אויי...
עצובב....
ראשית, את כותבת ש"תכתבי גם פה". אם כתבת במקום אחר, אני מתנצלת אך לא ראיתי. ובכל מקרה, טוב שהפנת את השאלה גם פה, היא חשובה ובהחלט ראויה לכל התייחסות.
הייתי רוצה שתקראי קצת בקישור הזה:
התעללות רגשית בילדים/
www.betipulnet.co.il/lexicon זה מתוך הפורטל "בטיפולנט".
שנית, עם כל ההבנה למצב הלא נעים, הקשה ומעורר חילוקי הדיעות - בגלל שמדובר באח או אחות, אני חייבת להנחות אותך שמבחינה מקצועית, עלייך לעשות את ההפרדה בין היותו של ה"חשוד" במעשים אדם שקרוב לליבך לבין היותם של החשודים כקורבנות, ילדים קטינים חסרי ישע וחסרי כלים להתמודד עם מצב שכזה בצורה עצמאית.
כפי שתקראי בקישור הנ"ל, התעללות נפשית/רגשית כפי שהתחלת לתאר כאן (ולפי דברייך יתכן שאין זה מסתכם רק בכך, אלא קיימת גם התעללות פיזית) נחשבת להתעללות לכל דבר ועניין, ולה השפעות קשות ולטווח הארוך על ילדים.
החוק במדינת ישראל אומר שכל החושד/יודע על מקרי התעללות בקטינים ואינו מדווח על כך, הוא שותף לדבר עבירה.
לכן, אף מבחינה חוקית - עלייך "לעשות עם זה משהו".
בוודאי שלא להשאיר זאת כך. בוודאי שלא לתת לרגשות הקירבה משום שמדובר בבן/בת משפחה קרובה, לגבור על הצורך הראשוני לסייע לחסרי הישע, עד כמה שניתן.
יותר מכך: את כותבת ש"המצב מחמיר". זוהי אינדיקציה נוספת לחומרת העניין. אם היה מדובר על מקרה חד פעמי, או מספר מקרים שקרו בעבר וחלפו, עוד ניתן היה לחשוב האם, וכיצד, והאם בכלל "להעיר" משהו מהעבר.
אבל את כותבת שזה בפירוש קורה כאן ועכשיו - ודרגת החומרה הולכת ועולה.
אל תמתיני.
ודבר אחרון:
יהיו כאלו שיתווכחו איתי. יהיו כאלו שלא יסכימו.
אבל,
אני מאמינה גדולה בזה:
אדם שרע לו - עושה רע לאחריםהזעיקי עזרה במיידית.
כנראה משהו מאד רע עובר על האח/ות המתעלל. עזרה שתגיע לילדים, תעזור גם לו/לה.
אז לאן לפנות? לכל אחת מהאפשרויות הבאות:
לע. סוציאלית במח' רווחה במקום מגוריו/יה של האח/ות.
למסגרות החינוכיות של הילדים (יועצת ביה"ס? מנהלת גן? ליווי פסיכולוגי/התפתחותי במעון/גן?)
לקופ"ח שלך (רופא הילדים/אחות ט. חלב/אחות כללית/רופא משפ')
לשתף באופן פרטי איש מקצוע (פסיכולוג/מטפל משפחתי) - ואז הטיפול יהיה יותר דיסקרטי ואף מהיר ויש סיכוי שפחות דרמטי, למשל: יש פחות סיכוי שיוציאו את הילדים מביתם לפני שיסתיים כל הבירור והטיפול בעניינם. אבל זה יותר יקר.
שיהיה בהצלחה בהכל, מכל הלב.
אנא עדכני בהמשך השתלשלות הדברים.
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T