איך לעודד לזחול? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי אורנה,
    בעבר שאלתי אותך איך לעודד להתהפך. תודות לך מגיל 5-6 חודשים בני המתוק מתהפך יפה מהגב לבטן ובהמשך גם מהבטן לגב. הוא זוחל אחורה קדימה גחון ומסתובב בציר כדי לקחת דברים וסתם בשביל הכיף. בזמן האחרון החל לעמוד על שש ולהתנועע. ממה שאני יודעת זה סימן לזחילה. כיצד אוכל בתרגילים לעודד אותו לזחול? אם בכלל כדאי לעשות תרגילים או לחכות שיבוא טבעי? כיום הוא בן 8 וחצי חודשים. אני מניחה צעצוע ומעודדת אותו להגיע אבל הוא מנסה בגחון או בגלגולים להגיע.
    תודה על כל העזרה
4 תגובות
עמוד 1
  • יעלי שלום,
    כיף לשמוע על התפתחות בנך.
    אני הייתי רוצה שתספרי לי שהוא בוחר להתקדם לצעצוע ע"י זחילת גחון ולא גלגולים.האם זחילת הגחון שלו סימטרית? יד ורגל נגדית?
    אכן הנדנוד הזה זו התחלה של עלייה לשש לקראת זחילה. כשהוא עולה ל6 את יכולה להציע לו גירוי ליד ולראות שהוא מנתק יד מהרצפה על 6.
    אני הייתי מחכה עוד שבועיים שלושה לראות אם הוא מתחיל לזחול ובמידה וזה טיפה מתעכס תתיעצי איתי שוב ואלי אתן לך עוד תרגילים.
    בברכה,
    אורנה.
    אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    www.first-step.co.il
    סלולרי: 054-4366399.
  • הי אורנה,

הבטחתי לעדכן...
    בני בן 9 חודשים ושבוע והוא מרבה לעמוד על שש ולהתנועע הוא בעיקר אוהב לעשות זאת ולגרום ללול המשחקים לזוז. כמו כן, שהוא באוניברסיטה או על הרצפה הוא מרבה לעמוד על שש ולהתנועע וכן לעשות מעין שכיבות שמיכה, הוא נשען על הרגליים ועל קצות האצבעות ובכך מחזיק את גופו וממש מבסוט.

כבר כמה זמן הוא זוחל גחון לאחור ובהמשך גם קדימה אך בימים האחרונים הוא החל לזחול כאשר הוא נשען על אמה של יד אחת מרים מעט את עצמו וכך מתקדם קדימה ולא הזחילה הסטנדרטית... האם תקין? נראה שהוא מצליח לנוע כך אמנם לא במהירות אבל כנראה צריך עוד לתרגל.
    האם יש דרך להראות לו את הדרך הנכונה יותר? או שזה יבוא בהמשך ( כי הוא לא מפסיק לעמוד על שש למרות שמצליח לנוע קדימה גם גחון) ?

הבנתי ממך שמעמידה על שש אמורה לבוא גם דרך הישיבה הנכונה. אם כי לא ברור לי איך הוא יעשה זאת. האם ישנם תרגילים גם לכך? הוא מצליח להחזיק את עצמו שהוא מתיישב אם כי הוא לא יציב לאורך זמן הוא יכול פתאום ליפול לאחור או לצד אבל ממך אני יודעת שזה לא מומלץ להושיב כך אם לא בא ממנו אז אני מאוד משתדלת לא להושיב אותו אלא רק והוא על הברכיים שלי שאז הוא רוצה רק לשבת.
    תודה שהגעת עד פה ואשמח להכוונתך.
  • שכחתי להוסיף שהוא מנתק יד אחת אז הוא לא מצליח לעמוד על שש אלא נופל.
  • יעלי שלום,
    נראה כי הוא בדרך לזחילה על 6 ומנסה עכשיו את דרכו לשם.
    הרבי לשים לו מכשולים שיזחל מעליהם (גם גחון) - כמו כרית הנקה, ערימת כריות ומשהו שהוא מאוד רוצה בצד השני.
    תרבי לתת לו חויות של תנועה במרחב לא קרוב לגוף שלך.
    לגבי ישיבה - את יכולה לכוון אותו לשם ע"י לקיחת האגן מעט אחורה כשהוא על 6 וקצת הצידה בכדי שיגיע לישיבת שיכול..
    תעדכני....

אורנה.

אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    www.first-step.co.il
    סלולרי: 054-4366399.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה