מציעה לא להיאטם לאף אפשרות ולבדוק כל מה שיעלה.
    בינתיים התחזקי, כי נשמע שעם נחישותך להעניק לאגם את החיים המיטביים האפשריים - זה בדיוק מה שהיא תקבל...

שרון שמש
    M.Sc
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה