עיכוב בזחילה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום בני בן 8 חודשים ולא מראה סימנים לזחילה אני אציין שעד גיל חצי שנה הוא התפתח מאוד יפה הרים את הראש בערך מגיל חודש וחצי קירב את הידיים לפה ועשה הכל ממש טוב ופתאום עם הזחילה הוא מתעכב ... גם להסתוב על הציר שלו הוא לא ממש מעוניין רק לפעמים אם אני ממש מתעקשת איתו הוא עושה זאת ..
    הייתי איתו 4 פעמים בפיזיוטרפיה דרך קופת חולים אבל עדיין לא מעוניין לזחול
    מה יכולה להיות הבעיה ואיך אני יכולה לעזור לו???
    תודה מראש מיכל
8 תגובות
עמוד 1
  • מיכל שלום,
    ממה שאת מתארת כאן גם אני לא יודעת למה לא מתחילים ניצני הזחילה. אך חסרים כאן הרבה פרטים התפתחותיים.
    למה הוא בפיזיוטרפיה?
    לא כל תינוק בגיל 8 חודשים הולך לפיזיוטרפיה בגלל שהוא לא זוחל? מה הסיבה שהופנתם?
    בנוסף, האם תוכלי לומר לי מה הוא כן עושה? האם הוא התהפך? האם הוא שוהה על המרפקים בשכיבה על הבטן? או על כפות הידיים?
    תעני לי על שאלותיי ונמשיך משם.
    בברכה,
    אורנה.

אורנה עטאר
    מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון".
    מרכז "צעד ראשון", דיסנצ'יק 9, ת"א. 03-6487253
    www.first-step.co.il
    סלולרי: 054-4366399.
  • היי אורנה תודה על תשובתך המהירה..

בגיל שבעה חודשים לקחתי אותו לבדיקת התפתחות ואז הוא גם לא התהפך אז רופאת הילדים הפנתה אותו לפזיוטרפיה...
    עכשיו הוא מתהפך מהגב לבטן ממש בקלות אבל מהבטן לגב הוא לא מתהפך למרות שאני מראה לו איך . בשכיבה על הבטן הוא על המרפקים הוא כן פותח את כף היד אבל לא מרים את עצמו כשרק כפות ידיו על המזרן אם לזה התכוונת ..
    הוא כן מקרב את הידיים מכניס רגליים לפה מושיט ידיים לצעצועים . עכשיו כשאני שמה יד מאחורי הרגליים שלו הוא כן מנסה לדחוף את עצמו אבל לא מרים את החלק הקידמי של הגוף ממש גבוה.
    היו שבועות שממש היה נראה שהוא עומד לזחול גחון כשהיה מרים קצת את התוסיק אבל כאילו הוא פתאום נעצר
    וכשהוא לא מצליח להגיע לצעצוע אפילו שזה ממש קרוב הוא לא מנסה יותר הוא פשוט בוכה
    תודה מראש מיכל
  • דבר נוסף שהוא עושה כשהוא על הבטן ורוצה להתקדם הוא בועט עם הרגליים כלפיי מעלה ככה שבמקום לדחוף עם הרגליים הוא מרים אותן למעלה אחת אחרי השניה ברצף ואת הידיים הוא פורש לצדדים כמו אווירון

תודה מראש מיכל
  • הי מיכל,
    בנך אינו בעיכוב בזחילה. אנחנו רוצים לראות זחילה בין 6-9 חודשים. ממה שאת מתארת הוא צריך ללמוד איך לדחף עם הרגליים והידיים. ייתכן גם להוריד מתח מזוקפי הגב שאולי זאת הסיבה שהוא עושה אווירון על הבטן.
    אני ממליצה לנסות כמה תרגילים בבית שיעבדו על יכולת לדחוף עם הרגליים ועל התהפכות מהבטן לגב. אלו השלבים הבאים לפני זחילה. חשוב גם לתרגל איתו הושטת יד לחפץ על הבטן, שכל פעם יושיט יד אחרת על הבטן ע"י העברת משקל ליד השנייה. את יכולה להציע לו בועת סבון שהיא מאוד אטרקטיבית לתינוקות.
    במידה ויש לך כדור פיזיו - נסי את תרגיל הושטת יד לחפץ על הבטן על כדור.

התהפכות בטן גב -
    להשכיב אותו על הבטן, רוכנים מעליו ומכניסים יד אחת מתחת בית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד. לאט לאט להכניס את הזרוע פנימה עד שהוא יניח ראש ולהמשיך את ההתהפכות ולהפגיש יד עם רגל נגדיים. חשוב לעשות את זה באיטיות ולראות שהראש לא נופל. אפשר לשהות קצת על הצד ולתת לו להשלים את הגלגול. לעשות זאת לשני הכיוונים.

דחיפה עם כפות הרגליים –
    - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.

במידה ותראי שאת לא מגיעה לתוצאות לבד, תשקלי לגשת לאבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות. אתם תקבלו אבחון מדויק למצבו ההתפתחותי ומגוון תרגילים שיקדמו אותו.
    בברכה,
    אורנה.
    אורנה עטאר
    www.first-step.co.il
  • אורנה שלום
    קודם תודה על התשובה...
    אני עושה את התרגיל להתהפכות - כשהוא מנסה להתהפך לבד הוא מוריד את הראש כמעט עד המזרן ואז מרים חזרה ולא ממשיך את ההתהפחות.
    את התרגיל השני של דחיפת הרגליים הוא עושה מצויין ממש מרים את עצמו ודוחף כלפי מעלה.
    הוא גם התחיל להרים את עצמו על כפות הידיים כאשר היד ממש ישרה ולהסתובב קצת על הציר...
    האם זה השלבים בדרך לזחילה? יש עוד תרגילים שיכולים לעודד אותו ולקדם אותו בזחילה?
    תודה מראש מיכל

תודה מראש מיכל
  • מיכל שלום,
    לגבי ההתהפכות - אז תמשכי לו עוד קצת את היד שישלים את ההתהפכות אל הגב.
    לגבי הזחילה - נראה כי הוא מתחיל לגלות את הדרך לשם. כמו שאמרתי - הוא עדיין איננו בעיכוב ולכן בואי נניח לו לגלות את הדרך לשם.
    תעדכנ אותי עוד כמה שבועות.

בברכה,
    אורנה.

אורנה עטאר
    www.first-step.co.il
  • אורנה שלום ...
    בני מתחיל לזחול שזה ממש מרגש... בעזרת יד ורגל נגדית והרמה של הטוסיק תוך כדי הוא מצליח להתקדם ..אבל בכל "צעד" שהוא עושה קדימה הוא משמיע קול כמו התבכיינות כזה כאילו ממש קשה לו והוא מתעצבן מזה מהר...יכול להיות שהוא לא זוחל נכון ואז מתאמץ מידיי ומתעייף? אני לא מצליחה להבין למה הוא ממש מתעצבן תוך כדי הזחילה?

תודה מראש מיכל
  • מיכל שלום,
    האם הוא זוחל גחון או על 6? לא הבנתי מהתיאור.

אני בשלב הזה לא הייתי מתייחסת להתבכיינות שלו ודווקא מעודדת אותו על מה שהוא עושה. ייתכן וזה קצת קשה לו ולכן הוא מקטר וזה בסדר לצעדיו הראשונים. תוכלי לשים לו איזה חפץ שהוא מעוניין במרחק מסויים (בלי שום דבר מסביב) ולאט לאט אני מאמינה הקיטור יעלם.

בבברכת חג שמח
    אורנה.
    אורנה עטאר
    www.first-step.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה