היי יפית חמודה, בהחלט אשמח לנסות לסייע, ממה שאני יודעת.
ראשית, כנסי לכאן ותקראי קצת:
תכנית-לימודים-לימודי-פסיכולוגיה/
www.universities-colleges.org.ilעכשיו, הדבר שמהווה "מכשול" גדול בדרך לתואר שני בפסיכולוגיה (בתחומים הקליניים בלבד) היא בחינת המתא"ם שמחוייבת בין התואר הראשון לתואר השני. אם את סגורה על כך שאת רוצה בעתיד לעסוק בפסיכולוגיה קלינית (כלומר: בטיפול נפשי באנשים), עלייך לקחת בחשבון את הבחינה הזו. הבחינה נמשכת כמה שעות וכוללת את התחומים העיקריים האלו: ניתוח, הבנה ועריכת חישובים/ נתונים סטטיסטיים, וקריאה והבנה של טקסטים מדעיים באנגלית.
משמועות ששמעתי, האו"פ מכינה באופן קצת פחות מעמיק לבחינה הזו. אבל אלו רק שמועות, ואני מכירה אנשים שלמדו באו"פ והתקבלו לתארים שניים בפסיכו'.
האם את כבר יודעת באילו תחומים בפסיכו' תרצי לעסוק?... כפי שכתבתי לך, טיפול "פרופר" מתקיים לאחר לימודי קלינית, קלינית של הילד, חינוכית ובחלקים רבים גם בשיקומית. בנוסף, קיימים התחומים הללו בפסיכו', שאף הם כוללים חלקים של טיפול, אך לא רק: חברתית, ארגונית/תעסוקתית ונוירופסיכולוגיה (עוסק במדע המוח וחקירתו).
אם את מעוניינת בעיסוק בטיפול נפשי, תמיד תוכלי לפנות ללימודי עו"ס. עו"ס קליני/ת עוסק בטיפול נפשי ומורשה אף לפתוח קליניקה משלו.
לימודי התואר השני בפסיכו' בתחומים הקליניים כוללים לימודים תיאורטיים (כולל כתיבת עבודת תזה מונחית ע"י איש צוות אקדמי) והתנסות מעשית שהיא חובה - "פרקטיקום/התנסות קלינית" מלווה בהדרכה ע"י מדריכים פסיכולוגים קליניים בכירים.
רק לאחר סיום החובות האקדמיים התיאורטיים וסיום ההתנסות המעשית הנדרשת וכמו"כ מספר שעות ההדרכה הנדרשות, תוכלי להתחיל לטפל באנשים.
ב-ה-צ-ל-ח-ה!!
וחג שמח!
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T