לשרון שיתוף אישי.... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שרון שלום,

    לפני כחצי שנה עברתי התקף חרדה פעם ראשונה בחיי , דבר מאוד מפחיד ומבהיל.
    אני מיסודי מאוד אופטימית ושמחה ולוקחת את החיים בקלות ומשתדלת לזרום איתם.
    ההתקף הזה גרר אחריו עוד 4 חודשים של סיוט מתמשך כאשר הלכתי גם לפסיכולוג קוגנטיבי מעולה שעזר לי מאוד , גם טיפלתי בעצמי באמצעות רפואה משלימה שיאצו וגם נטלתי ויטמינים ואלספה שמאוד חיזקו אותי.
    אני חייבת לציין שלא נתתי לעצמי לצאת מהשגרה לרגע כולל עבודה , בית וילדים ,
    היו רגעים מאוד קשים שפיזית הגוף מבפנים רעד לי והיהמ אוד לא רגוע ועדיין המשכתי . לא נתתי למוח לתעתע בי והשתדלתי שהמחשבות יהיו חיוביות כמה שניתן
    אני חייבת לציין שמעולם זה לא קרה לי ומאוד היה לי קשה לקבל את זה כי הרי אני אדם שמח שאוהב לבלות ולטייל ואחרי המקרה נהייתי די סגורה ועצובה ולא פעם שמעתי גם קרובים אומרים שאני מוזרה.
    לאחר הטיפול הפסיכולוגי אמר לי הפסיכולוג כי אני יכולה לחיות עם מה שיש לי עד 120 רק שאיכות החיים שלי עלולה להיפגע.
    החלטתי שאולי כדאי לקחת ציפרלקס חצי שנה בהמלצתו ופניתי לפסיכיאטר שאיבחן כי מה שעברתי זהו סוג של הפרעה שניתן לטפל בה וזה יעבור ושאני מאוד גבולית לטיפול תרופתי
    הוא המליץ לי לעבור תקופה של חצי שנה מהתקף החרדה ואז להחליט .
    החודש מלאו חצי שנה להתקף , וגיליתי שאני בהריון וכמובן שהטיפול התרופתי ירד מהפרק.
    שאלתי היא במקרים מסויים שבהם אני לא מוצאת שקט נפשי בזמן ההריון מה היית מייעצת לי לעשות? האם יש טיפול שכן ניתן לקחת בזמן הריון?

    אודה לתשובתך .
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום אפרסק, ותודה על השיתוף האישי... אני מניחה שלא קל לחיות עם ה"איום המתמיד" של חזרתו של התקף החרדה...
    ומזל טוב ענק להריונך! שיעבור בקלות ובבריאות הכי טובה...!
    אז ככה, אני לא זוכרת בדיוק את ההתוויה של הציפרלקס, אבל התווייתם הכללית של כלל התרופות הפסיכיאטריות הינה חד משמעית אסורה בהיריון. ככל הנראה משום שרובם פשוט לא נבדקו מספיק על מצב היריוני ולא ידועות ההשפעות המדויקות על התפתחות העובר, העכשווית ולטווח הארוך.
    אני יכולה להמליץ לך לבדוק מול רופאך (או הפסיכיאטר - את במעקב?) תרופה מסוג רמוטיב. רמוטיב היא תרופה למצבים קלים ובינוניים של חרדה ודיכאון. היא ניתנת גם ע"י רופאי משפחה, והחומר הפעיל מבוסס על צמח ההיפריקום - מה שעושה אותה תרופה שנחשבת "טבעית", בניגוד לציפרלקס ותרופות נוספות ממשפחה זו. שוב, אינני יודעת האם קיימת התווית נגד של תרופה זו בהיריון. בדקי מול הרופא המטפל בך. אני כן יודעת שהרמוטיב ניתן במצבים שהם גבוליים לטיפול תרופתי אחר, כפי שאת מתארת שהפסיכיאטר שטיפל בך טען.
    בנוסף, בוודאי שקיימים דרכים נוספות להתגבר על הפרעת החרדה, בוודאי שהן דרכים שמותרות ואף רצויות לביצוע בהיריון, ובעקרון - אלו דרכים שיכולות להילמד בטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי-התנהגותי.
    במעגל הגופני, הטיפול בהתקפי החרדה/פאניקה מיועד להורדת השכיחות ו/או העוצמה שלהם: ע"י תרופות, הרפיית שרירים מתקדמת, תרגילי חשיפה, תרגול נשימתי.
    במעגל המחשבתי, מתרחש טיפול למניעת התרחבות ואף מניעת התרחשות ההתקף, דרך שליטה במחשבות בלתי תפקודיות: זהו מקומו של הטיפול הקוגניטיבי, הסבר על המצב, חינוך לחיות עם ההפרעה. אם עברת כבר טיפול אצל פסיכולוג קוגניטיבי, את ודאי יודעת שהתקף חרדה/פאניקה הוא בסה"כ תוצאה של פירוש לא נכון של תחושות גופניות שרוב הן תקינות לחלוטין.
    במעגל ההתנהגותי מתרחש טיפול להכחדת פחדים, שמבוסס על עיקרון החשיפה, האומר שכדי להיפטר מפחד מסוים (= "חרדה") עלייך להיחשף אליו בצורה ממושכת.

    מכיוון שאני מבינה מדברייך שחששותייך עולים כעת משום שיש איזושהי "הצלבה" בין מלאת חצי שנה מאז ההתקף הראשון, מלאת חצי שנת ה"המתנה" כפי שהורה לך הפסיכיאטר, וגילוי היריונך - ש"הוריד" את אפשרות הציפרלקס מהפרק, אני חושבת שיהיה נכון לברר על אפשרות הרמוטיב (האם ניתן? באיזה מינון?) וייתכן שכדאי לשקול חזרה אל טיפול קוגניטיבי התנהגותי על מנת ללמוד כמה טכניקות פשוטות של הרפייה, הרפיית שרירים ותרגולי נשימה נכונה.

    בהצלחה ומקווה שסייעתי
    שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה